Şimdi kabin kaportası bitti. Artık boya zamanı

Önce ortam hazırlığı yapıyoruz. Eğer rahatça batıracak bir atölyeniz veya garajınız varsa sorun yok ama eğer siz de benim gibi bu işi apartman dairesinde odanızda yapıyorsanız bazı önlemler almakta fayda var...

Yapı marketlerde 1 TL'ye satılan 20m2 lik boya koruma naylollarından alıyoruz ve boya yapacağımız alana seriyoruz.

Yerlerine tam yerleşiyormu diye kontrol amacıyla geçici olarak montajını yaptığım tüm aksamı (joystick, butonlar v.s.) söküyoruz. İşte hepsi bu kutunun içinde...

Kabin tekrar çıplak haline döndü.

Ne yalan söyliyeyim TV tüpünü sökmeye üşendim. Onu da boyadan korumak için biraz gazete kağıdı ve yine yapı marketlerinin boya reyonunda bulunan "maskeleme bandı" ile kapattım.

Bence bu yeterli çünkü kabinin içini boyamayacağım ve bu alanları ise sadece üstünkörü mat siyah boyayla boyayacağım. Zaten önünde daha önce yaptığım monitör bezel olacağından detay bir boyaya gerek yok, sadece ışık yansıması/sızıntısını emecek kadar boya olması yeterli...
Bazı özürleri ve vida deliklerini kapatmak için su/kil bazlı "ahşap tamir macunu" kullanıyorum.

Su bazlı tamir macunu kullanma sebebim sadece zaman. Bu macun 10-15 dk kuruyor ve hemen zımparaya hazır hale geliyor. Daha iyi sonuç almak için sentetik macunlar da var ama onların kuruma süresi 24 saat ve benim o kadar sabrım yok. Boya işi 3-4 günde tamamlanmalı yoksa boya kokusundan öleceğim odada

Macun ve spatula ile kontrol panelini ve vida deliklerini rötüşluyorum.

ve macun kuruduktan sonra elle kolayca zımparalayarak düz seviyeye getiriyorum