Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)SEGA ST-V Arcade kartını ev konsolu haline getirmek
Sayfa: 1 ... 13 14 [15] 16 17 18   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: SEGA ST-V Arcade kartını ev konsolu haline getirmek  (Okunma Sayısı 272070 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #210 : Eylül 19, 2013, 01:46:44 ÖÖ »

Evet, bu tür eski tip EPROM'lar sanırım sıfır fabrika üretimi artık yok. Çoğu eski stok veya "yenilenmiş" çiplermiş. Forumlarda böyle çipler gelebileceği, bu durumda EPROM'ları "silmek" gerekebileceğini okumuştum. Belki dip/jumper ayarlarından önce bir iki başarısız yama denemesi yapmıştım, belki de ondan dolayı da olabilir.

Şimdi EPROM'u elektriksel olarak programlayabiliyorsunuz ancak "silemiyorsunuz". Silebilmek için tepesindeki küçük pencereden güçlü bir ultraviole ışığa maruz bırakmak gerekiyormuş. Sanılanın aksine bir EPROM'un penceresini açık bırakarak normal gün ışığına tabi tutarak silinmesi pek olası değilmiş. Aslında mümkün ama direk gün ışığında 3-4 hafta tutmanız falan gerekirmiş. Gerçi penceresi açık EPROM mesela 15-20 yıl beklemişse (Retro bilgisayarlar ve Arcade boardlar gibi mesela) sorun olabilir herhalde  Kahkaha

Neyse, bu durum için de yine aliexpress'den free-shipping şu dandik aleti de almıştım. Satan yer ilginç EPROM'ları aldığım yer değil mutfak aletleri satan bir dükkandı 

Minik çekmecesini açıp EPROM'umu içine koyuyorum ve çalıştırıyorum. EPROM'un bu tür bir alette 20-30 dakika bekletilmesi tavsiye ediliyor.

20 dakika sonra EPROM'u fırından çıkartıyorum ve programlayıcıya tekrardan takıyorum. Şimdi silinmişlik testini tekrardan yapıyorum veee...

Sonuç olumlu. hadi bakalım diyorum ve modBIOS dosyasını yeniden yüklüyorum...

ve programlama butonunu tıklıyorum. Heyoo!!!

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #211 : Eylül 19, 2013, 01:58:42 ÖÖ »

EPROM'u programladık, süper! Acaba gerçekten oldu mu. Ancak denemeden önce yapmam gereken bir iki küçük iş var.

Önce EPROM'un penceresini bir parça siyah izole bant ile kapatıyorum.

Sonra ST-V board'un üzerinden mevcut EPROM'u çıkarıyorum. Zaten belli ki bu da çakma EPROM. SEGA bu boardlarda normalde "mask" veya "OTP" denilen EPROM'lar kullanmış. OTP: One Time Programmable yani Tek sefer programlanabilir demek. O tarz EPROM'ların silinebilmesi için pencereleri yokmuş. Fabrikada bir defa programlanıyormuş. Malum daha ucuzmuş... Ah SEGA vah SEGA, sen uç kuruşluk çipin hesabını yapmışsın zamanında ama... Bu arada bu EPROM'ların tam kendisini bulamadım ama benzerleri Türkiye'de 10 TL civarında idi. Bana aliexpress'den tanesi 1 dolar civarında geldi yanlış hatrılamıyorsam. 10 adet aldım  Kahkaha Kahkaha Kahkaha

Şimdi bakalım Japon kartuş ne yapacak?

ST-V açılırken şöyle bir menü elranı geliyor. Galiba oldu bu iş diyorum...

Şaaak!!!

Ohhh beeee! Sonunda bu projeyi bitirdik gibi. Şöyle acık sırtımı koltuğa yaslayıp bir iki el güreş atayım  Kahkaha Kahkaha Kahkaha

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #212 : Eylül 19, 2013, 02:02:58 ÖÖ »

THE END

@Selim7, özelden adresini göndersene. yarın kargoya vereyim 

Güle güle kullan. Yanlız yine de bunun bir "proje" ürünü olduğunu unutma. Yani "kibar" davran, bir yerleri kırılıp bozulursa tamir etmesi de "senin" projen olsun 

Kısaca üretici firma garantisi yok bu ürünün 

Not: kargocuya giderken yolda bir iki "çakma" playstation2 joypad'i de almayı unutma.  Kahkaha Kahkaha Kahkaha (Elinde mevcutta yoksa tabii)
« Son Düzenleme: Eylül 19, 2013, 02:07:05 ÖÖ Gönderen: yavuzg » Logged

daruga_13
Deneyimli

Genesis Does What Nintendon't

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #213 : Eylül 19, 2013, 02:09:51 ÖÖ »

Roman okur gibi her gece baştan sona hepsini okuyorum.Helal olsun kardeş daha ne diyeyim.

Aradığım Orjinal Sega Mega Drive/Genesis oyunları:Bölge kodu farketmez...

-Snowbros
-Sunsetriders
-Mega Turrican
-Comix Zone
-Teenage Mutant Hero Turtles The   Hyperstone Heist
Nes/Famicom oyunları:
-Astyanax
Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #214 : Eylül 19, 2013, 02:28:02 ÖÖ »

Güle güle kullan. Yanlız yine de bunun bir "proje" ürünü olduğunu unutma. Yani "kibar" davran, bir yerleri kırılıp bozulursa tamir etmesi de "senin" projen olsun 

Yavuz abi, ne söylersem hakkı olmayacak. Karşılığını asla veremeyeceğim. Öylesine sevinçliyim ki, gerçekten tüm samimiyetimle bunu aciz cümlelerimle anlatabilmem mümkün değil. Böyle bir şeyi ancak hayalimde tasavvur edebiliyordum, ama siz o hayali gerçekleştiren kişi oldunuz; minnettarım size. Ne söylesek ki, emeğinizi sözlerimizle anlatmak imkânsız. Bu kadar özenmeniz değerine değer kattı. Öyle ki, en değerli, en değer vereceğim elimde bulunan güzelim bir cihaz oldu.

Yavuz abi, çok teşekkür ederim.        

Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #215 : Eylül 19, 2013, 02:32:08 ÖÖ »

Alıntı
Yanlız yine de bunun bir "proje" ürünü olduğunu unutma. Yani "kibar" davran, bir yerleri kırılıp bozulursa tamir etmesi de "senin" projen olsun

Söz Yavuz abi, belki toz bile konmayabilir üzerine. 

Bİos için Eprom denen fırına benzeyen o cihazı bile getirttiniz. Sizin bu cihaza benim değer vermem gibi değer vermeniz de ayrı bir özellik katıyor. Bu cihaz her bakımdan çok özel. Bunu şu an da zaten herkes müşahede edebiliyor. : )

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #216 : Eylül 19, 2013, 09:12:52 ÖÖ »

@YavuzG: Abi sen ne yaptın böyle ya. Eli öpülecek adamsın valla.

@Selim7: Hemen imzana ekle bence.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #217 : Eylül 19, 2013, 16:25:10 ÖS »

Selim7 gözünaydın.

Sevgili Yavuzg elinize sağlık. Süper bir çalışma oldu.

Yenilerini merakla bekliyoruz

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #218 : Eylül 20, 2013, 09:58:51 ÖÖ »

Selim7 Sega ST-V için çok çaba gösterdi. Foruma katılması, bizlerle tanışmasıda hep Sega ST-V için oldu. Kendi yapmaya çalıştı, yaktı, bozdu...yılmadı... ve hikayenin sonu çok güzel bitti...

Bizlerle hem bu proje aşamalarını paylaştığın, hem Selim'e böyle bir güzellik yaptığın, hem de aramızda olduğun için çok teşekkürler Yavuz...

AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #219 : Eylül 20, 2013, 15:19:50 ÖS »

selim7 konsol kazandi. Bizler çok degerli bilgiler kazandik tesekkurler ustad yavuzg

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #220 : Eylül 20, 2013, 22:13:36 ÖS »

usta bu ıste usta  Kahkaha  mukemmel ıscılık sankı kapalı kutu sıfır cıhaz gıbı

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #221 : Eylül 21, 2013, 00:18:25 ÖÖ »

Abilerim iyi geceler herkese,
Nihayet beklediğim an geldi ve aylardır dinmek bilmeyen sabırsızlığımla sonunda yüzleştim.  Yüzleştim ama ne yüzleşme. Yavuz abinin bu harikası kalbimin derinliklerine kadar işledi..

Paketi heyecanla açmaya başladım. Ne kadar zamandır hatırlamıyorum ama uzun bir zaman böylesi bir heyecan tatmamıştım.

Resmen büyülendim ya!. Yakından bambaşka!..

Hertarafı gıcır gıcır;

Hemen kıytırıktan PS2 kolumu alıyorum; (Allah'tan önceden, acaba minik oyun çubuğunu hack yapabilir miyim diye almıştım bu kolu. Kahkaha )

Ve televizyona bağlıyorum; : )

Görüntü harika!. Net ve bir patlama dahi yok. Renkler tam, herşey çok güzel. Ben birtürlü televizyondan sesini alamıyordum, ama sesler de harikulâde. : ) Net oyunun tadı bir başka.  Karizmatik

Kartuşuma bakıyorum ve çok şaşırıyorum, Yavuz abinin söylediği gibi hayattan tokat yemiş bir halde idi, ama şimdi ise yepyeni bir halde. Birkaç yeri kırık ama eminim bu yenilenmiş halini daha çok sevmiştir. Ben de öyle. 

Şimdi bu güzelim konsola muhafazası için tamamen el yapmımı 1. Sınıf(kalite) sûni deri siyah bir kılıf iyi gider değil mi?   
Pekte uzun sayılamayacak bir zaman sonra. Bekleyiniz...

Yavuz abi, herkesin önünde size minnattarlığımı sunmak istiyorum, bir kez daha. Bu eşsiz mutluluk için tekrar teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. Çok uzun bir süre uğraşmıştım, ama hayallerimin bu noktada son bulacağını hiç bilemezdim. Sizin usta ellerinizden çıkan birşeyin benim oluyor olması, bende bulunması, bu gurur verici.
Hiç ayrılmamak dileklerimle. İyi ki bizimlesiniz..
« Son Düzenleme: Eylül 21, 2013, 01:06:06 ÖÖ Gönderen: Selim7 » Logged

Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #222 : Eylül 21, 2013, 00:59:22 ÖÖ »

Selim7 Sega ST-V için çok çaba gösterdi. Foruma katılması, bizlerle tanışmasıda hep Sega ST-V için oldu. Kendi yapmaya çalıştı, yaktı, bozdu...yılmadı... ve hikayenin sonu çok güzel bitti...

Bizlerle hem bu proje aşamalarını paylaştığın, hem Selim'e böyle bir güzellik yaptığın, hem de aramızda olduğun için çok teşekkürler Yavuz...

Gökhan abi, belki ST-V için katılmıştım aranıza ama ilerleyen zamanlar böylesi güzelliklerin olacağını tamin bile etmiyordum. Partide sizlerle tanıştım, bu ortamları gördüm. Foruma devam ettim, siz Yavuz abiye bir NeoGeo hediye ettiniz,  Yavuz abinin projeleri sürdü, sıra benim anakartımın tamirine geldi ve benim açımdan süper olan bu gördükleriniz oldu. : ) 

Sıkıntılı zamanlarım da yanımdaydınız. Size çok teşekkür ederim. Partide, "Selim'e yardım edeceğiz" dediğinizde inanılmaz motive olmuştum. Ohh be, sonunda demiştim. : ) 

atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #223 : Eylül 21, 2013, 01:12:01 ÖÖ »

hayırlı olsun Selim. Yavuz arkadaşımızı bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Hepimize yeni ufuklar açtı Kahkaha

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #224 : Eylül 21, 2013, 01:24:41 ÖÖ »

hayırlı olsun Selim.
Çok teşekkürler. : )

Selim7 gözünaydın.
Size de çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. : )

Sayfa: 1 ... 13 14 [15] 16 17 18   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: