Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıEvde Tişört Baskı: Retro Oyun Temalı - (kendi videom)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Evde Tişört Baskı: Retro Oyun Temalı - (kendi videom)  (Okunma Sayısı 7874 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Temmuz 08, 2013, 23:14:28 ÖS »

Merhabalar,
Daha önce bastırdığım hiç bi tişörtü iyi yapamdıklarından giyemedim. Ben de dedim ki "ulan ben bunu yaparım".
Retro temalı olduğu içinde paylaşmak istedim.

Arayıpta bulamayanlar bu yöntemle çok süper c64 tişörtü yapılır!!!!

http://youtu.be/1CR20mFt_xA
« Son Düzenleme: Temmuz 08, 2013, 23:16:53 ÖS Gönderen: cengizermis » Logged

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
daruga_13
Deneyimli

Genesis Does What Nintendon't

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2013, 21:18:52 ÖS »

Harika olmuş Cengiz Bey elinize sağlık.

Aradığım Orjinal Sega Mega Drive/Genesis oyunları:Bölge kodu farketmez...

-Snowbros
-Sunsetriders
-Mega Turrican
-Comix Zone
-Teenage Mutant Hero Turtles The   Hyperstone Heist
Nes/Famicom oyunları:
-Astyanax
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 10, 2013, 15:06:03 ÖS »

Buraya yazmadım ama youtube'da beğenmiştim...Güzel bir çalışma..video çalışmalarınız oldukça başarılı...tebrikler

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 10, 2013, 15:07:38 ÖS »

Sağolasın senin megadrive videosunu bekliyoruz.

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Temmuz 10, 2013, 15:08:49 ÖS »

Buraya yazmadım ama youtube'da beğenmiştim...Güzel bir çalışma..video çalışmalarınız oldukça başarılı...tebrikler

teşekkürler. Daha farklı desenlerlede yapılabiliyor bu uygulama internette çok örneği var ama genelde o freezer paper denen zımbırtıyı istiyor.

Tekrar teşekkürler beğeniniz için.

Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 11, 2013, 20:06:07 ÖS »

Çok beğendim. Titiz bir çalışma olmuş. Elinize sağlık.

Bende uzun zamandır bir tişört baskı yaptırmak istiyordum. Ama hiç fırsatım olmadı. Aklımda böyle bir konu hiç yoktu. Çizimleri el ile yaparak belki bende bir çalışma yapabilirim.

Peki, büyük ölçekte bir çalışma için neler önerebilir siniz? Örneğin, sizin çalışmanızda kılavuz olan minik karecikler boyama ve iyi renk yoğunluğunu ve doygunluğunu ayarlayabilmek için yeterince küçükler. Peki ya kesilmiş alanlar büyükse renk yoğunluğunu nasıl ayarlayabiliriz. Ayrıca siz sabitleştirici kullandınız mı? Aktarlar ayrıca "sabitleyici de ister misiniz" diye soruyorlardı.

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Temmuz 11, 2013, 20:20:14 ÖS »

Çok beğendim. Titiz bir çalışma olmuş. Elinize sağlık.

Bende uzun zamandır bir tişört baskı yaptırmak istiyordum. Ama hiç fırsatım olmadı. Aklımda böyle bir konu hiç yoktu. Çizimleri el ile yaparak belki bende bir çalışma yapabilirim.

Peki, büyük ölçekte bir çalışma için neler önerebilir siniz? Örneğin, sizin çalışmanızda kılavuz olan minik karecikler boyama ve iyi renk yoğunluğunu ve doygunluğunu ayarlayabilmek için yeterince küçükler. Peki ya kesilmiş alanlar büyükse renk yoğunluğunu nasıl ayarlayabiliriz. Ayrıca siz sabitleştirici kullandınız mı? Aktarlar ayrıca "sabitleyici de ister misiniz" diye soruyorlardı.
Merhaba kumaşı kaynatarak yada makinada boyadığımız boyalardan değil bu. Bunu ahşap boyama malzemesi satan yerlerden yada hobi dükkanlarından almanız gerekiyor. Krem şeklinde bu boyalar. aktarlardaki komple kumaşı boyamak için sanırım. örn: pantolonun rengini değiştirmek.

FOLKART marka benim kullandığım boya.
uygulamadan 24 saat sonra ütü ile sabitleniyor, kumaşı tersten yada üzerine başka kumaş koyarak ütüleyebilirsiniz. Yani şişede yazanlara sadık kalın.

Mesela benim tasarımda küçük kareler olduğundan pencereler şeklindeydi ama misal A harfi basacaksınız orta kısım bağımsız kalıyor...

o kısmı ütü ile diğer kısımlar gibi tutturmak gerekiyor.

renklerin tutarlı olması için boya karıştıracaksan fazla fazla karıştır,  ton farkı olmasın. Boyaman bittikten 15 dakka sonra bi kontrol et, emen yerleri soluk görünen yerlerin tekrar bi üstünden geç. internette
FREEZER PAPER STENCİL yazıp arat... örnekler ilham verecektir.

Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 11, 2013, 21:33:23 ÖS »

Cevabınız için teşekkürler. : ) Hayret, aklım bir an aktarlardakileri gitti. Bilgileriniz çok açıklayıcı oldu. Yakında uygun bir tişört bulabilirsem ve malzemeleri de hazırlayabilirsem İnşaAllah yapacağım. Eminim (Bastır/giy) yönteminden daha haz verici olacaktır.. Umarım reknleri ve tonları yakalayabilirim.

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Temmuz 11, 2013, 23:49:27 ÖS »

Cevabınız için teşekkürler. : ) Hayret, aklım bir an aktarlardakileri gitti. Bilgileriniz çok açıklayıcı oldu. Yakında uygun bir tişört bulabilirsem ve malzemeleri de hazırlayabilirsem İnşaAllah yapacağım. Eminim (Bastır/giy) yönteminden daha haz verici olacaktır.. Umarım reknleri ve tonları yakalayabilirim.

Başarılı olmanın en temel ilkesi bu durumda yapılabilir bi tasarım seçmek. başlamadan önce resmi burdan paylaşırsanız tavsiye verebilirim.

daruga_13
Deneyimli

Genesis Does What Nintendon't

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Temmuz 12, 2013, 21:48:31 ÖS »

teşekkürler. Daha farklı desenlerlede yapılabiliyor bu uygulama internette çok örneği var ama genelde o freezer paper denen zımbırtıyı istiyor.

Tekrar teşekkürler beğeniniz için.
Sağolasın senin megadrive videosunu bekliyoruz.
Video sözü verdim ama vakit bulamıyorum.15 gündür 12/12 çalışıyorum.En kısa sürede süper bi video hazırlayacağım.Şöyle izleyenlere "Vayy bee" çektirecek cinsten.

Aradığım Orjinal Sega Mega Drive/Genesis oyunları:Bölge kodu farketmez...

-Snowbros
-Sunsetriders
-Mega Turrican
-Comix Zone
-Teenage Mutant Hero Turtles The   Hyperstone Heist
Nes/Famicom oyunları:
-Astyanax
Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Temmuz 15, 2013, 17:21:44 ÖS »

Ellerinize sağlık =) Basım işiyle uğraşan adamlar, tabiki hepsi için konuşmak doğru olmaz ama genellikle üçkağıtçılık yapmak için her türlü yola başvuruyorlar, Zamanında çok başımız ağrıdı bu durumdan. 
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Temmuz 15, 2013, 17:24:35 ÖS »

Ellerinize sağlık =) Basım işiyle uğraşan adamlar, tabiki hepsi için konuşmak doğru olmaz ama genellikle üçkağıtçılık yapmak için her türlü yola başvuruyorlar, Zamanında çok başımız ağrıdı bu durumdan. 
Teşekkürler. Bu akşam oyun koleksiyonumla ilgili son güncel videooyu yukleyeceğim..

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: