Çok beğendim. Titiz bir çalışma olmuş. Elinize sağlık.
Bende uzun zamandır bir tişört baskı yaptırmak istiyordum. Ama hiç fırsatım olmadı. Aklımda böyle bir konu hiç yoktu. Çizimleri el ile yaparak belki bende bir çalışma yapabilirim.
Peki, büyük ölçekte bir çalışma için neler önerebilir siniz? Örneğin, sizin çalışmanızda kılavuz olan minik karecikler boyama ve iyi renk yoğunluğunu ve doygunluğunu ayarlayabilmek için yeterince küçükler. Peki ya kesilmiş alanlar büyükse renk yoğunluğunu nasıl ayarlayabiliriz. Ayrıca siz sabitleştirici kullandınız mı? Aktarlar ayrıca "sabitleyici de ister misiniz" diye soruyorlardı.
Merhaba kumaşı kaynatarak yada makinada boyadığımız boyalardan değil bu. Bunu ahşap boyama malzemesi satan yerlerden yada hobi dükkanlarından almanız gerekiyor. Krem şeklinde bu boyalar. aktarlardaki komple kumaşı boyamak için sanırım. örn: pantolonun rengini değiştirmek.
FOLKART marka benim kullandığım boya.
uygulamadan 24 saat sonra ütü ile sabitleniyor, kumaşı tersten yada üzerine başka kumaş koyarak ütüleyebilirsiniz. Yani şişede yazanlara sadık kalın.
Mesela benim tasarımda küçük kareler olduğundan pencereler şeklindeydi ama misal A harfi basacaksınız orta kısım bağımsız kalıyor...
o kısmı ütü ile diğer kısımlar gibi tutturmak gerekiyor.
renklerin tutarlı olması için boya karıştıracaksan fazla fazla karıştır, ton farkı olmasın. Boyaman bittikten 15 dakka sonra bi kontrol et, emen yerleri soluk görünen yerlerin tekrar bi üstünden geç. internette
FREEZER PAPER STENCİL yazıp arat... örnekler ilham verecektir.