Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga virusleri  (Okunma Sayısı 28549 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ocak 29, 2014, 09:25:04 ÖÖ »

Güzel bir yazı olmuş eline sağlık Endo64 , başka gizli kalmış anıların var ise paylaşmanı bekleriz

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
7DX Oyun Yarışması 3.sü Run Baby Run
7DX 2013 Oyun Yarışması 3.sü Falcon Patrol
endo64
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ocak 29, 2014, 11:20:06 ÖÖ »

Teşekkürler arkadaşlar, walla böyle anılar hepimizin vardır, ama işte yeri geldikçe hatırlanıp anlatılıyor.

wizofwor: *L:Disk-Validator, hay aklına sağlık, yazarken bi garip hissettim ben de "sanki disk-handler değildi" diye düşündüm ama sonunda ikna ettim kendimi

Benim böyle, birşeyleri incelemek için programın içinden extract etme huyum vardı o zamanlar; çoğumuz gibi tüm oyunlardaki spriteları hafızadan bulup diske kayderdim, introların müziklerini, her nevi font'u.
En ilginci ise demo ve oyunlardaki turbo'ları bulup çalıyordum, turbo diskim vardı bi tane, içinde triad'ın, wisdom'ın demolarındaki turbo loaderlar vardı.
En çok zorlandığım ise 64'teki Another World oyunun disk turbosuydu, inanılmaz hızlı ama pek stabil değildi bi an okuyamasa hemen takılırdı, Multi Ice 6'nın turbosu kadar hızlı olan bildiğim tek turboydu.
Kartuş turbolarını da çalmış ama düzgün çalıştıramamıştım kendi romlarından bişeyler kullanıyorlardı galiba.
Neyse yine başladım bak bu dediklerim 64'teydi, Amiga'da ise sadece virüsleri bu şekilde incelemiştim
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ocak 29, 2014, 11:45:58 ÖÖ »

Hatlar karıştı galiba. Disk-Validator'dan bahseden witchdoctor'du.

endo64
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ocak 29, 2014, 16:46:35 ÖS »

hay ağzına sağlık wizofwor, yazarken yine bi garip geldiydi bana

walla karıştırmışım kusura bakmayın
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ocak 29, 2014, 17:08:45 ÖS »

hay ağzına sağlık wizofwor, yazarken yine bi garip geldiydi bana

walla karıştırmışım kusura bakmayın

eski anıları depreşmiş,dokunmayın endo kardeşime,ister wizofwor der,isterse skate der. Kahkaha

endo bir ara buluşaım kardeşim,ben sana çay,kahve,yemek ısmarlarım,sen anılarını anlatırsın.Dök içini rahatla.

Yaa cidden bir ara meeting yapalım.Gelmek isteyenler varsa özel bir başlık açalım,uygun bir tarih belirleyelim,maksat muhabbet olsun,yani cihaz felan getirmeye gerek yok.

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=7204.0

bunu kasdetmiyorum,bu biraz daha kapsamlı,benim dediğim daha mini,işte çay,kahve,bol anılar olan muhabbet.
bit
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ocak 29, 2014, 20:06:26 ÖS »

favorim virus expert`di. Bulunan virusleri kutuphanesine ekleyip, sonradan bulastirabiliyordum.

Hala durur virus kutuphanem ;-)
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ocak 29, 2014, 20:40:14 ÖS »

favorim virus expert`di. Bulunan virusleri kutuphanesine ekleyip, sonradan bulastirabiliyordum.

Hala durur virus kutuphanem ;-)

Virus expert'in o "bulastirma" ozelligi ile ben de ugrasirdim. Ama yanlis anlasilmasin, baskasina degil. Kendi kendime degisik virusleri bulastirirdim. Haha, yok manyak degilim. Zaten normalde kullandigim disketlere degil de o is icin ayirdigim ozel bir disketim vardi, ona bulastirirdim. Bu sekilde virusleri inceler, neler yatiklarini, nasil bulastiklarini anlamaya calisirdim. Isim bitince, disketi tamamen formatlayip, bir baska virusu bulastirirdim. O zamanlar harddiskim olmadigi icin bu tur denemeler yapmakta buyuk bir sakinca yoktu. Sadece deneme yaparken kesinlikle temiz disketlerimden takmamaya ve denemelerim bitince de Amiga'yi ana guc dugmesinden kapatip en az 30 saniye kapali tutup sonra acmaya dikkat ederdim ki virus baska yerlere bulasamasin.

Bir iki virusun enteresan mesajlari vardi. Bazilari guru meditation benzeri kirmizi yanip sonen cervecede ilginc mesajlar yazardi. Ismini hatirlayamadigim bir tanesi, rastgele araliklarla mouse pointer'inin seklini pipi sekline getiriyordu. BGS-9'un counter'i belli bir rakama ulastiginda cikan meshur siyah mesaj ekrani vardi. Bazilari da hic bir enteresan belirti vermeden bir anda diskte read/write error'lar olusturmaya basliyordu.

Gercekten de harddisksiz Amiga'da virusten korunmanin en saglam ve kolay yolu disketlerin write protect'ini hep kapali tutmakti. Harddisk'li ve Amiga1200'lu gunlerimde ne ben viruslerle denemeler yaptim, ne de onlar bana bulasti. Sansliymisim. Kahkaha

NOT: Gunumuz virusleri ile boyle denemeler yapmayi ise kesinlikle kimseye tavsiye etmem. Modern virusler'le ugrasmak oldukca kotu sonuclar dogurabilir. Coken sistemi tekrar ayaga kaldirmak icin saatler boyu ugrasmakten, butun kisisel bilgilerinizin calinmasina kadar bir suru soruna bogulabilirsiniz. Internetsiz, harddisksiz eski zamanlarda virusler bile daha masumdu. En fazlasi bir iki oyun disketini bozabiliyorlardi.

* sca-virus.gif (1.26 KB, 640x79 - Görüntüleme: 2962 kez.)
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2014, 21:43:16 ÖS Gönderen: мemrah » Logged
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ocak 29, 2014, 21:11:55 ÖS »

Vırus kıller programı ile tek tek tüm disketleri kontrol edip, vıruslu olanları ayırırdım. Vıruslu bir disket çıkınca Amıagayı komple kapatıp hafızanın temizlenmesini beklerdim. Bu kontrol işlemi bayağı bir zamanımı alırdı. Ne günlerdi.
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Şubat 09, 2014, 19:56:22 ÖS »

HORT !!

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Şubat 09, 2014, 20:37:27 ÖS »

Ahahah supermis. Hangi program bu? Hem de adf'lerin icini mi taramis?
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #25 : Şubat 09, 2014, 21:28:10 ÖS »

Mcafe'nin database uzunca yıllar aynı imza üzerine güncellenerek kullanıldı.Adf dosyaları plain dosyalar ve büyük ihtimalle içerisindeki bir veri parçacığı mcafee'nin database'inde ki bir imza ile uyuşuyor. Bu yüzden adf dosyalarında virus bulabiliyor.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Şubat 09, 2014, 21:45:54 ÖS »

Virüsün tipini belirliyor olsaydı süper olacaktı. Bence yanlış bir uyarı olma ihtimali çok yüksek

hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Şubat 09, 2014, 21:54:39 ÖS »

Virüsün tipini belirliyor olsaydı süper olacaktı. Bence yanlış bir uyarı olma ihtimali çok yüksek

http://home.mcafee.com/VirusInfo/VirusProfile.aspx?key=135667#none

Ciddi bir konu olsa support ekibine sorardım ama gülüp geçmelerinden korkarım
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Şubat 09, 2014, 22:21:11 ÖS »

ne dediğini anlamama ihtimalleri bile var "Amiga mı? o da ne?" diyebilirler (ciddiyim).

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Şubat 10, 2014, 01:33:49 ÖÖ »

İyi geceler.bir Virus hafizaya yerlestikten sonra ctrl+amiga+amiga ile reset sonucunda , hala aktif olabiliyor mu? Soyle ki, 5-6 adet oyun cekmistim gayet guzel calisiyorlardi. En sonunda double dragon 3 u calistrmaya kalktigimda once sistem donuyor ardindan soft reset sirasinda ekranda karmakarisik akan goruntulerden sonra makine aciliyordu. İki kez denedim bunu,  ayni sey oldu. Ustelik beklemeden power ac kapa yapinca da makine acilana kadar son calisan programin goruntuleri karisik bir sekilde geliyor ve guru veriyordu makine. Bu olayİn hemen arkasina taktigim oyunlar da calismaz oldu artik. Bu bir virus mudur yoksa ramlarda bir ariza mi meydana geliyor sizce ?
« Son Düzenleme: Şubat 10, 2014, 09:50:25 ÖÖ Gönderen: voltran » Logged

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: