Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıSega Mega Drive 2 klon ve orjinal arasındaki fark nasıl anlaşılır?
Sayfa: 1 2 3 [4]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sega Mega Drive 2 klon ve orjinal arasındaki fark nasıl anlaşılır?  (Okunma Sayısı 24349 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hayat bir oyundur
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Haziran 30, 2025, 18:01:14 ÖS »

el elden üstün tabii sorun yok.bu sitedeki herkes in en az ağrı dağının yarısı kadar stok gördüğü kesin zaten. ::)o yüzden ispata da hiç luzum yok.

* images-273.jpg (69.57 KB, 739x404 - Görüntüleme: 64 kez.)

* tumblr_pacqypK59M1rvnuiyo1_640.jpg (25.03 KB, 640x360 - Görüntüleme: 50 kez.)
« Son Düzenleme: Haziran 30, 2025, 20:00:02 ÖS Gönderen: hayat bir oyundur » Logged
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Haziran 30, 2025, 19:10:38 ÖS »

el elden üstün tabii sorun yok.bu sitedeki herkes in en az ağrı dağının yarısı kadar stok gördüğü kesin zaten. ::)o yüzden ispata da hiç luzum yok.

Hocam eskiden forumda mustafa diye biri vardı, odalarca dolusu retro cihazı oyunları olduğu rivayet edilir (ben hiç görmedim) sonra forumdan mı ayrıldı ne oldu bilmiyorum daha görünmedi, o sen misin acaba.  Kahkaha

hayat bir oyundur
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Haziran 30, 2025, 19:56:10 ÖS »

o değilim heyecana gerek yok zaten artık o da yok stoğunun çoğunu buradan birine verip kenarıya çekildi dünya fani diye başının etini yedim biraz düzeldi eskisi kadar toplamıyor zaman toplama zamanı değil yelkenleri indirme zamanı yazımdan o olmadığım zaten anlaşılıyordur kendine has bir yazım tarzı vardır zaten buranın reklamını sıkça yapardı haksızlığa uğradığını söylerdi ki öyle 500 tane commodore 64 ü üst üste istifleyip üstlerinde kedi besleyen kahraman kardeşi de onun gibidir aralarında paslaşırlar alışveriş ederler belki hala buralardadır bilinmez bence bu büyük potansiyeli çok kişi kaçırdı iyi insandır şu ara çok denk gelmiyorum çoğu kişinin hayalindeki konsolların üstüne oturup köfte ekmek yiyen kahraman odalar değil binalar dolusuydu gördüm ama çok ürün almadım ve malesef o değilim ama izmirdeki çoğu retrocu gibi onu tanırım bu mucize değil.buradan bir üye deposunu iyice boşaltmıştı neden fazla almadım keşfettim ki aslında hiç umulmayan yerlerde kuytu köşelerde daha büyük stoklar var tavan aralarında arka odalarda ama dünya fani dünya fani diyoruz alınan alındı satılan satıldı neyse zaten retro piyasasındaki çoğu kişi birbirini bilir mutlaka tanır ya da tanımaz birbirleriyle çok alışveriş yapmıştır bunu siz de biliyorsunuz ben bir gireyim iki muhabbet edeyim hesabına buradayım retro nun sonundayız muhabbetin başındayız e bilgimiz bu konuda.
« Son Düzenleme: Haziran 30, 2025, 20:15:19 ÖS Gönderen: hayat bir oyundur » Logged
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Haziran 30, 2025, 20:48:35 ÖS »

o değilim heyecana gerek yok zaten artık o da yok stoğunun çoğunu buradan birine verip kenarıya çekildi dünya fani diye başının etini yedim biraz düzeldi eskisi kadar toplamıyor zaman toplama zamanı değil yelkenleri indirme zamanı yazımdan o olmadığım zaten anlaşılıyordur kendine has bir yazım tarzı vardır zaten buranın reklamını sıkça yapardı haksızlığa uğradığını söylerdi ki öyle 500 tane commodore 64 ü üst üste istifleyip üstlerinde kedi besleyen kahraman kardeşi de onun gibidir aralarında paslaşırlar alışveriş ederler belki hala buralardadır bilinmez bence bu büyük potansiyeli çok kişi kaçırdı iyi insandır şu ara çok denk gelmiyorum çoğu kişinin hayalindeki konsolların üstüne oturup köfte ekmek yiyen kahraman odalar değil binalar dolusuydu gördüm ama çok ürün almadım ve malesef o değilim ama izmirdeki çoğu retrocu gibi onu tanırım bu mucize değil.buradan bir üye deposunu iyice boşaltmıştı neden fazla almadım keşfettim ki aslında hiç umulmayan yerlerde kuytu köşelerde daha büyük stoklar var tavan aralarında arka odalarda ama dünya fani dünya fani diyoruz alınan alındı satılan satıldı neyse zaten retro piyasasındaki çoğu kişi birbirini bilir mutlaka tanır ya da tanımaz birbirleriyle çok alışveriş yapmıştır bunu siz de biliyorsunuz ben bir gireyim iki muhabbet edeyim hesabına buradayım retro nun sonundayız muhabbetin başındayız e bilgimiz bu konuda.

199 kelime 2 nokta işareti.

Okurken çok zorlanıyorum.

Bir tık özen göstermenizi (bu bir forum kuralı olsa da, buna dayanmadan) şahsi olarak rica ediyorum.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
arne_saknussemm
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Haziran 30, 2025, 21:17:41 ÖS »

Konuyu okumaya gece başladım, az önce bitirdim. Tatmin edici bilgi varsa, bilgilendiren de epey tecrübeli ise her şeyi sayfalarca da olsa okurum. Çokça yeni detay öğrendim, paylaşanların eline sağlık.

Fakat... Gerçekten noktalama ve paragraf kullanılmayınca inanılmaz zor oluyor odaklanmak. Noktalama, noktalama sonrası 1 karakter boşluk ve paragraflara bölme işini pas geçmeyelim lütfen.

Mütevazı yoldaşlarım;

Sony Vaio VGN-FE590P / PS1 / PS2 Slim / PSP

Nintendo GB DMG-01 / GBC / GBA SP AGS-101 / DS Lite

Nokia N-Gage QD
hayat bir oyundur
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Haziran 30, 2025, 21:27:54 ÖS »

her insan kendine has bunu kabul etseydik mustafa da diğerleri de aramızda olurdu herhalde.insanlar neler aradılar bulamadılar ama yan sokağımızda birinde onlarca vardı biz ne dedik şuraya bir ünlem koymak şart neden koymuyorsun belki de tek suçu buydu garibin siz fakat... derken üç nokta kullanmışsınız ve forumda tekrarlayan noktalama işaretleri de yasak lütfen dikkat edelim. Ney
« Son Düzenleme: Haziran 30, 2025, 21:33:39 ÖS Gönderen: hayat bir oyundur » Logged
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Haziran 30, 2025, 21:36:41 ÖS »

Heyecan ne alaka anlamadım. O olsan da olmasan da fark etmez sadece tahmin ettim bir beklentim yok yani.
Zaten zamanında forumda ben sega mega cd 1 ararken bende var ama çalışmıyor sana şu fiyata veririm diyip sonradan vaz geçmiş göndermemişti.  

Ayrıca aynı cihazdan düzinelerce biriktirmek istiflemek ne koleksiyon yapmak ne de retro sevgisidir, burada bir kaç adetten bahsetmiyorum bunun da altını çizeyim, olur ya biri arızalanır biri kullanmalıktır biri sergilelemleiktir çok sevdiğin cihazdan iki üç tane olabilir bu ayrı konu.
Koleksiyonu koleksiyon yapan çeşitliliği nadirliği kozmetik durumu vs gibi şeylerdir, yoksa elinde 100 tane snes 100 tane mega drive 2 tutmuşsun bir anlamı yok.

Koleksiyoner ve misafir arasında geçen diyalog.

misafir: abi bu cihaz nedir harika görünüyor.
koleksiyoner: bu snes
misafir: peki abi şu cihaz ne aynı gibi
koleksiyoner: bu da snes
misafir: peki ya bu
koleksiyoner: snes işte
misafir: bu da mı snes
koleksiyoner: evet snes
misafir: işte bir snes daha

hayat bir oyundur
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Haziran 30, 2025, 21:40:33 ÖS »

bir oda düşün türkiyede nadir veya hiç bulunmayan ne kadar oyun konsolu ve oyun varsa tavana kadar dolmuş üstleri kir pas toz kediler fareler koşuşuyor tavandan su damlıyor.işte böyle bir manzara Karizmatik değerlerini ise boş verelim önemli olan insanlık ve yumuşacık kedi yavruları. Kahkaha
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #53 : Haziran 30, 2025, 21:42:07 ÖS »

Belli ki hem forumu hem de retro dünyasını çok iyi biliyorsunuz. Böyle eften püften sebeplerle forumdan uzaklaşan, uzaklaşmak durumunda kalan hiç olmadı. Biz yığınla retro cihazdan daha fazlasına saygı duymaya çalışan bir topluluk olmaya çalışıyoruz. Toplantılara katılan bazı arkadaşlarımızın retro cihazı bile yok! Gençler retro için takılmıyorlar, sohbete, muhabbete geliyor. uzun lafın kısası "yan sokağımızda birinde onlarca olması" çok anlam ifade etmiyor :/

-Mustafa'yla o kadar çok konu ve olay yaşandı ki en son hangi sebeple forumdan uzak kaldı hatırlamıyorum bile.

hayat bir oyundur
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Haziran 30, 2025, 21:45:09 ÖS »

senden de çok bahsederdi bence geri alınabilir sanırım seni seviyor ve hayat geçiyor.karar sizin sonuçta onlarca bilgi yazdım iki noktadan fırçayı yedik. Masum forumdan uzaklaştırılanlar bölümünde sebebi yazıyor okudum kardeşi ile birbirlerinin ürünlerine teklif vermişler ki ikisi bunu sıkça yapar ikisinin de ayrı kolleksiyonu var çünkü neyse herkes herkes i biliyor dürüst insanlar da her yerde bulunmuyor

* Screenshot_2025-06-30-21-56-50-571~2.jpg (166.73 KB, 720x1182 - Görüntüleme: 68 kez.)
« Son Düzenleme: Haziran 30, 2025, 22:25:25 ÖS Gönderen: hayat bir oyundur » Logged
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #55 : Haziran 30, 2025, 22:09:18 ÖS »

Forumdan uzaklaştırılan insanların bir çoğu daha sonradan farklı isimlerle yeniden üye oldular. Bazıları birden fazla isimle yazdılar. Bunların üzerinde hiç durmadık. Kimsenin yazdığının, kimliğinin peşinede düşmedik. Komik çocukça işler olurdu. Mustafa'nın hala aktif üyeliği olabilir.

hayat bir oyundur
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Haziran 30, 2025, 22:24:50 ÖS »

onun yapısı çocukça çocuk ruhuna ve kalbine sahip onu böyle kabul etmeli herkes bir değil neyse bence böyleydi.ömrümce retro oyunlarla ilgilendim yüzlerce binlerce farklı isim le yazıştım ve fark ettim ki yazan hep aynı kişilermiş bu piyasa çok ilginç. forumlar farklı isimler farklı platformlar farklı yazanlar hep aynı kader.
« Son Düzenleme: Haziran 30, 2025, 22:32:07 ÖS Gönderen: hayat bir oyundur » Logged
Sayfa: 1 2 3 [4]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: