Şimdi bu metal kaplamayı kontrol panelin ahşabına sabitleyecek vidalar için delik açmaya geldi sıra...
Ama bu iş o kadar kolay değil. Önce kontrol panelde kullanılacak görseli hazırlamam lazım ki tam olarak orijinal pacman kontrol panelinde kullanılan vida deliklerinin yerlerini belirleyebileyim. Bunun için görseli evde basıp şablon olarak kullanıyorum. Tasarımı PDF'e çıktıktan sonra Adobe'nin "poster" baskı özelliğini kullanarak bu büyük görseli 3 tane A4 kağıda basıp, fazlalıklarını kırpıp birbirleriyle bantlıyorum.

Sonra bu görselin belli yerlerinde (örn. hayaletlerin etrafındaki noktalardan oluşan dikdörtgen alanların köşeleri) olan vida deliklerini ahşap ucu kullanarak matkapla açıyorum. Sonra metal kaplamayı yerine yerleştirip ahşabın arkasından önceden açtığım delikleri kılavuz olarak kullanıp aluminyumu da deliyorum. Tabii bu delme işleminde metal delici matkap ucu kullanıyorum. Bu aşamaları fotoğraflayamadım zira cep telefonumun şarjı bitmişti...
Neyse, kullanacağım vidaların şapkası düz ve bu tarz vidaları arkasından somunlarken sabit kalması için şapkasının altındaki alan kare. Ancak metalde açtığım delikler doğal olarak yuvarlak. Bu delikeri kare haline getirmem lazım. Bunun için de eğe setimden düz kenarlı ince bir eğe kullanacağım.

İnce ince aluminyumu eğeliyorum ve yuvarlak olan delikleri vidalara uygun şekilde kare haline getiriyorum.

Bu kare delikler sayesinde kullandığım vidalar sabitlenerek arkasındaki somunları sıkıştırabilmem mümkün oluyor. Bu şekilde tüm somunları da sıkıyorum.

İşte kontrol panelin metak kaplaması da yerine vidalandı.

Kabine tekrardan koyalım bakalım kontrol paneli nasıl görünecek.

Bence fena olmadı. Hele bir de boya atıp üzerine görseli monte ettim mi

Daha çok iş var ama öncelikle aluminyum kaplamanın uç kısmına bir kıvrık daha atmam lazım. Jilet gibi keskin kenarı öylece bırakamam. Ama o iş de artık yarına kalsın...