Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Pacman arcade kabin projesi [BİTTİ]
Sayfa: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pacman arcade kabin projesi [BİTTİ]  (Okunma Sayısı 398126 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
asit
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #315 : Ocak 31, 2015, 01:58:43 ÖÖ »

yavuz abi bu kabinler bittigin de cengiz abi gibi senden de bir  oda tanıtım video su bekleriz artık
detaylı foto da kabul edilir Kahkaha

Amiga 500
C64
Ps1
Ps2
Atari 2600
Sega mega drıve 2
Xbox 1
Xbox 360
Nintendo wii
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #316 : Ocak 31, 2015, 02:35:02 ÖÖ »

ben videodan anlamam o işin uzmanı cengiz

kısmet kimbilir belki cengiz gelir de çeker

daruga_13
Deneyimli

Genesis Does What Nintendon't

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #317 : Ocak 31, 2015, 08:43:30 ÖÖ »

Sarı çok güzel olmuş Kahkaha

Aradığım Orjinal Sega Mega Drive/Genesis oyunları:Bölge kodu farketmez...

-Snowbros
-Sunsetriders
-Mega Turrican
-Comix Zone
-Teenage Mutant Hero Turtles The   Hyperstone Heist
Nes/Famicom oyunları:
-Astyanax
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #318 : Ocak 31, 2015, 09:55:21 ÖÖ »

Cok isterim çekmeyi ama bizim beybi şuanda cok ufak ve kendi aracimiz da olmadigindan memlekete bile gidemiyoruz.yemiyor. Ama gidersek de ucakla ankaraya ordan da otobusle zonguldaka geciyoruz. Yani ilk firsatta yavuza da uygun olursa zaman gidip cekmeyi planliyorum.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #319 : Ocak 31, 2015, 10:28:25 ÖÖ »

Orijinal bir pacman board'u bulsam (çakma xxx in 1 classic arcade boardlarından değil tabii ki) var ya "icat" eder yine de tamir ederim... bir de "dedicated cab" yaparım şöyle sarı renk siyah şeritli pırıl pırıl, öff be deyme gitsin...

yavuzg üstadın Sega ST-V Tamiratı projesini okurken üstteki paylaşımını gördüm. Pacman kabini 1.5 sene önce bir hayalmiş, şimdi gerçek oluyor Biz de sıfırdan üretimini keyifle izliyoruz

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #320 : Ocak 31, 2015, 20:26:43 ÖS »

Cok isterim çekmeyi ama bizim beybi şuanda cok ufak ve kendi aracimiz da olmadigindan memlekete bile gidemiyoruz.yemiyor. Ama gidersek de ucakla ankaraya ordan da otobusle zonguldaka geciyoruz. Yani ilk firsatta yavuza da uygun olursa zaman gidip cekmeyi planliyorum.

Tabi abi bekliyorum biliyorsun...

Orijinal bir pacman board'u bulsam (çakma xxx in 1 classic arcade boardlarından değil tabii ki) var ya "icat" eder yine de tamir ederim... bir de "dedicated cab" yaparım şöyle sarı renk siyah şeritli pırıl pırıl, öff be deyme gitsin...

yavuzg üstadın Sega ST-V Tamiratı projesini okurken üstteki paylaşımını gördüm. Pacman kabini 1.5 sene önce bir hayalmiş, şimdi gerçek oluyor Biz de sıfırdan üretimini keyifle izliyoruz

Ben onu unutmuşum bile. Çok iyi yakalamışsın Demek o kadar olmuş, vay canına!

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #321 : Ocak 31, 2015, 20:32:38 ÖS »

Bu günü basım işlerine ayırdım zira hafta içi hem bu işlere gündüz koşuturacak vaktim yok hem de haftasonu az da olsa basım yerlerinde tenhalık olur diye düşündüm...

Önce kabinin dışını kaplayacağım folyoyu bastırmaya gittim. Bu basılı malzemeler hakkında detaylı bilgi paylaşacağım ancak şimdilik kısa bir haber geçeyeim dedim o kadar çünkü daha zahmetli işlerim var şu an bitirilecek.

Kabinin dışını UV basım yaptırdım. Folyo oto kaplanan cast folyoya benziyor ama değil. Basım ise solvent tabanlı UV kurutulmuş dış mekan kullanımına yıllarca dayanıklı olduğu söylenen bir basım tekniği (göreceğiz bakalım).

Şimdi bu kısa güncellemeden sonra (biraz soluklanmak için yazıyorum bu mesajları aslında Kahkaha ) sıra geldi zımpara yapmaya
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:58:31 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #322 : Ocak 31, 2015, 20:40:58 ÖS »

İlk kat enamel boyamız iyice kurudu ve zımparalanmaya hazır hale geldi. Artık makine ile zımpara yapma lüksüm yok zira amacımız boyayı tamamen ortadan kaldırmak değil sadece üst yüzeyinin pürüzlerini yumuşatmak ve bir sonraki kat boyanın tutunacağı mat (saten demek daha doğru olur) bir yüzey oluşturmak.

Bunun için su zımparası tabir edilen, suya dayanıklı, çok ince zımpara kullanıyoruz. Aslında ben 600 numara ile başlayıp 800, 1200 diye zımpara tipini incelterek giderdim normalde ama şu an malzeme kutuma baktım sadece 400, ve az bir miktar 800 ve 1200 var. Yüzeyi folyo ile kaplayacağım için çok çok önemli değil dedim ve devam ettim

Zımpara kağıdını mantar takoza sarıyorum ve hafif sabunlanmış su ile ıslatıyorum.

Yüzeyi bir kaç tur kısım kısım zımparaladıktan sonra nemli bezle zımparadan kalan ıslak tozu siliyorum...

bu silme işini bezin arada durulanması ile 3-4 defa tekrarlıyorum ta ki bezde sarı renk görmeyinceye kadar...

Kabinin bir yğzeyi zımparalandı. Şimdi diğer yüzey  :'(

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:58:39 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #323 : Ocak 31, 2015, 20:45:41 ÖS »

nazar değmesin

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #324 : Ocak 31, 2015, 21:17:11 ÖS »

Tâkipteyiz Yavuz abi. : )

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #325 : Ocak 31, 2015, 21:19:46 ÖS »

İkinci taraf da zımparalandı (yanlız hamlamış kollarım koptu)

Bi nefesleneyim sırada ön panel (kickplate) var...
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:58:50 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #326 : Şubat 01, 2015, 00:48:16 ÖÖ »

Tüm kabinin zımparası bitti. Artık ortamı da son kat (umarım) boya için biraz daha uygun hale getirmem gerekiyor. Kabinin tam altında bulunan naylon yeryer delindi ve sulu zımpara ile de yer yer ıslaklıklar var. Boya yaparken rulonun kazayla (ki hep olur) yere değmesi ve yerden su/toz/pislik kapması tam bir kabus yaratacağından (bir kat daha zımpara ve boya demek bu) oraları ekstra temiz kağıtla takviye ederek işe başlıyorum.

Sonra kabinin iç kısmının (siyah yerlerin) sarı ile birleştiği yerleri maskeleme bandı ile kapatıyorum. Artık son kat, iki boya çok kesin kontur çizgisi şeklinde birleşmeli ve birbirlerine fırça izi bırakmamalılar. Aynı şeyi siyah yerlerin son katını (yarın) atarken de uygulayacağım. Birleşme yerlerinin jilet gibi olmasını istiyorum.

Son olarak, temiz bir boya teknesi ve temiz bir rulo alıyorum. Bu rulo diğer kullandığım rulolardan biraz farklı. Farkı fiyatı olmasının yanısıra daha ince dokusu olan (kadifemsi) bir rulo. Fşyatı diğer rulodan 4 kat daha fazla olmasına rağmen (4 TL ) hafite olsa rulo izini en aza indirmesi açısından paha biçilmez

Tüm kabini (ve arka kapısını) boyamam yaklaşım 30-45 dk. sürdü ama sonunda tamamlandı. Kahkaha

Şimdi kabini kurumaya bırakıyorum. Bu sırada kontrol panelle ilgili bir iki işim var ancak onu da işi bitirince yazarım. Bunun dışında yarın son kat siyah boyayı da iç kısımlara attıktan sonra... Süslemeleeer  Kahkaha  Kahkaha  Kahkaha

Bu akşamlık bu kadar...
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:58:58 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #327 : Şubat 01, 2015, 01:02:44 ÖÖ »

Kabin parlamaya başlamış artık kolay gelsin

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #328 : Şubat 02, 2015, 14:04:46 ÖS »

Kabinin boyası bitti ancak boyanın üzerine folyo kaplanacak kadar sertleşmediğini gördüm. Bu yüzden diğer kalan boya işlerini de aradan çıkarmaya karar verdim. Folyo ve diğer süsleme işlerine geçmeden önce her türlü riskli çalışmayı (boya, zımpara v.s.) bitirmek ve odayı steril hale getirmek en mantıklısı...

Bu kapsamda önce jeton kapısından başlıyorum. Bu kapının tüm parçalarını daha önce sökmüştüm zaten. Kapının restorasyonına öncelikle kapıyı yıkayarak başlıyorum

Kapı kuruduktan sonra kapının üzerindeki hafif deformasyonları çekiçle düzeltiyorum.

Daha sonra kapının üzerinden sökemediğim yegane parça olan Midway logo plakasını maskeleme bandıyla kapatıyorum. Bu logo plakası sıfır puntolarla yerine sabitlenmiş (zaten yabancı forumlarda da gördüğüm kadarıyla ya sökmüyorlar, ya da üzerine repro plaka yapıştırıyorlar.

Daha sonra 1000'lik zımpara ile hafif zımpara yapıyorum. Tüm kapıyı metaline kadar zımpara yapmaya niyetim yok. Kapının üzerindeki boyanın orijinal gözenekli dokusunu bozmak istemiyorum. Zımpara sadece üzerine atacağım sprey boyaya tutunacak bir yüzey hazırlamak için.

Şimdi kapı boyanmaya hazır hale geldi. Kapıyı mat siyah boyuyorum. Genelde mat boya kapılarda daha çok yakışıyor.

Katlar arasında 15-20 dakika kurumasını bekleyerek 3 kat sprey boya uyguluyorum ve işim bitince sağlam bir köşeye kurumaya bırakıyorum. Sprey boya çabuk kuruyor gözükse de malzemeyle çalışmaya başlamadan boyanın sertleşmesi için en az 1 gün beklemek iyi oluyor. Daha öncesinde çizilmelere ve darbelere pek dayanıklı olmuyor.

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:59:08 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #329 : Şubat 02, 2015, 15:58:59 ÖS »

Jeton kapısından sonra kontrol panele ve marquee tutuculara geldi sıra. Düz metal, özellikle de aluminyum boyamadan önce boyanın tutunacağı bir yüzey hazırlamanız lazım. Çok ince zımpara ile (800-1000) tüm yüzeyi zımparalıyorum.

Sonra yüzeyi iyice temizleyip zımpara tozundan kurtulunca 3 kat akrilik sprey astar atıyorum. Katlar arasında 15 dk bekliyorum.

Son olarak 3 kat parlak siyah sprey yapıyorum.

Yine son kat boyasnın kuruması için 15-20 dk bekleyip malzemeleri 1 gün kuruyup sertleşmeleri için sağlam bir yere kaldırıyorum.
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:59:18 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

Sayfa: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: