Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)SEGA ST-V Arcade kartını ev konsolu haline getirmek
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 18   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: SEGA ST-V Arcade kartını ev konsolu haline getirmek  (Okunma Sayısı 279909 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Haziran 14, 2013, 20:05:48 ÖS »

imkanım olsa tüm arcade boardlarımı etrafa toplayıp, "yavuz şunlara da bir el atsan" diye espri yapasım vardı ya neyse acıdım...

üstadım bak sayende MAME'den JAMMA'ya terfi ettim ki hep hayalimdeydi. O kadar ekipmanım ve çalışma masam benim için hayata yeniden geri döndürülmesi gereken inciler için hazır ve nazır beklemede...

elinde arcade board varsa (bozuk veya sağlam) ve aklında da bir proje varsa paylaşmaktan çekinme. bu konuda usta falan değilim görüyorsunuz ama elimden geldiğince araştırıp çözmeye çalışırım.

çalışmaları da burada yayınlarız herkez zevkle izler...

kafamda daha bir sürü proje var, örneğin;

- Coctail cabinet (Pacman)
- Vertical cab (1942, pacman, Space invaders, Galaga v.s. tarzı oyunlar için)
- CMVS (Consolized MVS)
- Multi-Jamma Supergun (birden fazla JAMMA boardu bir butonla seçip active edebileceğin devre)
- v.s v.s.

Orijinal bir pacman board'u bulsam (çakma xxx in 1 classic arcade boardlarından değil tabii ki) var ya "icat" eder yine de tamir ederim... bir de "dedicated cab" yaparım şöyle sarı renk siyah şeritli pırıl pırıl, öff be deyme gitsin...

Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Haziran 14, 2013, 23:58:31 ÖS »

Alıntı
Selim7 nerelerde yahu? ortalığı yaktık yıktık ses yok kendisinden.

Geldim Yavuz abi geldim. Geldim ama şu an ki halimi anlatamam. Şok oldum ya!. Abi sen n'apmışsın!. Biraz dinleneceğim öyle bakacağım diyordun, ama bu kadar erken beklemiyordum. : )

Ben yokken neler olmuş, valla hemen başlayacağını bilseydim pc ye mutlaka geçerdim. Katılamadığım için çok üzgünüm. "Canlı yayın tatında tamir" sloganlı bu işi kaçırdım.(bu sloganı şu an ben uydurdum) Hiç olmazsa tamir aşamalarında ki bekleme zevkinden mahrum kaldım. Ben yokken büyük işler olmuş.       

Günlerdir pc ye dokunamıyorum. ehliyet kursuna yazıldım da. İşten hemen sonra kursa geçiyorum. Tabi bitkin olmaktan hemen yatıveriyorum.

Yavuz abi, sana minnettarım. Kimse yapmaz ama sen sonuna kadar fedakârsın. Kendini adamışlığın sana hayran olmama sebebiyet verdi. Özeniyorsun, yardım isteyene ilgi gösteriyorsun. Benim çok büyüğümsün ama bunlar çok iyi meziyetler. Yıllar oldu bir ST-V'nin üstesinden gelememiştim. Ama sen geldin, ve tüm sorunlar çözüldü.

Yavuz abi, bundan sonrasında ne desem bilemedim. Ne diyeyim ki, kim o kadar hassas olan çipi söker takar, 288 adet bacak ile uğraşır. Birisi olsa zaten haberim olurdu. Ya da hissettirecek bir takım şeyler olurdu yahut birşekilde, artık her kimse kendisine birşekilde ulaşılabilirdi. : )

ST-V tamirinde resmen büyülendim ya!. Beni bu derece etkilemiş olması abi, aslında birazda onun bende manevi birde havasının var olması. Tabi birde uzun zamandır bende olan bu yaşlı aletin senin ellerinde yeniden eski günlerine dönüyor olması. Testler sonunda o capcanlı ekranı görünce "vay bee" dedim, "yürü be Yavuz abi!! dedim..(herhalde bu ifadeler içimdeki fırtınaları tam ifade edebiliyor, kibar cümleler yetersiz kalıyor çünkü) Foruma ilk girdiğimde ve anasayfada, ST-V Tamiratı başlığını görünce resmen mest oldum. : ) İçeri girince incelemeye başlayınca ve olumlu sonucun ilk Tecmo World cup '98 yazısını görünce Masa başında öyle bir kol hareketi çekmişim ki görmelisiniz! Yavuz abi lütfen kusurumu maruz görün, içimdeki ateşi başka türlü anlatamıyorum ki. : )

Tüm bu emekler ve zaman için çok teşekkür ederim Yavuz abi. Yıllar oldu, bu anı bekliyordum ve sen gerçekleştirdin. Minnettarım sana.. 

Selim7 1-2 sene uğraştı Sega STV sistem yapacak diye, seninle başından tanışmış olsaydı, rüyaları gerçek olacaktı

Gökhan abi başından beri çilemi biliyor. Kendisi de bana yardımcı olacaktı ama birtürlü fırsat olmadı. Ama ne fark eder ki, ilgi göstermesi yardım sözü vermesi çok önemliydi.   : ) Yardımların için sana da çok teşekkür ederim Gökhan abi.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Haziran 15, 2013, 00:03:23 ÖÖ »

Selim, sende şimdi 2 tane mi oldu bu ST-V'lerden?

Sanki yazdıklarından biri yanlış voltaja kurban gitti diyip (bu tamir ettiğim) bir tane daha edinmişsin gibi geldi?

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Haziran 15, 2013, 00:05:42 ÖÖ »

İçeri girince incelemeye başlayınca ve olumlu sonucun ilk Tecmo World cup '98 yazısını görünce Masa başında öyle bir kol hareketi çekmişim ki görmelisiniz! Yavuz abi lütfen kusurumu maruz görün, içimdeki ateşi başka türlü anlatamıyorum ki. : )

ne kusuru aynı hareketi ben de çektim

Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Haziran 15, 2013, 00:33:37 ÖÖ »

Alıntı
Selim, sende şimdi 2 tane mi oldu bu ST-V'lerden?

Evet Yavuz abi, elinizdekini önceden  çalıştıramayınca mecburen Amerika'dan yenisini almak durumunda kalmıştım.. Hatanın nasıl olduğunu anlatmıştım. Daha sonra ki mesajlarım da sıfır anakart ile tekrar bağlantılar yaptığımdan bahsediyordum. : )

Sıfır anakart için bayaa bir masraf olmuştu ama değerdi. : ) Bunların tümünü sadece Tecmo world cup 98 isimli oyunu oynayabilmek için yapıyorum. Eğer kabul ederseniz bende iki tane olduğuna göre anakart sizde kalabilir. Bende TWC98 oyunu yok, oyun için şu an ne diyeceğimi bilemiyorum. Kartuşları almak her açıdan zor ama bunu size bırakıyorum o halde Yavuz abi.. : )     

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Haziran 15, 2013, 00:49:31 ÖÖ »

sormamın sebebi, board'a el koymak değildi hem board'u hem kartuşu sana geri göndereceğim. ancak elinde 2 tane ST-V patladıysa ve bu board rafa kalkacaksa bana "satabilirsin" demek istemiştim, kartuş'u sana geri gönderirim merak etme... (bu arada çok zevkli oyun, hele kabinde oynayınca bir başka)

internette makul fiyata ST-V kartuşu satan yerler buldum, sana da getirtebilirim istersen, ilgilendiğin başka oyun varsa söyle. çok çeşit yok tabii, nokta atış yapıp "bu oyunu" istiyorum dediğinde afaki fiyatlardan satılıyor kartuşlar...

burası "dürüst" bir dükkanmış mesela:
http://www.excellentcom.net/catalog.asp?catid=43708&subcatid=71601&maincatid=71601

benim klasik malları aldığım yer arcadespareparts.com'da bile 2 adet ST-V kartuş var satışta 5 USD! (Şaka gibi)

v.s. v.s.

bir düşün istersen

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Haziran 15, 2013, 00:56:34 ÖÖ »

bu arada gördüğün üzere TV'deki görüntüsü mükemmel. ancak tabii kabinde kullandığım mini supergun sayesinde. hatırlarsan voltajları düşürmüştük. board çok güçlü çıkış veriyor. ses çıkışı hele aşırı güçlü. kesinlikle SCART'a falan verme direct olarak. benim kabinde sesi direk hoparlörlere vermiştim hatırlarsın, board'un üzerindeki pot'u "milimetrik" açabildim. yoksa ilk denememde gümbür gümbür, komşular gelecek sandım. mutlaka 10 hatta 25K'lık bir pot'tan geçir sesi öyle ver SCART'a vereceksen. gerçi sen JAMMA'dan almadım demisting sesi hatırlarsam...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Haziran 15, 2013, 01:03:03 ÖÖ »

tabii bir de tecmo'ya olan özlemini anlayabiliyorum. sanırım hala doğru dürüst emule edilemedi o oyun. TWC98'i "zevkle" oynayabilmek için tek yol hala ST-V sahibi olmak...

hatırası var sanırım

yanlız kartuşun durumu pek iyi değil. içinde tıkır tıkır eden birşeyler var. vidası bir garip sökecek aletim yoktu o yüzden kartuşa dokunmadım...

Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Haziran 15, 2013, 01:15:48 ÖÖ »

Sizden para kabul etmem mümkün değil, n'apacağız peki Yavuz abi. Çünkü duygusal olarak yardımlar söz konusu ve işe duygu da girince para meselesi ortadan kalkıyor. Siz bilirsiniz Yavuz abi. : ) 

Ben sizi gerçekten seviyorum. Samimi olarak söylüyorum.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Haziran 15, 2013, 01:52:40 ÖÖ »

peki, satış konusunu kapatalım. bir başka önerim var;

1) TWC98'i hemen sana geri gönderiyorum (özlemişsindir)
2) bu ST-V'yi konsolize ediyorum (plexy kasa + RGB SCART çıkış + kompozit video çıkış + stereo çıkış + smps güç kaynağı - laptop tipi v.s.)
3) konsolize kasayı sana "hediye ediyorum" sen kolayca elindeki board'u monte ediyorsun, bu board'u da sen bana "hediye" ediyorsun.

Sonuuç:

1) Sen uzun zamandır hayalini kurduğun "taşınabilir" ST-V konsoluna sahip oluyorsun (merak etme şık bir şey yaparım, havanı atarsın )
2) ben bir proje daha çıkartıyorum (hatta sonrasında bir proje daha belki)
3) forumdaki diğer arkadaşlara da izleyecekleri hatta belki ilham alacakları bir proje daha hediye etmiş oluyoruz.

buna ne dersin?

Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Haziran 15, 2013, 01:58:59 ÖÖ »

Özel mesajdan birşeyler yazdım her halukarda ben de iki tane sizde de bir adet ST-V olmuş oluyor.

Vala şu an öyle bir an yaşıyorum ki. Ama yine de Kağıthane'de ki abi ile irtibata geçeceğim.

Alıntı
buna ne dersin?
Tamam diyorum Yavuz abi. Para meselesi ortadan kalksın da siz nasıl kabul ediyorsanız edin.

Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Haziran 15, 2013, 02:03:03 ÖÖ »

Şoku yeni atlattım. bir dakika konsolum mu oluyor?

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Haziran 15, 2013, 02:03:53 ÖÖ »

Şuna bir bak mesela.

ne diyorsun?

Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Haziran 15, 2013, 02:10:50 ÖÖ »

Ovv ovv, off off. Abi bunu hatırlattın ciğerim depreşti. Nasıl bir ST-V konsoldur o yahu. Herhalde bunun kadar güzel bir konsol başka biryerde yok. Zaten ST-V ye konsol yapan da yok. : )

Alıntı
ne diyorsun?
Abi birşey demek istiyorum ama diyemiyorum. Nutkum tutuldu.   

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Haziran 15, 2013, 02:13:49 ÖÖ »

evet pek yaygın değil ST-V konsolu. board çok kırılgan olduğundan (malum) pek kimse uğraşmıyormuş. genelde neo geo MVS.

ama bu youtube videosunu öylesine gönderdim. çok da abrtılı değil. adam muhtemel eski bir dvd kasası kullanmış (akıllıca).

dur bakalım biraz daha araştıralım...

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 18   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: