Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Pc den yapılan atari makinaları ile ilgili araştırma bilgi fikir alma
Sayfa: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 21   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pc den yapılan atari makinaları ile ilgili araştırma bilgi fikir alma  (Okunma Sayısı 186958 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #150 : Haziran 07, 2014, 17:33:31 ÖS »

ben iş yeri adresini değil ünvanı kastetmiştim. Ltd.Şti. v.s. yazmayın. DHL direk ticariye sokuyor o zaman...

@orchid, bu tracking olayına çok takılma bence. sakınılan göze çöp batar diye bir söz vardır biliyorsun.

ben eğer varsa tracking no'su olmayan seçenekleri seçerim hep. bugüne kadar kargom kaybolmadı(tahtaya vurayım)

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #151 : Haziran 07, 2014, 17:38:37 ÖS »

Emlak yazdım sadece. O kadar açılamadım henüz kendi yağımla kavruluyorum. Kahkaha

Aynen sakınan göze çöp batar ama birkaç senedir böyle karamsar mode: on durumundayım. Yenemedim bir türlü.

Haftaya elime geçerse detaylı bir anlatım yaparım. MAME, NAOMI, 3D oyunlarda performansı nedir ne değildir diye. Kahkaha

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #152 : Haziran 07, 2014, 19:38:07 ÖS »

Naomi yi biraz beklersin joystick ayarlari tam oturmadi  taito nun oyunlari guzel onlarida indir tavsiye ederin

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #153 : Haziran 07, 2014, 21:40:38 ÖS »

Naomi yi biraz beklersin joystick ayarlari tam oturmadi  taito nun oyunlari guzel onlarida indir tavsiye ederin

MAME işi olsunda NAOMI ve 3D retro oyunlar en son aşama. Teşekkürler.

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #154 : Haziran 08, 2014, 21:50:27 ÖS »

https://www.youtube.com/watch?v=ePVURxykGKI&feature=youtube_gdata_player      Ben bir şey sormak istiyorum bu videodaki görsel menü nasıl oluyor ben mesela sadece mame de kullanacağim ayrı bir pc topluyorum cihazı açar açmaz direkt mame açılmasını istiyorum
Yada diyelim mame tabanlı kabin yaptım kabinde power dediğim an klavye ve mouse kullanmadan çalışmasını istiyorum ne yapmam gerekiyor?

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #155 : Haziran 08, 2014, 21:59:53 ÖS »

Yavuz sor onun makinesi ole aciliyorrr 

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #156 : Haziran 08, 2014, 22:09:07 ÖS »

https://www.youtube.com/watch?v=ePVURxykGKI&feature=youtube_gdata_player      Ben bir şey sormak istiyorum bu videodaki görsel menü nasıl oluyor ben mesela sadece mame de kullanacağim ayrı bir pc topluyorum cihazı açar açmaz direkt mame açılmasını istiyorum
Yada diyelim mame tabanlı kabin yaptım kabinde power dediğim an klavye ve mouse kullanmadan çalışmasını istiyorum ne yapmam gerekiyor?

Bahsettiğin menülere frontend deniyor. Mame aslında komut satırında çalışan bir program. Mame32 (ve64) ise official Windows frontendleri. Senin joysitck destekli bir frontend kurman gerekli. Mame'in açılışta yüklenmesinin iki yöntemi var. Basit yöntem startup'a yerleştirmek. Bunun için windows+r/msconfig yazıp Mame'i startup listesine eklemen yeterli. Zor olan yöntem registry'de shell ayarı vardır. shell=explorer yazan kaydı bulup Mame'i işeret edecek şekilde değiştirirsen açılışta windows açılışta explorer'ı yerine Mame çalışır. Bu şekilde açtıktan sonra esplorer kullanman gerektiğin task maneger'dan explorer'ı çalıştırabilirsin.

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #157 : Haziran 08, 2014, 22:23:11 ÖS »

bu videodaki sanırım vatandaşın kendi yaptığı bir yazılım arayüz vede güzel bir arayüz olmnuş vericeğini yada bulabiliceğini sanmıyorum
şimdi senin istediğin ölabilir ben arayüz olarak mameuifx64.exe kulanıyorum bunun oyun kolu ile oyunları seçmek gibi bir özelliği mevcut oyundan çıkarken bir tek esc tuşuna ihtiyaç duyuyor ama yarlanabilir sanırım yani bunu başlangıça atarsam windows açıldıktan sonra bunu başlangıça koyarsam olabilir hatta windowssun expolorer ini kapatıp sadece bu çalıştırılabilir yani yapılabilir ama uğraşman şazım biraz sonuçta olur.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #158 : Haziran 08, 2014, 22:47:25 ÖS »

@kirkoryan, o videodaki hyperspin.

FE'lerin hepsinde bilgisayar açıldığında otomatik olarak kendini çalıştırma seçeneği vardır zaten.

Ben GameEx FE kullanıyorum.

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #159 : Haziran 08, 2014, 22:56:03 ÖS »

Teşekkür ederim wizofwor ve ibo1973 mame yi çalıştırdım laptop a win7 64 bit kurdum mame deki roms klasörüne bütün romları attım oyunların çok azı çalışıyor bir çoğu çalışmıyor sebep ne olabilir sizce bu arada arayüz içinde dediklerinizi denicem
Benim asıl amacım mame bartop kabin yapmak ama önce mame yi istediğim gibi çalıştırıp kabin işine ondan sonra başlıcam kullanıcam pc hazır sayılır sadece lcd monitör ayarlamam lazım acaba monitor 19" wide screen mi yoksa kare mi onda kararsızım hangisi daha kullanıslı olur sizce?
Wizofwor senin kabinde kullanmış olduğun joystick seti nasıl kullanışlımı tavsiye edersen bende aynı setten sipariş vericem
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #160 : Haziran 08, 2014, 22:58:02 ÖS »

@kirkoryan, o videodaki hyperspin.

FE'lerin hepsinde bilgisayar açıldığında otomatik olarak kendini çalıştırma seçeneği vardır zaten.

Ben GameEx FE kullanıyorum.
Sağol yavuzg onada bakıyım ayrıca senin bilgilerin doğrultusunda sendende yardım istiyorum joystick ve buton konusunda ne tavsiye edersin çinli kardeşlerimizden kimden alışveriş yapayım birde küçük bir devre var joystick ve butonları klavyeye adapte etmek için nasıl bir şeydir uyum konusunda sıkıntısı var mıdır?
« Son Düzenleme: Haziran 08, 2014, 23:05:00 ÖS Gönderen: kirkoryan » Logged
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #161 : Haziran 08, 2014, 22:59:36 ÖS »

@kirkoryan, sağdan soldan bulduğun ROM'lar (daha çok bios'lar) genellikle MAME'in farklı sürümleri için tasarlandıklarından çalışmazlar. Üstelik bazı oyunlar için emule edilen makinenin BIOS ve varsa diğer dosyalarını da ROM folder'ına koymalısın.

MAME ROM set diye aratırsan google'da MAME'in son sürümü için ROM'ları güncel tutarak ROM SET'ler hazırlayan siteler bulabilirsin.

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #162 : Haziran 08, 2014, 23:06:54 ÖS »

Teşekkür ederim wizofwor ve ibo1973 mame yi çalıştırdım laptop a win7 64 bit kurdum mame deki roms klasörüne bütün romları attım oyunların çok azı çalışıyor bir çoğu çalışmıyor sebep ne olabilir sizce bu arada arayüz içinde dediklerinizi denicem
Benim asıl amacım mame bartop kabin yapmak ama önce mame yi istediğim gibi çalıştırıp kabin işine ondan sonra başlıcam kullanıcam pc hazır sayılır sadece lcd monitör ayarlamam lazım acaba monitor 19" wide screen mi yoksa kare mi onda kararsızım hangisi daha kullanıslı olur sizce?
Wizofwor senin kabinde kullanmış olduğun joystick seti nasıl kullanışlımı tavsiye edersen bende aynı setten sipariş vericem
ya yaş ilerledikçe hafızamda ufalıyor sanki hatırlamak daha zorlaşıyor 6-7 ay kadar yada biraz dah fazla zaman önce yaptığım şeyleri hatırlamak zor geliyor yanlış hatırlmaıyor isem bendede aynı sorun vardı çözüm olarakta internetten çeşitli bios romları bulmuştum onları atınca (baya bi buldum ama) çalışmaya başlamıştı sanırım sendeki sorunda bu dur bazılarının çalışıp bazılarının çalışmama sebebi nerden ne bulcam dersen eğer gene yanılmıyor isem mameuifx açtığında sol tarafta çıkan yazılar arasında bios kısmı var o kısma bak eksiklerini sanırım ordan anlıyıp internetten bulup giderebilirsin.
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #163 : Haziran 08, 2014, 23:07:34 ÖS »

@kirkoryan, sağdan soldan bulduğun ROM'lar (daha çok bios'lar) genellikle MAME'in farklı sürümleri için tasarlandıklarından çalışmazlar. Üstelik bazı oyunlar için emule edilen makinenin BIOS ve varsa diğer dosyalarını da ROM folder'ına koymalısın.

MAME ROM set diye aratırsan google'da MAME'in son sürümü için ROM'ları güncel tutarak ROM SET'ler hazırlayan siteler bulabilirsin.
Elimdeki romları set halinde torrent ten indirdim 28 gb ve içinde MAMEUI64 vardı
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #164 : Haziran 08, 2014, 23:12:12 ÖS »

Kimbilir kim koymuştur onu torrent'e

MAME'i "güncel" tutmak bir kabustur. Birileri bu zahmetli işi bir yerlerde yapıyor. Ben bi ara kastırıp bu ROM set'lerden birini (MAME 147 için olanı) seneler önce indirmiştim (1 hafta falan sürmüştü sanırım).

Benim kabinde şu an 8000 oyun var çalışan. 8000'inin de çalıştığını nereden biliyorsun diyebilirsin; MAME'de çalışan ROM'ları test et diye bi seçenek var. 1-2 gün sürmüştü diye hatırlıyorum bu testin

Hey gidi günler... Bir daha yap desen ASLA Kahkaha

Şu an ben kabindeki MAME sistemime dokunmuyorum...

Sayfa: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 21   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: