Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetPİM? KİM ?? UKİM ??? Ptt'de neler oluyor.
Sayfa: 1 ... 10 11 [12] 13 14   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PİM? KİM ?? UKİM ??? Ptt'de neler oluyor.  (Okunma Sayısı 185095 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #165 : Haziran 04, 2020, 11:38:20 ÖÖ »

Bu firmaları şu başlığa eklesek mi acaba Masum
https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=7826.0

supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #166 : Haziran 04, 2020, 12:58:49 ÖS »

aliexpress ten aracım için aldığım parçalar 17trackte gözüküyor ptt de gözükmüyor takip no PR ile başlayan gönderiler ptt sisteminde çıkmıyor ama 17 trackte çıkıyor ptt de bence 17 track kullansın vatandaş geldiğinde aratmak için.  kendilerine hayırları kalmadı iyice...

bu arada Nisan 25 inde yurda giren gönderilerim halen elden ele gezmekte... gerçekten çoook sıkıcı bir süreç bu kargomuzun ptt yüzünden gereksiz yurtiçinde gezmesi
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #167 : Haziran 04, 2020, 13:01:42 ÖS »

bu arada Nisan 25 inde yurda giren gönderilerim halen elden ele gezmekte... gerçekten çoook sıkıcı bir süreç bu kargomuzun ptt yüzünden gereksiz yurtiçinde gezmesi

arada varacağı merkezi tespit edip, baskın yoluyla gidip aldığım çok olmuştur torba kapanmadan aldın aldın yoksa bazen pinpon topu gibi bir oraya bir buraya gidiyor

atariManyagi
Üye

En Sevdiğim Super Mario Karakteri

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #168 : Ağustos 04, 2021, 20:20:57 ÖS »

@wizofwor, bu hort benden.
PİM = Posta İşleme Merkezi
KİM = Kargo İşleme Merkezi
UKİM = Uluslararası Kargo İşleme Merkezi

Edit: @Verminaard ve @Oğuzhan ağabeylerimin hatırlarına mesaj Düzeltildi.
« Son Düzenleme: Ağustos 22, 2021, 15:24:04 ÖS Gönderen: atariManyagi » Logged

itch.io Sayfam
itch.io
GitHub Adresim
GitHub
Peg Bebek Koleksiyonum
Peg Bebekler
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #169 : Ağustos 05, 2021, 19:57:44 ÖS »

İletim değil de İşleme sanki onlar.
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #170 : Ağustos 20, 2021, 15:16:16 ÖS »

İletim değil de İşleme sanki onlar.

İşlemedir işleme. İletim olsa duramazsın.

Kahkaha Kahkaha Kahkaha

Selamlar herkese.

Yeni bir konu ile beraberiz

Bir süre önce elimdeki koleksiyon kartlarımı Amerika'daki bir dükkana yolladım. Karşılığında da nakit ödemeyi paypal ile aldım.

Şimdi gelelim sorun kısmına

Yolladığım kartlardan 21 tanesini "çok düşük kondisyonda" oldukları için kabul etmemişler ve bana iade ettiler.

USPS --> PTT silsilesi ile.

Paket geldi ve Ankara PİM'e çağırıldım.

Konuyu anlattım. Bu kartları satın almadığımı, hatta bunları sahibi olduğumu ve satmak için yolladığımı ve onların kabul etmeyip iade ettilerini söyledim. Bu bilgi web sitesinde de açık açık var.

Order Activity
2021-06-04 09:37:08 tracking: CY254710012US

2021-06-02 18:45:23 Returning 21 cards graded Below Good (for inking, water damage, foreign substances, structural damage, peeling, excessive corner wear, and damage that can be felt through a card sleeve) to customer.

Gördüğünüz üzere sipariş sayfasında açıkça belirtiliyor.

Ama malumunuz bu kartları yollarken "sigortalanması için" mektup üzerine gerçek değeri olan 514 dolar yazmışlar.

Beni dinlemediler bile.

Bunun üzerinde "500 dolar yazıyor 100 dolar verginiz çıkar diyor"

Ben para ödemediğim kendi malıma vergi mi ödüyorum desem de "üstünde yazıyor ödeyeceksiniz veya 20 güne iade ederiz ya da imza verirseniz hemen iade ederiz" dedi.

iade edin dedim.

Firmaya yazacam para yazmadan yollayın diye.

Şimdi bu arkadaşları kime şikayet edeyim? Veya önerileriniz?

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #171 : Ağustos 21, 2021, 14:21:07 ÖS »

@Oğuzhan;  Şikayet etseniz bile sonuç alabileceğinizi hiç sanmıyorum. Büyük ihtimalle yönetmelikte "paketin üzerinde yazan değer üzerinden vergi tahakkuk hesaplanır" gibi birşeyler yazmışlardır, internet sitesinde yazılanlar memuru bağlamayacaktır.

Olduğunu sanmıyorum ama, eğer iade ürün gönderimi için özel bir kargo sistemi varsa onun kullanılması yerinde olur. araştırmak lazım.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #172 : Ağustos 21, 2021, 18:05:30 ÖS »

Bu arkadaşları şikayet etmen durumunda bir sonuç alabileceğini sanmıyorum Resmi olarak yaptıkları şey yanlış değil. Üzerinde yazandan %20 vergi talep etmişler... Haklısın ama alacağın yok

Burada kritik olan şey şu...ABD'den kargosu ne kadar tuttu? Gönderenler yeniden o kargoyu öder mi? Ödeseler senin için sorun olur mu?

Benzeri abuk sabuk vergi olaylarıyla çok karşılaştım. Allah'tan başkasına havale edemedim ve bazen geri gitse gelse, ne olur diyerek geri yolladım, bazen söverek ödedim Gümrük memurlarına hiç bir şey yapamazsın. Hiç bir memura bir şey yapamazsın. Çünkü bir nevi organize suç örgütü gibi birbirlerini kolluyorlar. Sen vatandaşsın... Haddini bileceksin. Ne derlerse o...

arkas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #173 : Ağustos 21, 2021, 18:27:50 ÖS »

Gümrük vergisini "Sadece dışardan para vererek aldığım mal için ödemem gerekir" düşüncesini bir kenera bırakmak ve bıraktığımız yerde unutmak gerek. Mal gümrük çizgisinden geçiyorsa kanunla belirtilmiş istisna durumular (gurbetçi kesin dönüşü, engelli aracı vb. düşünün) dışındaki durumlarda vergi doğar. Örneğin yurtdışında fuara katılan firmaların sergilemek için götürdükleri kendi mallarını bile geri yurda sokmaları (kanun değişmedi ise) vergi doğrurdu. İzlenecek yol konusunda "daha fazla masraf yaratmayacak" olanı seçmek en uygunu gibi duruyor.

Commodore 64G
Amiga 500
PS2
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #174 : Ekim 21, 2021, 08:42:44 ÖÖ »

https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/ptt-yurt-disi-gonderimine-300e-varan-zam-yapti-6719261/
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #175 : Ekim 21, 2021, 08:59:02 ÖÖ »

Görsel temsilidir

sertacarslan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #176 : Ekim 21, 2021, 09:16:24 ÖÖ »

Kargo parasından da gümrük vergisi alıyor namussuzlar. Yada kafalarına göre bir gümrük bedeli yazıyorlar.
11£ + 12£ kargo ödeyerek satın aldığım ürüne 50 küsür TL gümrük ödedim geçenlerde.

Sinclair ZX Spectrum 128k +2 -> PC
Sheltox
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #177 : Ekim 21, 2021, 11:13:25 ÖÖ »

Enteresan bir şekilde son yurt dışı alışverişlerimi ptt yerine aras ve yurtiçi kargo getirdi.

Yurtdışı alışveriş siteleride(En azından benim kullandıklarım) artık gönderi ücreti +vergi  uygulaması getirmiş. TR mevzuatını okuyup ona göre vergi ücretini çıkarıp ödeme esnasında alıyorlar.

Nes,Snes,Sega MD 1-2,PS1Atari 2600 Jr,Retropie (Rasp 3+),Atari 2600 Woody & Darth Vader,Nintendo 64,Sega Master System I- II,Mattel İntellivision,Nintendo TV game 15,Nintendo Famicom 8 Bit,Videopac G7000 (Magnavox Odyssey 2),CBS Colecovision,Nintendo GB DMG,GBA-SP,GBC,Watara-Supervision,GBA,GB-Micro
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #178 : Ekim 21, 2021, 13:02:39 ÖS »

Evet bir süredir o şekilde geliyor. İlk Ali veya Amazon başlattı galiba. Sonrasında yerli siteler bu sisteme geçtiler. Ücreti baştan ödeyince sürpriz de olmuyor. Sürpriz oluyorsa da platforma oluyor alıcıya yansımıyor.

Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #179 : Ekim 24, 2021, 18:30:19 ÖS »

PTT ile yurtdışına son günlerde kargo gönderen var mı? 2kg altındaki kayıtlı mektup gönderisi diye seçip paket göndereceğin ülkeyi seçince para birimi eskiden TL gözükürdü, şimdi SDR (imf'nin dijital para birimi sanırım) gözüküyor ve saçma sapan bir yüksek fiyat çıkıyor?!?
Bugün baktım 1 SDR = 14TL gibi bir karşılığı var, bu PTT iyi diyorduk, o da sonunda kafayı yedi

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
Sayfa: 1 ... 10 11 [12] 13 14   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: