Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBirazda bilim - Beyin jimlastiği
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 13   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Birazda bilim - Beyin jimlastiği  (Okunma Sayısı 99114 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #75 : Mayıs 29, 2014, 12:29:50 ÖS »

Ortaya yazarak bende bi şeyler ekliyim bakınız önceki yorumlarımda arkadaşlar kendilerince bilim dedikleri bana göre bilim kurgu olan yorumlarına ilaveten bende demişimki zamanın anahtarı sadece allahtadır merek edenler geri dönüp konuya bakabilirler burası bir forum olduğuna göre herkez iyi kötü saçma veya çok mantıklı kendi fikrini eklemesi lazım ben allahtan korkan elimden geldiğince namazlarını kılan gene herşeyden önemlisi allaha inanan müslüman birisi olarak böyle yazmışım bazı kişilerde konuyu sapıtıp vay efendim sen buraya neden böyle yazdın diyip konuyu genişletti kendisine göre yazdığı bilimkurgu (bilim değil ) çok mantıklı bana göre saçma şeyler yazan herkeze bendemi aynı şekilde davarnıyım hep beraber tartışmalı hır gür çıksın bir ortamda birbirimize hiç tahamül etmiyelim. eğer bu forumda imanlılar allaha inanlar giremez kendi fikirlerini ekliyemezler diye bir kural varsa bana gösterin bende bi daha girmiyim fikrimi eklemiyim yok eğer böyle bir kural yoksa bende herkez gibi kendi inançlarım dahilinde her konuya yorum eklerim kimsede beni eklediğim yorumdan dolayı rencide edicek tavır ve hareketlerde bulunamaz bulunanada terbiyesizde derim ahlaksızda derim.

@ibo1973
Bu forumda ister saçmasapan, ister mantıklı, herkes istediğini paylaşmakta özgürdür. Ayrıca konunun başlığında da beyin jimnastiği şeklinde bir ibare yer alıyor. Sen muhtemelen fizikle pek alakalı olmadığın için söylenilenler sana masal ve bilim-kurgu gibi geliyor. Şahsen başlıkta paylaştığım şeyler fizikçilerin hararetle tartıştıkları, birçoğu da kabul görmüş konular. Ayrıca gerçekten bilim-kurgu bile olsa neden rahatsız oluyorsun ki? Bilimi, tanrıyı inkar etme aracı olarak mı görüyorsun?

Senin sürekli vurguladığın "saçma" konusu da göreceli bir kavram. Eşime göre bu forumda 'retro' diye tabir ettiğimiz şeylerle uğraşmak bile saçma sapan, zaman israfı olan uğraşılar.

Böyle bir başlığa inançlılık-inançsızlık, islam-dinsizlik bazında yaklaştığın ve lafı bu kadar da uzattığın için pes doğrusu diyorum.

ben size laf atmıyorum istediğin gibi saçmalayabilirsin beni ilgilendirmez fikrinede inancınada saygı duyarım geçmişe bakarsan laflarım ortayadır kişiye kişilere değildir.

Benim derdim benim fikrime inancıma saygı gösterilmemesi konuyu baştan sona okursan anlarsın.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #76 : Mayıs 29, 2014, 12:36:38 ÖS »

Gökhan usta sana saygımız sonsuz iki defa yorumum silindi kimin sildiğini bilmiyorum

yorumlarımda kimseyi hedef göstermiyorum
veya kimseye hakaret etmiyorum

senim kızdığım 9 kişi gezi olayını destekleyince 1 ben karşıyım ve rahatsızlık veriyorum olayına tepkimdir

yönetim haklıdır gökhan ustanın işi zordur her çeşit insan var kimseyi çekmek zorunuda değil

ilk hesabın silinmesini ben istedim hatta özay arkadışımıza hesabımın silinmesi için ben mesaj attım ve silindi tamamen kendi isteğim ile hesabımı sildim
yönetime bu konudaki yardımlarına teşekkür ederim

tekrar arkadaşlarımı kıramadığım için yeni izmirmaster linki ile hesap açtım
tekrar kabulu için teşekkür ederim

BEN ALP kardeşimizden rahatsız olmadım
söylediklerim kendinmden değil kimseye zorla birşey dikta etmedim
ayet yazmak bilgi amaçlıdır. Kabul edip etmemek veya okumamak kişinin kendi düşüncesidir.

herkesin fikirlerine saygı duyarım aynı duyarlılığı beklerim

Saygılarımla

@İzmirmaster, yukarı da yazdıklarınızı daha öncede dile getirdiniz. hatta benzer bir tartışmada, benzer şeyler yazarak forumu terk etmeye kalktınız. Bunu anlamsız bulduğumuzdan üyelik silme başvurunuzu kabul etmedik. Tekrar benzer bir tartışmada, yine yönetime sataşıyorsunuz. Bu sağlıklı bir yaklaşım değil. Çünkü hemen hemen tüm forum üyeleri (en azından eskiler) bilir ki, yönetim olarak dolmuşa gelmemiz, sizin yazdıklarınızdan etkilenmemiz çok mümkün değil. Olsaydı üyeliğiniz silmeye kalkmadan sizi banlar ya da daha sonra üyelik silme başvurunuzu memnuniyetle kabul ederdik. Bunları yapmadık, çünkü bunların ne kadar anlamsız ve çocukça olduğunun farkındayız. Yine de, eğer forum ve yönetiminden memnun değilseniz, üyeliğinizi silebilirsiniz. Bu sefer isteğinizi anlayışla karşılayacağız. Bu forum sizle yapılan ticari bir sözleşme ya da bir hizmet anlaşması üzerine yürümüyor. Her üyeyi memnun etmek gibi bir sorumluluğumuz olmadığı gibi, yersiz eleştirilerinizi çekmek zorunda da değiliz...

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #77 : Mayıs 29, 2014, 12:39:16 ÖS »

Beyin jimnastiğinden geldiğimiz şu noktaya bakar mısınız? Esasen baktığımızda en basit anlamda bir elektronik devrede cereyan eden bütün olayları ve sonuçları din ile ayetler ile açıklamaya çalışmak ne ise bu değerli ve aklın sınırlarını zorlayan soruları ayetler ile açıklamaya çalışmak aynı şey bence. Ve bu tartışmanın değil başka değerli bir tartışmanın konusu olmalı diye düşünüyorum. Şimdi bu konuda kalınan yerden devam edebilir miyiz?

yukardada defalarca yazdığım gibi konu bu değil konu ben yazanların yazdıklarına inançlarına saygı duyarken beni ilgilendirmez deyip isteyen istediğini düşünüp istediği gibi saçmalayabilir istediği gibi düşüncesini açıklayabilir saygı kuralları çerçevesinde diye düşünüp buna göre hareket ederken benim açıkladığım fikirlere saygı duyulmayıp sahşıma ve inançlarıma hakerete varıcak şekilde açıklamalar yapılmış olmasıdır konunun buraya gelme sebebide budur yanlış anlaşılmasın bu yazıcağım kimseye itafen yazılmamıştır isteyen inançsız , atesit , putperest veya darvinci olabilir neyse ne beni bağlamaz sonuçta ben o kişiye saygı inançlarına saygı duyarım keza benim dinimde yaşam tarzımda islamdır vede bunu gerektirir benim derdim benim aynı saygının bana gösterilmemesidir bundada anlaşılmıyıcak bi şey yok isteyenler inançsız olabilir ancak bir gerçek varki oda türkiye müslümaların çoğunlukta olduğu bir devlettir bende bu gerçeği göz önüne alarak yazdıklarımı yazarım gene kişileri hedef almadan bir kaç kişi rahatsız olucak diye düşüncelerimi saklamak gibi bir zorunluluğumda yoktur bu işin çözümüde basittir ben size saygı duyarım buna göre hareket ederim siz bana saygı duyarsnız buna göre hareket edersiniz.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #78 : Mayıs 29, 2014, 12:42:13 ÖS »

Sahşına ve inançlarına kim hakaret etti bu arkadaşın?

Alper
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #79 : Mayıs 29, 2014, 12:44:34 ÖS »

Arkadaşlar bir daha fizik konusu açmayacağım forma. değişik bir ortam olsun biraz tartışalım kafa yoralım dedim .

this is amiga speaking.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #80 : Mayıs 29, 2014, 12:59:58 ÖS »

Allah razı olsun en azından beyin jimlastiği yaptık !

Arkadaşlar bir daha fizik konusu açmayacağım forma. değişik bir ortam olsun biraz tartışalım kafa yoralım dedim .

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #81 : Mayıs 29, 2014, 13:34:45 ÖS »

He ya... ne kadar güzel beyin jimnastiği oldu ya... tadından yenmedi. 

Alper
toddler
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #82 : Mayıs 29, 2014, 14:01:00 ÖS »

O kadar işin gücün arasında ne muhabbet dönmüş diye baştan sona başlığı okudum. Sonuç olarak bu başlığa alternatif Din ve Bilim diye başka bir başlık açılıp farklı bir beyin cimnastiği yapılabilirmiş sanki. Neyse ben işime döneyim.

C64|C|G|C128|1541U2
A500|A500+|Slim SDHxC|Gotek
A600|FuriaEC020 33MHz+FPU 40Mhz
A1200|BPPC|BVision|64MB Ram|3Com Eth.
A1200|ACA1230/56Mhz 64MB|IndivisionAGA MK2cr|RapidRoad USB|FastATA 1200 MK-V|Netgear MA401
Dingoo A320(OpenDingux)
Pandora(First Batch)
RaspberryPi 1-2-3
BananaPi/Pro
gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #83 : Mayıs 29, 2014, 14:14:08 ÖS »

179- "Andolsun ki, birçok cini ve insanı cehennemlik olarak yarattık. , Onların kalpleri var. Fakat anlamazlar, gözleri var, fakat görmezler, kulakları var, fakat işitmezler. Onlar hayvanlar gibidirler. Hatta hayvanlardan da sapıktırlar. Onlar gaflet içindedirler. "

İster bilim İsterseniz din konusunda algılayın veya ne için anlamak isterseniz onun için bu ayet yeterli inanlara da inanmayanlara da yeterlidir.

Sevgiler.Saygılar.

flimbo
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #84 : Mayıs 29, 2014, 14:22:48 ÖS »

Ben bu metinden ne bilim, ne din, sadece nefret söylemi anlıyorum. Hayvanlık, sapıklık.

gameretro, bir grup insan için hayvan, sapık mı demek istiyorsunuz?

Ve bunun ardından nasıl sevgiden ve saygıdan bahsedebiliyorsunuz?

Lütfen açıklayın.

179- "Andolsun ki, birçok cini ve insanı cehennemlik olarak yarattık. , Onların kalpleri var. Fakat anlamazlar, gözleri var, fakat görmezler, kulakları var, fakat işitmezler. Onlar hayvanlar gibidirler. Hatta hayvanlardan da sapıktırlar. Onlar gaflet içindedirler. "

İster bilim İsterseniz din konusunda algılayın veya ne için anlamak isterseniz onun için bu ayet yeterli inanlara da inanmayanlara da yeterlidir.

Sevgiler.Saygılar.

gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #85 : Mayıs 29, 2014, 14:27:39 ÖS »

Ben bu metinden ne bilim, ne din, sadece nefret söylemi anlıyorum. Hayvanlık, sapıklık.

gameretro, bir grup insan için hayvan, sapık mı demek istiyorsunuz?

Ve bunun ardından nasıl sevgiden ve saygıdan bahsedebiliyorsunuz?

Lütfen açıklayın.

Sevgiler.Saygılar.

Ben söylemiyorum o bir metin değil ayet :)Neyse bu durumun üstüne ben zaten bişey söyleyemem
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #86 : Mayıs 29, 2014, 15:01:54 ÖS »

araf/179:
"andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. işte bunlar hayvanlar gibidirler. hatta daha da aşağıdırlar. bunlar da gafillerin ta kendileridir."

öyle alınganlık yapmayın. zaten ateistseniz ;inanmadığınız alemlerin rabbinin insanlara fayda olsun diye gönderdiği kitabının bir  cümlesinden alınmanız saçma bence,

yok ben git-geller yaşıyorum din konusunda ya da müslümanım ama "aga bu ayet de çok sert yaa" diyorsanız yazının devamına alalım sizi.

heh geldiniz mi?

öyle küsmeyin kırılmayın hemen, bu cümleyi herhangi biri herhangi birine söylemiyor. öyle gibi düşünüyorsanız, "ALLAHA İMAN" algınızı gözden geçirin.

bu ayeti hakaret kabul etmek veya sert bulmak, bu cümleyi sanki bir insanın başka bir insana "dünya hayatında", "sosyal bir ortamda", söylediğini kabul eden, hafif cahil süper bir sevgi pıtırcığı olmayı gerektirir. burada geçen kalp, göz ve kulak hayvanlarda da vardır. kuran'ı , islamı veya hernagi bir metni-cümleyi-uyarıyı bu organlarını kullanarak anlamayanlar kedi köpek vs. gibi hayvanlardır. hayvan da yaratılmış biyolojik bir canlıdır gözü kulağı kalbi var ama ona ne söylesen görmez duymaz anlamaz. hal böyle olunca anlamayan insan da onun gibi olur, bir farkı kalmaz diyor. hatta insanda bir de en önemli özellik "akıl" da var, akıl hayvanda yok. sende akıl olmasına rağmen bunu anlamıyorsan, hayvandan bile aşağısın diyor.

" işte bunlar hayvanlar gibidirler. hatta daha da aşağıdırlar. bunlar da gafillerin ta kendileridir."
ifadesini bir insan bir insana söylemiyor. ya da biz bu ayeti okuyunca, "inanmayanlar hayvandır" diye düşünmüyoruz, bu ayetin böyle bir anlamı-mesajı yok. bir insanın "inanmayanlar hayvandır" demeye de hakkı yok zaten, islam zaten bir insanın bir insana bunu söylemesini yasaklar. ateistlerin/inanmayanların dikkatten kaçırmamaları gereken nokta şu, bunu yaratıcı-ilah olan, yarattığı varlıklara söylüyor, o varlık ki yaratılanların en şereflisi en üstünü. buradaki "hayvanlık" durumu, "kime göre neye göre" durumu gibi aynı. sonuçta ALLAH'ın bir insanı yaratmasıyla bir ineği yaratması arasında " ALLAH açısından" bir fark yok, her şey yaratılmış durumda. e durum böyleyken, o yaratılan insan, sonsuz ahiret hayatını, dünya hayatına satıyorsa, bu durumda her şey boşa gitmiş oluyor.

inanmayıp ölen insan, bir hayvan gibi doğup-yiyip-çiftleşip ölüyor, yani yaratan açısından hiçbir farkı yok hayvandan. bak yaratan açısından diyorum unutma. yoksa o insan çok iyi, ahlaklı, dürüst, sevgi dolu bir insan olabilir, biz insanlar açısından çok iyi bir insan olabilir, severiz onu ,Kalbi temiz olabilir, kendince iyilik yaptığını varsayabilir. ama ayetteki durum bu değil, o bize göre bir durum değil, bizce "hayvan" değil. o'na göre "hayvan", yani yaratılmış herhangi bir canlı o'na göre. bize göre değil. bu ayet, konunun ciddiyetini ve önemini anlatan sarsıcı bir metafor.

mesela elektriği icat eden bir ateist ile ilkokul mezunu bir müslüman arasındaki fark gibi, bunların değerlendirmesini biz insanlar "dünyadaki sosyal hayat" açısından yapabiliriz. o ateist mucide minnet duyabiliriz, o ilkokul mezunu müslüman ise bizim için sıradan biri olabilir onu umursamayabiliriz. ama bu sadece "dünya hayatı" için geçerlidir, tamamen dünyevi sosyal bir konudur o. islam inancına göre, elektriği bulan ateist mucit, elektriği buldu diye cennete gitmez, o elektriği bulsun diye yaratılmadı, o allah'a inanması için yaratıldı (elektriği bulmasın, elektriği bulması kötü bişey demiyorum). ve elektriğin bulunması bir insanın uhdesine de kalmadı, o elektrik birisi tarafından bulunacaktı zaten, bulunacak olması değişmez, bulan kişi değişkendir. yani elektriği bulan kişi doğmamış olsaydı, o elektrik bulunmayacak ya da daha geç bulunacak değildi. ilkokul mezunu sıradan müslüman ise bu dünyaya geliş amacını gerçekleştirdiği için (Rabbi onu cennetine kabul ettiyse ve cennetlikse) cennete gidecektir. ateist mucit (kesin inançsızlıkla) ölüyorsa, o cehenneme gidecektir (kimin ölürken nasıl gideceğinin Takdiri ALEMLERİN RABBİNİNDİR). bu hükümler açıktır. bunda insanın zoruna gidecek bir durum yok, bunda evrenin yaratılış gayesi gibi bir öneme sahip durum var.

burada önem verilen konular, ve önem veren kişileri doğru ayırın. sen-ben elektriğin bulunmasına önem veriyor olabiliriz, ama allah bunu ahmet mi buldu mehmet mi buldu diye hesaba çekmez, allah insanı kendisine inanması ve iyi işler yapması için yarattı.

kaçırılan bir diğer önemli noktaysa şu, hayatın 70-80 yıl olarak zannedilmesi, sen hayatı 70-80 yıl zannedersen, hem elektriği bulanı hem de kendini (ateistsen) ilahlaştırıp kibirlenebilirsin ya da kibirlenmek değil de "iyi bir insanım ben" diyebilirsin, bundan doğal birşey yok, öylesindir zaten. ama hangi değer yargılarına göre iyi bir insansın? "dünya hayatının sosyal değer yargılarına göre" iyi bir insansın, senin iyi bir insan olman, diğer insanları ilgilendirir, onlara faydası olur, sana da faydası olur (sadece dünyada). ya da kötü bir insansan sana ve diğer insanlara zararın olur. fakat ahiret hayatı için, eğer inanmıyosan, senin iyi ya da kötü insan olmanın zerre kadar faydası-zararı yoktur. çünkü kuran'a göre ilk şart inanmandır. yani bir yanlışın tüm doğrularını götürür, bu hüküm kesindir. inanç konusu bu sebeple o kişi için ahirette en en 1. öneme sahiptir.

Bu ayetin gönderen ALEMLERİN RABBİ, bizzat kendisinin yarattığı insanın, yüzlerce ayete, binlerce peygambere (daha öncekilerle), sayfalarca açıklamaya rağmen, bizzat kendisinin bizzat yarattıp akıl verdiği insana hitap ederek açıklamasına-uyarmasına rağmen, kendisini anlamayıp (ya da anlayıp da kibirinden) kendisine inanmaması durumunda, o kişinin düştüğü durumu, İBRET OLSUN DİYE BİZE BİLDİRİYOR

İNSAN BİLMEDİĞİNDEN KORKAR ARKADAŞLAR ARAŞTIRIN BİLMEMEK AYIP DEĞİLDİR
kimsenin kalbi kırılmasın bizim her kesimden arkadaşımız var

ronniefrown
Üye

"There is no knowledge that is not power."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #87 : Mayıs 29, 2014, 15:39:19 ÖS »

Ben söylemiyorum o bir metin değil ayet :)Neyse bu durumun üstüne ben zaten bişey söyleyemem
[/quote]

Size göre öyle başkasına göre metin, size göre doğru, başkasına göre yanlış. Olay da buradan patlak veriyor zaten, sabaha kadar yazsanız çıkmaz bir sokak. Ben şahsen bazı insanlardan çok daha akıllı ve terbiyeli hayvanlar biliyorum. Mevzu o değil. Bu tartışmanın bu kadar uzaması da gereksiz. İnanan inanmayan ya da farklı şeylere inananlar olabilir, en güzeli bunu bir kısır döngüne dönüştürüp tartışmayı alevlendirmeden sona erdirmek. Herkes istediği hayatı yaşayıp mutlu olsun, diğerlerine müdahale etmeden.

Ne güzel hobiler, uğraşlarmış bu amigalar, commodorelar, segalar ve nintendolar ki bu kadar farklı dünya görüşüne sahip insanı aynı çatı altında toplayabilmiş. En azından olumlu bir yanını bulup oradan bakmak lazım.

Sega : MS1/MS2/GG/MD1/MD2/32x/MegaCD/Saturn/Dreamcast
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #88 : Mayıs 29, 2014, 15:52:17 ÖS »

Ne güzel hobiler, uğraşlarmış bu amigalar, commodorelar, segalar ve nintendolar ki bu kadar farklı dünya görüşüne sahip insanı aynı çatı altında toplayabilmiş. En azından olumlu bir yanını bulup oradan bakmak lazım.

Çok güzel söylemişsin, ağzına sağlık.

Ben bu başlığın çoğunu okumadım, kim kime ne dedi bilmiyorum. Okumamamın sebebi tartışmalar değil "wall of text" tabir edilen blok şeklinde yazılar. Bu tarz yazılar beni gerçekten çok yoruyor. Yazı yazmak, fikirlerini ifade etmek bir sanattır. Yazdıklarınızın okunmasını istiyorsanız biraz kolay okunabilir olmasına da dikkat etmelisiniz bence.

Bir de bu tarz (siyasi/dini/futbol v.b.) tartışmalarda hiçbir zaman bir orta nokta bulunamaz, bu yüzden boşverin ve bu platformda bu tarz tartışmalara girmeyin boşuna. Burada yaptığınız, görüp beğendiğiniz ve sizinle aynı (fikirlere olmasa bile) zevklere sahip arkadaşlarınızla paylaşmak istediklerinizi yazın. Bakın o zaman dünya veya ülkemiz daha güzel bir yer olmasa bile en azından bu forumda dertlerinizden uzaklaşıp kafanızı dinleyebilir, stres atabilir ve hoşça vakit geçirebilirsiniz.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #89 : Mayıs 29, 2014, 15:56:20 ÖS »

Çok güzel söylemişsin, ağzına sağlık.

Ben bu başlığın çoğunu okumadım, kim kime ne dedi bilmiyorum. Okumamamın sebebi tartışmalar değil "wall of text" tabir edilen blok şeklinde yazılar. Bu tarz yazılar beni gerçekten çok yoruyor. Yazı yazmak, fikirlerini ifade etmek bir sanattır. Yazdıklarınızın okunmasını istiyorsanız biraz kolay okunabilir olmasına da dikkat etmelisiniz bence.

Bir de bu tarz (siyasi/dini/futbol v.b.) tartışmalarda hiçbir zaman bir orta nokta bulunamaz, bu yüzden boşverin ve bu platformda bu tarz tartışmalara girmeyin boşuna. Burada yaptığınız, görüp beğendiğiniz ve sizinle aynı (fikirlere olmasa bile) zevklere sahip arkadaşlarınızla paylaşmak istediklerinizi yazın. Bakın o zaman dünya veya ülkemiz daha güzel bir yer olmasa bile en azından bu forumda dertlerinizden uzaklaşıp kafanızı dinleyebilir, stres atabilir ve hoşça vakit geçirebilirsiniz.

çok güzel demişşin durduk yere sadece yorum yaptım diye saldıran hakaret  değilsede hakarete yakın yazılar yazıp fikirlerimizi yazılarımızı bastırmaya çalışanlara herkezin fikrine saygı göstermeyenlere kapak olsun bu yazıda.
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 13   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: