Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Anket
Soru: Pacman'den sonra hangi kabini yapayım?  (Oylama kapandı: Eylül 03, 2014, 22:02:45 ÖS)
Galaxian (Midway) - 3 (20%)
Galaxian (Namco) - 9 (60%)
Galaga - 3 (20%)
Toplam oy: 13

Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Galaxian mı Galaga mı?  (Okunma Sayısı 44584 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmonR
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Ağustos 20, 2015, 13:48:16 ÖS »

abi imza alanının izin verdiği karakter sayısı yeterli değil. denedim olmuyor...

Demin baktım da, zaten Pacman konusu da "Arcade Sistemler" konu başlığı altında tepeye "pinlenmiş" haldeymiş. Bulması kolay yani. Masum

Sinclair: ZX Spectrum +2
Sega: Saturn, Dreamcast
Microsoft: XBOX
Sony: PS1, PSP ve sonunda PS2
Nintendo: GBA, DS Lite ve sonunda Wii
Handhelds: GP2X, Dingoo A320, Samsung Galaxy S Wi-Fi 5" mini android tablet
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Ağustos 20, 2015, 14:04:29 ÖS »

@witchdoktor, abi bu kabinin sadece malzeme maliyetine harcadığım paraya bile satışa koysam internete kimse dönüp bakmaz ilana... Kahkaha

Ancak "ikinci el sitelerindeki ilginç ilanlar" başlığında dalga geçilir

Satış modellerinin bu kadar 'perfect' ve '20 yıl sorun çıkarmayacak' olması beklenmeyebilir. Şahsen evde bir PS4 olmasındansa bu tarz bir donanımı tercih ederdim. Tek sorun kendinize ait bir yaşam alanınız (man cave) olup olmadığı. PS4 ortama bir atmosfer katmıyor ama bir konsol bambaşka bir şey...
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Eylül 17, 2015, 03:31:52 ÖÖ »

Sonunda 6-in-1 Jamma switch'i devreye alabildim. İşin en zaman alıcı tarafı her kart için kendi pin diziliminde bir uzatma kablosu ve JAMMA çevirici yapması oldu...

Kabinin kapasitesi doldu sanırım. Boydan boya 1980'lerin PCB'leri ile kaplandı. Sonuçta bunlar benim "orijinal" olarak sahip olmak istediğim oyun kartlarıydı ancak elbette ki zamanın popüler olmuş tüm oyun kartlarını toplamak ve bunları bir kabine sığdırmak veya bunlara birer kabin yapmak mümkün değil (Yoksa mümkün mü Kahkaha ). Bu yüzden, son kart olarak belki ilerleyen aylarda bi 60-in-1 da kabine girebilir. Sonuçta 6'lı switch'de hala 2 boş yer var...

Bu 6'lı switch diğer 2-in-1'dan farklı olarak bir uzaktan kumanda ile yönetiliyor. Bir diğer önemli fark ise 2-in-1'da her iki oyun kartı da çalışır vaziyette oluyor. Yani bir oyundan diğerine geçiş anlık oluyor. Ancak bu 6-in-1'da ise bir anda sadece tek bir kart a power veriliyor (ki mantıklı zira 6 oyun kartını birden destekleyebilecek bir güç kaynağı düşünemiyorum. Ortaya çıkacak ısı da cabası).

Bu şekilde minik uzaktan kumandası ile kabindeki oyunlar arasında kolayca geçiş yapılabiliyor.

Kart 1: Galaxian

Kart 2: Galaga

Kart 3: 1942 (Az oynamadık bunu Commodore 64'de)

Kart 4: Commando (Bunda da epey joystick eskitmişimdir. Rob Hubbard'ın efsane Commando müziğini arıyor insan o başka)

Son olarak bu 6-in-1 JAMMA switch'de ilerleyen günlerde bir mod yapacağım. Uzaktan kumandayı iptal edip bir komutatör ile oyunları manuel olarak seçilebilecek hale getireceğim zira arcade kabin ve uzaktan kumanda pek birbirlerine yakışan konseptler değil kanımca. Ayrıca bu karttan bir tane daha alırsam bunu yapmaya mecburum zira hep aynı frekansa ayarlanmışlar...

Özetle bu switchlerden almayı düşünen varsa gönül rahatlığıyla alabilir, ben bizzat denedim her ikisini de ve her ikisi de mükemmel çalışıyor.

AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Eylül 17, 2015, 04:25:19 ÖÖ »

Süper olmuş üstad

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Eylül 17, 2015, 08:15:27 ÖÖ »

Herzamanki gibi Yavuzg..
AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Eylül 17, 2015, 08:18:13 ÖÖ »

Arcade malzemelerinin %90 nını ayarladım değişik bi proje patlatacağım

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Eylül 17, 2015, 10:29:50 ÖÖ »

hayırlısı amıgaman inşallah bekliyoruz, bende okbaby kabınle bişeyler yapmak istiyorum ama elimden gelmiyor böle şeyler,yaparsamda yavuz ustadın yardımıyla mame kabıne çevirmek istiyorum..
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Eylül 17, 2015, 11:55:38 ÖÖ »

... bende okbaby kabınle bişeyler yapmak istiyorum ama elimden gelmiyor böle şeyler,yaparsamda yavuz ustadın yardımıyla mame kabıne çevirmek istiyorum..

Eğer OKBaby'nin içindeki şase ve monitörün orijinalse MAME kabin için çok faydalı olacaktır zira orijinal şase 31Khz'lik sinyalleri (PC VGA) destekliyor, VGA girişi bile var...

Kabinde zaten dahili çift hoparlör ve ses amfisi de olduğundan direk PC çıkışından ses olayını da halledebilirsin.

Yani bir encoder ile kontrolleri PC'ye bağlamak dışında pek de zor bir iş kalmıyor.

Hadi bakalım hayırlısı, meraklandım şimdi

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Eylül 17, 2015, 12:49:00 ÖS »

... bende okbaby kabınle bişeyler yapmak istiyorum ama elimden gelmiyor böle şeyler,yaparsamda yavuz ustadın yardımıyla mame kabıne çevirmek istiyorum..

Eğer OKBaby'nin içindeki şase ve monitörün orijinalse MAME kabin için çok faydalı olacaktır zira orijinal şase 31Khz'lik sinyalleri (PC VGA) destekliyor, VGA girişi bile var...

Kabinde zaten dahili çift hoparlör ve ses amfisi de olduğundan direk PC çıkışından ses olayını da halledebilirsin.

Yani bir encoder ile kontrolleri PC'ye bağlamak dışında pek de zor bir iş kalmıyor.

...evet sevgılı ustad kabınde orjınal şase mevcut,daha öncedende bu konuyu paylaşmıştım
http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=10628.msg115748#msg115748
bu başlık altında fakat renklerın cansız kısık ve parlak olmuyuşundan bahsetmiştim,daha başka bi problem yok bildiğiniz üzere pc vga çıkışı 0.7 v- ama arcade kartlarındaki 3-5 volt diye bılıyorum,galıba renklerın cansızlığı burdan kaynaklanıyor sanırım?
---galıba benım soruna tek çare sızın dediğiniz gibi ''J-PAC ANAHTAR TESLİM''
sunuyor..
yada başka alternatif çözümleriniz varmı ustad Kahkaha

joker_ not: Mesaj yavuzg'nin mesajının içinde görünüyordu, düzenledim
« Son Düzenleme: Eylül 17, 2015, 12:53:27 ÖS Gönderen: joker_ » Logged
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Eylül 17, 2015, 12:55:28 ÖS »

eline sağlık..joker
scorpion
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #55 : Eylül 17, 2015, 13:10:25 ÖS »

J-pac al kurtul...anahtar teslim+1
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Eylül 17, 2015, 13:16:11 ÖS »

J-pac al kurtul...anahtar teslim+1
+1
Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #57 : Eylül 17, 2015, 17:19:40 ÖS »

Abi harikasın yaa!. Kabinin içi çok güzel görünüyor.
Peki diğer kabin içinde(NeoGeo) böyle switcher düşünüyor musun?(Belki de önceden yapmışsındır ve ben kaçırmışımdır)

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #58 : Eylül 17, 2015, 17:34:10 ÖS »

Çok kışkırtıcı... Uyuz edici daha ne diyeyim... Birini oynıyamıyoruz, sen ne kadar anı, hayal varse, tren yapmışsın olmuyor...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #59 : Eylül 17, 2015, 18:14:32 ÖS »

Abi harikasın yaa!. Kabinin içi çok güzel görünüyor.
Peki diğer kabin içinde(NeoGeo) böyle switcher düşünüyor musun?(Belki de önceden yapmışsındır ve ben kaçırmışımdır)

Selim aslında evet, rafta duracağına kabinde durması gereken "yatay" ekranlı oyunlar var NeoGeo kabine koymayı planladığım Bu kabinden çıkan 2-in-1'ı NeoGeo'ya koyacağım. Gerçi Pacman kabine koymayı planlamıştım önce ama zaten pacman PCB'sine basit bir EPROM güncelleme ve switch kullanarak hem pacman hem ms.pacman oynanmasını sağlayan bir hack buldum onu yapacağım sanırım.

Bu 6-in-1'ı denemek ve ters mühendislik ile üretebilirmiyim diye incelemek için almıştım ve gayet memnun kaldım...

Kullandıkları malzemeyi gördüm ancak sıfırdan yapmak sanırım aletten daha pahalıya malolur gibi geldi bana Yine de raftaki konsolların video görüntüsünü benzer şekilde toparlamak adına kafamda bir elektronik video switch tasarımı oluşmaya başladı...

Öte yandan kabinin içine baktıkça ben de şaşırıyorum bu kadar şeyi nasıl kabloladım nasıl sığdırdım diye

Çok kışkırtıcı... Uyuz edici daha ne diyeyim... Birini oynıyamıyoruz, sen ne kadar anı, hayal varse, tren yapmışsın olmuyor...

1942 ve Commando arcade camiasında pek de "kıymetli" bulunmasa da bende - Commodore 64'den ötürü sanırım - acayip bir nostaljisi var. Sırf bunları oynayabilmek için orijinal Galaxian kabin tasarımını bozup kontrol panele ekstra buton eklemiştim

Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: