Abi senden cesaret aldım bende yapmaya çalışacağım.
AES'i çok almak istiyordum ama bu projeyi görünce kendi AES'imi yapmaya karar verdim.Bir slotumu kurban olarak seçeceğim.

Bu iş için öncelikle lehim sökme ve yapma konusunda birkaç alıştırma yapmalıyım sanırım.Yoksa sağlam bir MVS'yi heba etmeyelim.

Bir de havyam için ince uçlar almam gerekecek.
MV-1C varsa o zaten dikey kartuş yüklemeli... Lehim kablo olayına girmene gerek yok...
Bende de kablo sıyırıcı var ama sende ki çok kullanışlı bir şeye benziyor abi.Sen nereden temin ettin ? Ya da nereden alabilirim ?
http://www.direnc.net/8PK-371D-OTOMATIK-KABLO-SOYUCUKESICI,PR-17368.htmlÇılgınsın...ne diyeyim...Ben fotoğrafa bakamadım, o sökmeler, kesmeler

Ruhum sıkıldı...çıkıp bir tur atıp geleyim

Vidalarını söksem boardlar birbirinden ayrılmaz valla... 4 kat kablo var, bilek gibi kalınlığı...

@yavuzg, peki bu kablo lehimleme yerine işi dişi ve erkek pin header larla çözemez miydin? küçük kart anakarta geçmeli olur du.
Düşündüm, kısmen de denedim ve vazgeçtim. Sebep;
1) pinler birbirinin üstüne denk gelecek şekilde yapılmamış. Yani delikler simetrik.
2) Yine pin header kullanarak kendi soketimi yapayım dedim 4 sıra pin header yerleştirilmiyor, kalın geliyor. Ne yaptım dersin? pin headerları zımparaladım

3) Pin headerlardan oluşmuş soketlerim oldu ancak bunları birbirine bağlayacak bir bakır plaket hazırlamam lazımdı. 248 hattı birbirlerine değmeden iletebilmek için çift taraflı PCB hazırlamam gerektiğini farkettim. Bu da 248 adet delik içi kaplama puntosu çakmam gerektiği anlamına geliyordu vazgeçtim.
Dolayısıyla bulduğum bu yöntem en kolayı gerçekten. 4-5 saatte bitti bahsettiğim alet edevatla, gözünüz korkmasın...

Aslında tam benim yapacağım işler bunlar maalesef zaman ve mekan eksikliği yüzünden sadece bakıp iç geçiriyorum.
Zaman ve mekan hepimizin ortak problemi. Niyet ederseniz ufak ufak başlayarak zamanla hem bu tarz işlere zaman ayırır hale geliyorsunuz hem de daha az uyumaya kendinizi alıştırıyorsunuz

Mesela ben ortalama 3:00 gibi yatıyorum
Buradaki eski arkadaşlar hatırlayacaklardır, 3 sene önce bir yavuzg yoktu ortada

masam da bomboştu (Hey gidi günler).
Bu yazılarımın amacı zaten eğer birilerinin içinde o kıpırtı, kıvılcım varsa belki ateşleyebilirim diye. Hep yabancı sitelerdeki amcaların yaptığı işlere mi bakacağız, bunları eğer azmedersek bizler de Türkiye'de pekala da yapabiliriz

Bu tür işler hayata çok daha değişik bir perspektifden bakmanızı da sağlıyor, tavsiye ederim bi ara 500 tane kablo sıyırıp lehim yapın stress mtress kalmıyor insanda