Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Neo Geo CMVS  (Okunma Sayısı 45742 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
daruga_13
Deneyimli

Genesis Does What Nintendon't

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #45 : Ekim 22, 2014, 21:21:34 ÖS »

Yavuz Abi Allah senden razı olsun,sayende kafa dağıttım,kendime geldim.Tam 12 saatti video işliyordum.Mesaim bitip eve gelince rakamlar,simalar,sesler vssss kafamın içinde dolaşıp duruyordu. Kahkaha Uyumayı planlıyordum.
Bilgisayarı açıp CMVS konusunu yeniden aktif görünce hemen daldım konuya,baştan sona fotoroman okur gibi (tabi gerekli notlarımı da aldım  ) okudum ve resmen yenilendim.Şimdi yemek yapmaya geçiyorum,acıkmışım ya

Aradığım Orjinal Sega Mega Drive/Genesis oyunları:Bölge kodu farketmez...

-Snowbros
-Sunsetriders
-Mega Turrican
-Comix Zone
-Teenage Mutant Hero Turtles The   Hyperstone Heist
Nes/Famicom oyunları:
-Astyanax
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Ekim 24, 2014, 04:15:22 ÖÖ »

Çalışmalar devam ediyor...

Dün konsolun AV modülünün tasarımı üzerinden bir kez daha geçtim. Bir iki düzeltme (örn. bazı hatların aralarını açtım) ve küçük bir iki ekleme yaptım (supergun senaryosu için adaptör girişi ve ters voltaj koruma için bir iki schotky diod ekledim v.s.)

Devre şemasını ve PCB tasarımını finalize ettikten sonra artık PCB'yi üretme aşamasına gelebildim. Bu aşamayı ince detayına kadar tekrardan anlatmayacağım zira daha önceki projelerimde prosedüre etraflıca değinmiştim.

Özet geçersek;

Önce bakır plaketimizi foto duyarlı kuru film ile kapladım ve laminasyon aletinden geçirerek hazırladım.

Sonra çift taraflı PCB resmini asetatlara basıp hizalayıp bir zarf şeklinde bantladım...

İki camın arasında registrasyon işaretlerini kontrol ettim, hizalama tamam

Daha sonra kuru filmle kaplı bakır plaketi PCB şablonunun arasına koyarak UV pozlama kutusunda 45 saniye pozladım.

Pozlamadan sonra PCB'yi sodyum karbonat çözeltisinde 4 dakika banyosunu yaptırdım

Özellikle ince hatların durumunu mercekle kontrol ettim, sorun yok gibi...

Bir sonraki aşama artık asit çözeltisinde (HCL + H2O2) PCB'yi eritmek (etching)...

2-3 dakika sonra PCB'yi asit çözeltisinden çıkartıp bol suyla yıkayıp kuruladıktan sonra inceliyorum. Hatlar gayet güzel çıkmış gibi...

Şimdi artık kuru filmlerden kurtulmanın zamanı geldi. PCB'yi Sodyum Hidroksit çözeltisine atıyorum. 1-2 dakika içinde tüm film kabarıp PCB'den kurtuluyor...

Son olarak PCB'ye kalay kaplama yapıyorum. Elimde geçen projelerden kalma soğuk kalay çözeltisi kalmış. Hala işe yarayacak mı diye merak ediyorum...

Evet, sanırım hala işe yarıyor.

Eveeeet, AV modülünün PCB'si artık hazır. Aslında tam olarak hazır değil, daha fazlalıkları kesilecek, delinecek, delik içi kaplama puntoları yerleştirilecek ancak bu işler gürültülü. Bu saatte yapamam. Zaten uykum da geldi ufaktan

Arkası yarın

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Ekim 24, 2014, 05:25:19 ÖÖ »

ustam gecenin bir vakti iyi zaman ayiriyorsun valla benim bu saatte olu gibi yatarimmm  pire ucusma misali  yakinda kimyager olxan buna eminimmm

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Ekim 24, 2014, 08:50:49 ÖÖ »

ustam gecenin bir vakti iyi zaman ayiriyorsun valla benim bu saatte olu gibi yatarimmm  pire ucusma misali  yakinda kimyager olxan buna eminimmm

ya işte böyle @mesa, bu saatler benim "retro" saatlerim. yine de sabah sabah kalkıp çocuğu okula bırakıp osife ilk gelen de benim...

anlayacağın pireler çoktan göç etti bizim "oralardan" Kahkaha
« Son Düzenleme: Ekim 24, 2014, 08:56:54 ÖÖ Gönderen: yavuzg » Logged

skonac
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Ekim 24, 2014, 08:55:34 ÖÖ »

Elinize sağlık. Takipteyim bende. 
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #50 : Ekim 24, 2014, 09:01:04 ÖÖ »

yavuzg, konu geçti mi hiç farketmedim. Gerçek işiniz nedir? Bu kadar emek bu kadar bilgi bir anda oluşmaz. Altyapı var sanırım Kahkaha

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Ekim 24, 2014, 09:23:37 ÖÖ »

yavuzg, konu geçti mi hiç farketmedim. Gerçek işiniz nedir? Bu kadar emek bu kadar bilgi bir anda oluşmaz. Altyapı var sanırım Kahkaha

Bi aralar geçmişti

Gerçek hayatta bu işlerle uğraşmıyorum ama çocukluktan beri hep böyle kimlerine "lüzumsuz" gelebilecek işlerle uğraşmışımdır hep, birikim oradan

Ancak bu teknikleri son 2-3 senedir burada yazdığım yazılardaki projeler sırasında tecrübe ettim diyebilirim...

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #52 : Ekim 24, 2014, 09:24:48 ÖÖ »

Matrixde neo olarak çalışıyor.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Ekim 24, 2014, 09:28:13 ÖÖ »

"imagine there is no spoon"

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #54 : Ekim 24, 2014, 09:40:31 ÖÖ »

"imagine there is no spoon"
Tövbe de!

MESAİ is the world that has been pulled over your eyes to blind you.
« Son Düzenleme: Ekim 24, 2014, 09:43:56 ÖÖ Gönderen: cengizermis » Logged

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #55 : Ekim 24, 2014, 12:07:43 ÖS »

Yorumsuz yorum yazsam ne yazarsam yazayım yavan kalır.Bir cümle yazmasam olmaz işte bunlar hep emek! Kahkaha

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Ekim 25, 2014, 04:24:34 ÖÖ »

Bu gece de devam ediyoruz projemize...

Dün PCB'yi hazırlamıştık, ancak yapılması gereken bir iki ufak adım daha var;

Önce, PCB'nin alt ve üst yüzeyi arasında gereken bir kaç bağlantı noktasına via görevi görecek delik içi kaplama puntolarından yerleştirmem gerekli...

Sonra, hazırladığımız prototip PCB'nin biraz daha profesyonel gözükmesi için soldermask uyguluyoruz. Ancak bu iş biraz uzunca sürüyor...

Önce sadece devre elemanlarını lehimleyeceğimiz lehim yerleri boşluk kalacak şekilde gösteren soldermask resmini hazılıyorum...

Sonra PCB'yi soldermask filmi ile kaplıyorum. Bu film de PCB çıkarttığımız film gibi ışığa duyarlı. Ancak çok koruyucu özelliği olacağından daha değişik bir malzemeden yapılmış. Ancak uygulama tekniği aynı.

Daha sonra sodyum hidroksit banyosunu yaptırıyorum ve bolca suyla yıkıyorum...

Banyodan sonra UV altında 30 dakika bekletiyorum. Bu işlem ile soldermask filmi polimerleşiyormuş. Bundan sonra gerçekten çok sağlam, cam gibi bir malzemeye dönüşüyor...

Son olarak PCB plaketinin fazlalıklarını traşlıyorum...

Not: Bu arada, PCB kesimi için kullandığım proxxon mini daire testerenin üzerindeki resmin anlamını çözemedim "Öküz olmayın dikkatli kullanın" mı demek acaba???

Ve artık PCB'miz delinmeye hazır...

Arkası yarın...
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2014, 04:27:58 ÖÖ Gönderen: yavuzg » Logged

zangief_34
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #57 : Ekim 25, 2014, 05:10:09 ÖÖ »

Bu arada, PCB kesimi için kullandığım proxxon mini daire testerenin üzerindeki resmin anlamını çözemedim Üzgün "Öküz olmayın dikkatli kullanın" mı demek acaba???

daıre bıcagın yanı ıle bıleyleme yapmayın demek ıstıyor bence

ve ustam elıne saglık.herseyı gectım cıdden sabırlısın.o beyaz kopru kablolar :)benımde meslegım elektronık fakat o ıslemın yarısında boardı paramparca etmıstım Kahkaha
Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #58 : Ekim 25, 2014, 09:01:48 ÖÖ »

Abi ellerine sağlık.Kasa yapımını çok merak ediyorum ve sabırsızlıkla bekliyorum. Kahkaha
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #59 : Kasım 22, 2015, 20:13:54 ÖS »

hort  Kahkaha

Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: