Çalışmalar devam ediyor...
Dün konsolun AV modülünün tasarımı üzerinden bir kez daha geçtim. Bir iki düzeltme (örn. bazı hatların aralarını açtım) ve küçük bir iki ekleme yaptım (supergun senaryosu için adaptör girişi ve ters voltaj koruma için bir iki schotky diod ekledim v.s.)
Devre şemasını ve PCB tasarımını finalize ettikten sonra artık PCB'yi üretme aşamasına gelebildim. Bu aşamayı ince detayına kadar tekrardan anlatmayacağım zira daha önceki projelerimde prosedüre etraflıca değinmiştim.
Özet geçersek;
Önce bakır plaketimizi foto duyarlı kuru film ile kapladım ve laminasyon aletinden geçirerek hazırladım.

Sonra çift taraflı PCB resmini asetatlara basıp hizalayıp bir zarf şeklinde bantladım...

İki camın arasında registrasyon işaretlerini kontrol ettim, hizalama tamam

Daha sonra kuru filmle kaplı bakır plaketi PCB şablonunun arasına koyarak UV pozlama kutusunda 45 saniye pozladım.

Pozlamadan sonra PCB'yi sodyum karbonat çözeltisinde 4 dakika banyosunu yaptırdım

Özellikle ince hatların durumunu mercekle kontrol ettim, sorun yok gibi...

Bir sonraki aşama artık asit çözeltisinde (HCL + H2O2) PCB'yi eritmek (etching)...

2-3 dakika sonra PCB'yi asit çözeltisinden çıkartıp bol suyla yıkayıp kuruladıktan sonra inceliyorum. Hatlar gayet güzel çıkmış gibi...

Şimdi artık kuru filmlerden kurtulmanın zamanı geldi. PCB'yi Sodyum Hidroksit çözeltisine atıyorum. 1-2 dakika içinde tüm film kabarıp PCB'den kurtuluyor...

Son olarak PCB'ye kalay kaplama yapıyorum. Elimde geçen projelerden kalma soğuk kalay çözeltisi kalmış. Hala işe yarayacak mı diye merak ediyorum...

Evet, sanırım hala işe yarıyor.

Eveeeet, AV modülünün PCB'si artık hazır. Aslında tam olarak hazır değil, daha fazlalıkları kesilecek, delinecek, delik içi kaplama puntoları yerleştirilecek ancak bu işler gürültülü. Bu saatte yapamam. Zaten uykum da geldi ufaktan

Arkası yarın