Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetAtv kanalında yayınlanmış "Eliminatör" adlı oyun programını hatırlar mısınız?
Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Atv kanalında yayınlanmış "Eliminatör" adlı oyun programını hatırlar mısınız?  (Okunma Sayısı 28635 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« : Kasım 17, 2014, 15:01:13 ÖS »

Merhaba arkadaşlar, geçen aklıma geldi.
90'lı yılların başında Atv televizyonunda "Eliminatör" adlı bir Amiga oyun yarışması vardı.
Bir gurup genç stüdyoda amiga oyunları oynayıp birbirini elemeye çalışıyordu.Turrican,Chuck rock,mortal kombat,body blows falan oynandığını hatırlıyorum. Kaybedenler çukur diye nitelenen bir yere atılıyordu:)

Tüm rakipleri eleyen finalist kişi, son oyunu çok iyi bilen 3 karakterden biriyle eşleşiyordu.Bir tanesi vampir kılığındaydı,birinin adıda big boy Emre'miydi neydi:)Yarışmacı bu son rakibide yenerse yarışmanın ödülü olarak sırtında eliminatör yazan ceket kazanıyordu falan.
Varmı hatırlayan bu programı.

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 17, 2014, 15:17:47 ÖS »

Eliminatörü hatta Chuck Rock oynandığını hayal meyal hatırlıyorum. ATV, Aktif TV adıyla ilk yayına başladığında gündüz kuşağında vakit doldurmak için telefonla seyircilere araba yarışı oynatırlardı. Sanıyorum bu fikrin tuttuğunu görünce işi büyüterek yarışma programı haline getirdiler.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 17, 2014, 15:25:04 ÖS »

Verilen hediye iştah kabartıcı. Biz yarışma düzenlesek en azından arcade PCB veririz. Ceket nedir şaka gibi. Eliminator şaka gibi 2 Kahkaha

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 17, 2014, 15:36:30 ÖS »

tolga abiii tuş basmıyoo KADAR meşhur olmamış

16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Kasım 17, 2014, 15:43:36 ÖS »

O yaşlarda izlemesi çok keyifliydi be:)ödül falan hikaye.Youtube'da programa ait video var mı diye araştırdım ama yokmuş.

Birde yine atv de cumartesi sabahları yayınlanan, şu an NTV'de haber spikerliği yapan Erhan Ertürk'ün sunucu olduğu, telefonla oynanan bir yarışma vardı.SNES üzerinde mortal kombat 1 oynanıyordu başka oyun yoktu.Ay sonunda finaliste snes hediye etmişlerdi.Bende snes vardı ama Mortal Kombat'ı bulamıyordum ,çok kıskanmıştım.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 17, 2014, 16:20:09 ÖS »

tolga abiii tuş basmıyoo KADAR meşhur olmamış

"hugo'nun da ... koyayım tolga abi'nin de ... koyayım" kadar hiç değil elbette

Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 17, 2014, 16:59:30 ÖS »

ben türkiyede tv kanallarının telefon üzerinden oynattıgını hatırladıgım oyunlar şunlar :

Mortal kombat 1 (Kanal :?)
Street Fighter 2 (Kanal :?)
Lotus 2 (Kanal 1)
Hugo (Show Tv Sanırım!)
Matrak Futbol (Show Tv Sanırım!)
Super Mario World (Star tv)
Johnny Arcade ''video power'' (Stivi Paskoski) (Star tv Pazar Sabahı) Türkçe Dublaj Kahkaha

En Büyük Sorun O Dönemde Her Evde Tuşlu Telefon Yoktu Bazı Yarışmacılar Çevirmeli Telefonun Gazabına Ugrardı Kahkaha

june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 17, 2014, 17:37:59 ÖS »

-atv nin zamanında arşivinin büyük kısmını kaybettiği büyük bir sel olmuştu. sanırım eliminatör de bu kayıplar arasında.
-bildiğim kadarıyla eliminatör yabancı bir format.
-kanal 1 de lotusu bende oymamıştım.
-Hugo benim hatırladığım ilk kanal 6 da başlamıştı ve finale kalana gameboy dmg veriyordu.
-Hugonun bir bölümüne ibrahim tatlıses katılmıştı.verilen kokteyle "bu alkollümü, içide biraz alkol olsa iyi olurdu" demişti

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
imgqtr
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 17, 2014, 20:19:05 ÖS »

"hugo'nun da ... koyayım tolga abi'nin de ... koyayım" kadar hiç değil elbette
Bu müthiş bir yardırmadır benim için. Canlı izlemiş ve gülmekten yerlerde yuvarlanmıştım

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"
M.Kemal ATATÜRK
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Kasım 17, 2014, 20:25:40 ÖS »

ben türkiyede tv kanallarının telefon üzerinden oynattıgını hatırladıgım oyunlar şunlar :

Yanlış hatırlamıyorsam Vigo/Bronx tarafından yazılmış olan Dinozorus'u da unutmayalım.

Doğru hatırlıyormuşum, biraz geç de olsa çekilen işte videosu.
« Son Düzenleme: Kasım 17, 2014, 20:28:29 ÖS Gönderen: Simon (Özay Turay) » Logged

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Kasım 17, 2014, 20:48:46 ÖS »

birde sirk temalı bir oyun vardı sanırım show tv'deydi

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
xeon83
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Kasım 17, 2014, 21:16:06 ÖS »

Mortal kombat 1 (Kanal :?) hatırladığım kadarıyla atv. sunucuda şu bu aralar iyice kelleşen arkadaştı. popüler bi sunucu adını hatırlamıyorum
Street Fighter 2 (Kanal :?) - show tv, sunucu berna laçin. herkez dalsimi alırdı.
Lotus 2 (Kanal 1) -
Hugo (Show Tv Sanırım!) - ilk kanal 6 da başladı.
Super Mario World (Star tv) - sunucusu tatlı bi kızdı.
Johnny Arcade ''video power'' (Stivi Paskoski) (Star tv Pazar Sabahı) Türkçe Dublaj Kahkaha

En Büyük Sorun O Dönemde Her Evde Tuşlu Telefon Yoktu Bazı Yarışmacılar Çevirmeli Telefonun Gazabına Ugrardı Kahkaha

benimde hatırladığım detaylar bunlar
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Kasım 17, 2014, 21:19:18 ÖS »

Mortal kombat 1 (Kanal :?)
Street Fighter 2 (Kanal :?)
Lotus 2 (Kanal 1)
Hugo (Show Tv Sanırım!)
Super Mario World (Star tv)

Mortal Kombat I - Kanal 9 - Sunan kişi Erhan Ertürk idi. NTV haber spikeri şu an ve oyunu anlatan kişiydi oyun demosu dönerken.

Street Fighter 2'de Show TV'de idi. Dhalsim çok yoruldu başka karakter seç geyiği efsanedir Hugo gibi. Yarışmanın 1.si siyahtan bozma birisiydi herif sıkılıyor bide devamlı sağ elinin parmaklarıyla fetiş yapıyordu ayakta. İzlerken dövesim geldi bildiğin suriyeli çakması tipti nereden buldularsa siparişi.

Armakuni
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Kasım 17, 2014, 21:37:28 ÖS »

Korhan Abay hafta sonları TRT'de bir program sunardı. yarışmacılara "Adam Asmaca" oynattırırdı. sistem olarak bir Amiga 500'den (belki 600)  yararlanıyordu. tarih olarak 90ların başı diyesim var ama..

Nomen est Omen
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Kasım 17, 2014, 22:44:34 ÖS »

"bu harf söylenmişti"

Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: