Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Sıfırdan kabin tasarımı ve imalatı, Arcade pcb ve mame
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sıfırdan kabin tasarımı ve imalatı, Arcade pcb ve mame  (Okunma Sayısı 214868 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #90 : Şubat 13, 2015, 18:46:42 ÖS »

Çok sorum var ama bekleyip görmeyi tercih ediyorum. Sadece bir tanesini sormak zorundayım. Kontrol paneli yatay mı olacak???

ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #91 : Şubat 13, 2015, 21:56:20 ÖS »

Çok sorum var ama bekleyip görmeyi tercih ediyorum. Sadece bir tanesini sormak zorundayım. Kontrol paneli yatay mı olacak???

Yataydan kasit hic aci olmamasi ise evet yatay, yere paralel yani. Bana oldukca rahat geldi bu egip test ettim birkac acida, bunu tercih ettim. Agirlikli dovus oyunu oynadigimi belirtmeliyim.
ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #92 : Şubat 14, 2015, 22:48:51 ÖS »

Kontrol panelin kilit mekanizmasının bitmiş hali.

Bunu uygulamak hiç pratik olmadı. Çünkü güzel çalışabilmesi için milimetrik hassasiyet ile parçaların herbirinin doğru yeriere monte edilmesi gerekiyor. MDF lama direk vida atarken vida 1 mm kaysa boşluk yapar ve o boşluk kontrol panel gibi çok farklı kuvvetler uygulanabilen bir yüzeyde rahatsızlık verir.

Foto kötü çıkmış malesef, ama tasarım ile beraber bakınca anlaşılır durumda sanırım.

* CP_Retainers.JPG (623.43 KB, 1600x1200 - Görüntüleme: 1601 kez.)

* CPIsoDetail2.png (87.58 KB, 1573x633 - Görüntüleme: 1417 kez.)
ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #93 : Şubat 14, 2015, 23:06:02 ÖS »

Tmolding için açtığım kanal hiç sorun olmadı neredeyse, kanalı açma sıkıntılarımı anlatmıştım önceki mesajlardan birinde. Daire testerede açılanlarda hiç sorun yok. Moldiıng sıkı sıkı yerleşiyor. Çakacak kadar da sıkı değil ama. Yanlız titreşimli zımbırtı ile elde açtıklarımda bazı noktalarda yeterince derin açamamışım. Oraları sivri uçlu birşeylerle kazımak zorunda kaldım. Neyseli MDF böyle noktalarda çok direnmiyor.

Kaplama için kullandığım laminasyonlu folyo'yunun tamamını 1cm daha büyük bastırmıştım, kenarlarını kıvırıp Tmoldingi üzerine örterim hiç boşluk kalmaz diye. Resimdeki gibi tmolding kanalını çoğu zaman kapatacak kadar fazla idi. Bunu bu şekilde bıraktım, gerekli yerlerde maket bıçağı ile ortasından kestim. Bu da tmoldingin daha sıkı yerleşmesini sağladı. Hic yapıştırmadan taktım tamamını.

* TmoldingFitting.jpg (190.27 KB, 972x725 - Görüntüleme: 1429 kez.)

* tmoldingcorner.jpg (142.38 KB, 731x704 - Görüntüleme: 1496 kez.)

* tmoldingright.jpg (629.27 KB, 1600x1200 - Görüntüleme: 1523 kez.)
ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #94 : Şubat 14, 2015, 23:26:24 ÖS »

Cam için uydurduğum çözümde, camın alt kenarı, kontrol panel üzerinde bitiyordu. Fakat çıplak camın gelip kontrol panele öylece dayanmasının güzel olmayacağını düşünüyorum. Buraya kesinlikle bir bitiş lazım. Arcade makinalarında burada genellikle paslanmaz çelikten ayna gibi parlayan profil çubuklar oluyor.

Hazır birşey bulacağıma inanmış ve tasarıma devam etmiştim, ama araştırınca bunun kolay olmadığı ortaya çıktı. İç köşe profili olarak adlandıralan bir profil benim aradığım şey, fayanscılar ve duşakabinciler kullanıyorlarmış.

bu ve şu an resmini bulamadığım daha şık 1-2 profil bulmuştum. Ama bunları 30ar metre falan almak gerekiyordu. Siteleri ve ostimi dolaştım, ve işime yarar birşey bulamadım. Özel yaptırmak gerekiyordu. Bana da 2 tane 65 cm lazım. Özel yapım da metrelerçe yapıyorlar.

Üretimi kolay bir profil düşünüp, aynı profili marquee yi de monte etmek için kullanmaya karar verdim.

Ostimde paslanmaz çelik işler yapan tanıdıklar buldum, babamın arkadaşlarından daha önce iş yaptıranlar olmuş.

Gittik, baktı usta çizime. Anlamadı birşey. Sordu eni kaç boyu kaç. Anladı. Gitti kocaman bir paslanmaz çelik levha getirdi. Bir tarafı kaplı oluyor ki çizilmesin çalışırken. Giyotine soktu kesti onları. Sonra da elle kontrol edilen abkant'a benzeyen bir makinada bunları göz kararı büktü. Başıma geleceği tahmin ettiğimden, çizimde gerçek boy profili de koymuştum. Göz kararı büktüğü profillerin açısını buna koyarak kontrol edip, aşağı yukarı tutturduk.

Bana 4 tane lazımdı, 8 tane yaptık. Para bile istemediler. 40TL varmış yanımda onu vereyim dedim, boşver masaya at öyle dediler. Sonra patates verdiler közde pişmiş. Lezzetliydi baya.

Aldım geldim eve. Bunların kenarları bıçak gibi keskin oluyor. Dremel ile yumuşattım. Beni keseceğinden değil de, kabinin üstune koyup çalışırken montaj sırasında çizer orayı burayı diye. (yine de çizdi)

* customProfile2.png (41 KB, 1013x602 - Görüntüleme: 1358 kez.)

* customProfile1.png (76.85 KB, 619x672 - Görüntüleme: 1496 kez.)

* customProfile3.jpg (230.09 KB, 995x833 - Görüntüleme: 1485 kez.)
« Son Düzenleme: Şubat 14, 2015, 23:28:08 ÖS Gönderen: ggolem » Logged
scorpion
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #95 : Şubat 15, 2015, 19:08:01 ÖS »

ggolem  takipteyiz mola verdin galıba muhteşem oluyor..
ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #96 : Şubat 15, 2015, 20:39:15 ÖS »

ggolem  takipteyiz mola verdin galıba muhteşem oluyor..

Evet mola vermem gerekti kabine cunku isler bastirdi. Aslinda kabine cok mola vermedim
Ama yazmaya ara vermistim simdi devam ediyorum. Ankaraya doner donmez en son resimleri gonderecegim.
Marqueeyi taktim, pc interface i calistirdim ve arada arcade guc kaynagimi yaktim ve tamir ettim. Vakit kaybi oldu. Ama kabinin son durumu cok hosuma gitmeye basladi
scorpion
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #97 : Şubat 16, 2015, 09:26:11 ÖÖ »

hayırlısı olsun geç olsun temiz olsun..kolay gele
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #98 : Şubat 16, 2015, 20:15:26 ÖS »

Şu tmoldingi yerleştirirken kanala epoksi dolduracan ara ara cam çivisini başı yok olana kadar gömecen evladiyelik olur.
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #99 : Şubat 16, 2015, 20:33:01 ÖS »

çok iyi gidiyor, bizim alfa kabinlere benzemiş.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #100 : Şubat 18, 2015, 10:47:36 ÖÖ »

Şu tmoldingi yerleştirirken kanala epoksi dolduracan ara ara cam çivisini başı yok olana kadar gömecen evladiyelik olur.
buna gerek kalmadı, tmolding, bu şekilde açtığım kanala, zaman zaman lamine folyo kaplamanın da kanala girmesi ile sıkı sıkı oturdu, ne yapıştıştırıcı ne de civi kullanmadım. Çivi kenara o kadar yakın iken MDF yi patlatabilir. Patlatmassa bile moldingi sökmek istersem çok zor olur. Şimdi yeni bir molding sipariş etsem, mesela chrome olanı, tüm moldingi çok rahat değiştirebilirim.

Tabii bu hali ile bir atari salonuna koyulmaz. 1-2 aya kalmaz söker bunu millet. Ama bu alet ev tipi olduğundan sorun yok.
ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #101 : Şubat 18, 2015, 13:16:10 ÖS »

Marquee için kabinin üst kısmındaki yere 15-20cm derine bir 3mm bir plaka yerleştirmiştim. Buna, ya klasik floresan monte edecektim, yada başka bir ışık çözümü.

Led şerit kullanmak iyi göründü gözüme. Hem balast starter ve floresan lamba gibi ağır malzemelerle uğraşmamış olacağım böylece, hem de uygulaması fazlasıyla kolay.

Konya sokaktan 140cm şerit almıştım, 5TL ye. Şeridin sonuydu 140cm'ini 100cm fiyatından verdi. Bunları 5cm de bir kesebiliyorsunuz, 5cm de 3-4 led var, sticker gibi kendinden yapışkanlı. 12V DC yi direk uygulayabiliyorsunuz. Isınmaz ve

50-50-40 cm olarak kesip aralarına kabloları lehimleyip kendi yapışkanı ile yapıştırdım plakaya. Plaka da içerideki çıta misali parçalara dayanarak duruyor zaten. Kendi ağırlığı ile yaslansın diye bu şekilde açılı yaptım. Işığı monitorün olduğu hacime çok geçmesin diye o alanı örtecek boyda. Kablo geçecek kadar aralığı var, kablo arkadan aşağıya güç kaynağına iniyor.  Bu kadar led 400mA akım çekiyor 12V da. 5W falan yani.

* marqueeDetail.png (16.74 KB, 263x263 - Görüntüleme: 1468 kez.)

* IMG_6692s.jpg (167.87 KB, 1024x768 - Görüntüleme: 1410 kez.)

* IMG_6693s.jpg (197.43 KB, 1024x768 - Görüntüleme: 1501 kez.)
ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #102 : Şubat 18, 2015, 13:34:14 ÖS »

Bu açıklığın ön tarafını 2 adet 3mm acrylic levha ile kapatacağım. Plexi yani. 2 plaka yapıyorum araya da, duratrans yada benzer bir ışık geçirgen malzemeden baskı koyacağım. Böylece alacağım 5-6 baskıdan birini istediğim zaman oraya koyabileceğim.

Paslanmazdan yaptırdığım profilleri delmek biraz bela olsa da, sonunda delip MDFye vidaladım. Resimdeki vidalar düz basan vidalardan alana kadar idareten duruyor. Deneme için aldığım baskıyı da yerleştirdim güzel oldu. Esas baskıyı yapıp koyduğumda çok daha iyi olacaktır.

* IMG_6694s.jpg (767.77 KB, 1600x1200 - Görüntüleme: 1607 kez.)

* IMG_6697s.jpg (464.24 KB, 1600x1102 - Görüntüleme: 1400 kez.)
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #103 : Şubat 18, 2015, 13:34:34 ÖS »

Ledlerin sonucunu merak ediyorum. Ben de lede niyetlenip homojen ışık vermeyeceğini düşünerek sonradan vaz geçmiştim.

ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #104 : Şubat 18, 2015, 13:39:34 ÖS »

Ledlerin sonucunu merak ediyorum. Ben de lede niyetlenip homojen ışık vermeyeceğini düşünerek sonradan vaz geçmiştim.

Bu tip bir dağıtıcı olduğu zaman, ve ledler bu kadar uzakta ve bu sıklıkta olduğu zaman, sonuç kusursuz.

Şu an takılı olan baskı, duratrans diye bir malzemeye baskı. Bu amaçla üretilmiş, ama malzemenin tersine ters olarak basılıyor görsel, bakılacak taraftan bakınca düz oluyor. Ama eğer ışıksız bakarsanız, çok beyazlaşmış olarak görünüyor. Bunu baskıyı korumak için böyle yapıyorlar, ama bende baskı zaten pleksi ile korunduğu için ben düz basarak kullandım. Yoksa ışık kapalıyken kötü gürünüyor. Bir malzeme daha var onu takacağım akşam. O daha iyi olabilir.

Bu şerit metresinde 60 led olanlardan. Akşam hava kararınca tam karşıdan baskı alıp koyayım, onda daha belli olur.
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: