Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 18   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: OkBaby kabin restorasyon  (Okunma Sayısı 279241 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
scorpion
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #150 : Haziran 30, 2015, 12:59:44 ÖS »

Evreno kabin çok guzel olmuş kutlarım,en yakın zamanda 1P START tuşuna basman dilegiyle kolay gelsin
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #151 : Haziran 30, 2015, 18:34:47 ÖS »

Evreno kabin çok guzel olmuş kutlarım,en yakın zamanda 1P START tuşuna basman dilegiyle kolay gelsin

teşekkürler, kısmet olur inşallah
daha yapacak işler var
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #152 : Temmuz 06, 2015, 01:39:12 ÖÖ »

Kabinin ön kapak da açılmış olan deliğin yamanma işlemi için yaptığım çalışmalar şu şekilde

Mastik denilen bir malzeme var silikon tabancası ile sıkılıyor yapı malzemesi satan yerlerde satılan bir malzeme, bu malzeme ile dolgu ve yapıştırma işlemini gerçekleştirdim, kuruduğu zaman hafif elastik oluyor ama gayet sağlam oldu diyebilirim

maskeleme bandı ile önce çalışma yapılacak alanlar ayarlanıp sonrasında kredi kartı gibi plastik bir kart ile uygulandığı zaman kolayca sürülüyor

altta uzamış olan kısım maske bandının üzerine gelen kısımdı bandı çıkardıktan sonra maket bıçağı ile kesip düzelmesini yaptım altında bant olduğu için yapışmıyor zemine

bantlar çıkınca zımpara ile fazlalıklar temizlendi, sonrasında ahşap tamir macunu ile hafif çukurlar dolduruldu ve kuruduktan sonra zımparalandı
kabinin rengine çok yakın bir renkte sprey boya ile boyandı
çok hafif bir renk farkı var gözle görünen oda sıkıntı değil
tüm kapağı boyamak istemedim orijinal kalsın istiyorum
sonuç tatmin edici

cumartesi günü tesisat işlerini tamamladım ve monitörü montajladım
kick harnes için soket bulmam lazım
kabinde pc takılı olacak ama oyun kartı bağladığım zaman bazı oyunlar için
kick harnes denilen kablonun da yapılması gerekiyor
jamma standartında 3 buton bulunur fakat 6 butonlu oyunları oynamak için oyun kartından ayak butonları için ek kablo çekilir butonlara bu kabloya kick harnes deniliyor. neogeo mvs 4 buton ile çalışır onda böyle bir ek kablo gerekli değil
bazı 5 buton oyunlarda ek kablo olmadan çalışabiliyor fakat birçok oyun ek olarak bu kabloyu gerektiriyor

@yavuzg hocam sen senin kabin için ne yaptın bu soketi bulabildin mi?
ben Adana da bulamadım bu soketi, sen bulabildiysen aldığın yerden bende getirteyim bu soketten

kabin şuan çalışır durumda ama hala yapılacak işleri var 
o işleri bitirip arkasına pc için çalışmalar yapacağım
sonrasında da oturup tadını çıkara çıkara oynarım inşallah  Kahkaha

son halinin video su yükleniyor onu da eklerim az sonra
« Son Düzenleme: Şubat 13, 2024, 13:43:31 ÖS Gönderen: evreno » Logged
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #153 : Temmuz 06, 2015, 01:47:08 ÖÖ »

Kabinin son durumu

scorpion
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #154 : Temmuz 06, 2015, 10:42:30 ÖÖ »

Kabinin son durumu

evreno süper olmuş eline sağlık,şuanda üzerinde çalışan ne blu elf &pandora tarzı bişeymi renkler canlı ve güzel inşallah pc dede aynı performansı alırsın,esas işin o tarafı önemli bence, bu arada j-pac kin alternatifi işin nasıl gıdıyor sona yaklaştınmı
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #155 : Temmuz 06, 2015, 13:51:59 ÖS »

@scorpion üzerinde orijinal oyun kartı var
renklerde hiç sorun yok monitör gayet iyi
j-pac kısmına henüz başlamadım
az bir iş kaldı onları da toparlarsam elektroniğe odaklanacağım
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #156 : Temmuz 08, 2015, 01:05:10 ÖÖ »

Kabin oldukça başarılı olmuş eline sağlık. Hazır bu konuyu işgal etmişken benim taraftaki kontrol olayı ile ilgili gelişmeleri paylaşayım. V-usb ile arduino nano'yu joystick olarak gösterememiştim daha önce. Bugün kendinden usb desteği olan Arduino pro micro'larım geldi Çinden. Akşam oturup daha önce yaptığım devre için yazdığım programı Özay'ın paylaştığı projedeki kodlarla harmanladım.

Sonuç gayet olumlu, pro micronun joystick olarak gözükmesinde hiç bir sorun olmadı. Şimdilik sadece tek joystick için yön tuşları ve 3 buton koydum. Şu an devrede bir adet parallel in serial out shift register var (74hc165). 3 io pin'ine karşılık 8 input alabiliyorum bundan.

4 adet shift register'ı cascade bağlayıp yahut 2şerden cascade bağlayıp yahut hepsini 3'er pin'le bağlayıp max 12 i/o pin işgal edip 32 input elde etmek mümkün. Input sayıları arttırılabilir ancak pratikte ne olduğuna da bir bakmak lazım tabii. Öncelikle elimdeki fingerboard'lardan birine kabinimdeki tüm tuşları bilgisayardaki mame'i kontrol edecek şekilde bir düzenek yapmayı düşünüyorum. (video olayını henüz halletmedim)

Gelişmeleri yine aktarırım.

Devrenin demosu aşağıda

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #157 : Temmuz 08, 2015, 01:51:10 ÖÖ »

Saol iron beni baya uğraştırdı
Süper haber verdin diyebilirim
Shift register testleri tamamlanır ve sorunsuz olursa bitti denilebilir mi?
Toplam 25 input gerekiyor 3 Shift register ile 24 input alırsan kalan bir inputu direk işlemciye verebilir misin uygun olur mu?
Toplam da kaç pin kullanılmış olacak bu şekilde?
Tek arduino ile 2 kontrol çalışır mı böyle olunca?
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #158 : Temmuz 08, 2015, 02:23:09 ÖÖ »

Kalan input'lar doğrudan verilebilir evet ancak fazla mal göz çıkarmaz Aynı microya vga out özelliği koyma fikrim de var. Komboları falan açılışta bir tuşa basarak gelecek ekranda ayarlamak için. Belki ileride emülatörle iletişime geçecek değişiklikler falan da yapılabilirse pc sayısında kalan pin'ler de bunlar için kullanılabilir.

Ama pek tabii tek kullanımlık bir durumda istediğin gibi ayarlayabilirsin.

HID 63 butona kadar destekliyormuş. Mame'de deneme şansım olmadı (en kısa zamanda deneyeceğim) ancak birinci oyuncu ve ikinci oyuncunun kontrollerinin hepsini tek joystick'ten tanıtma özelliği varsa eğer micro içinde iki tane joystick interface'i ile uğraşmaya da gerek kalmayacak. 63 buton desteği ile 4 oyuncuya kadar götürebiliriz işi. Tabii böyle bir kabin bende yok

3 shift register'ı cascade bağlarsan yine 3 pin yiyorsun LATCH / CLOCK pin'leri ortak oluyor, serial out'lar sırayla birbirine bağlı oluyor sonda kalan shift register'ın serial out'unu ise micro'ya veriyorsun. Tek shift register'daki 8 paralel input'u okumak için 8'li döngü gerekirken burada 24 kere dönmek gerekiyor. Hız açısından çok fark yaratacağını düşünmüyorum. Yani micronun pin sayısı anlamında büyük ihtimalle sorun olmaz. Tabii pcb'si yapıldığında sallıyorum 25 input'u da microdan direkt almaya göre daha karışık bir şey çıkar. Arduino'nun pull-up'larını kullanmak mümkün, shift register'lı çözümde pull-up'ları bizim yerleştirmemiz lazım.

Elemanın yaptığı gibi iki tane pro micro kullanıp iki ayrı joystick interface yapmak ta bir çözüm. Pro micro'ların tanesi 10tl civarına geliyor. 74hc165'lerin tanesi 70 kuruştan 4*0.7=2.8tl + 1 pro micro ile pek tabii daha ucuza geliyor ve yönetmesi de daha kolay olur. Yazılım değiştirmek istediğinde iki ayrı micro ile uğraşmazsın en basitinden.

ps: Pull-up kullanmak dezavantaj ancak arduino'nun input pin'leri önünde shift register olacağı için pin'lere gelecek herhangi bir statik şarj, kaçak akım vesaire durumlarında en azından 70 kuruşluk 74hc165'leri yakarız arduino'ya bir şey olmaz. Bu da var.
« Son Düzenleme: Temmuz 08, 2015, 02:25:35 ÖÖ Gönderen: i_r_on » Logged

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #159 : Temmuz 08, 2015, 09:09:12 ÖÖ »

Ellerine sağlık sahurda video için bildirim gelmiş izledim, eşim de gece gece ne Mario videosu izliyorsun diyor.

Kodu görmedim ama bence 2 tane Pro Micro kullanılmalı, aynı döngüde iki player'ın buttonları kontrol edilmemeli. Yoksa 1. player'ın 2. player'a göre avantajı olabilir ve kombo yaparken sorun çıkabilir gibime geliyor.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #160 : Temmuz 08, 2015, 10:14:15 ÖÖ »

@Ozay : Oyunculardan birine kazanç olmaz. Usb sürücüsünün hid raporunun tamamı gelmeden bunu değerlendireceğini sanmam. Ben de zaten paralel olarak alıyorum input'u. Seri olarak topluyorum ve ondan sonra joystick raporunu oluşturuyorum. Bu aşamada hala pc hangi butonlara basıldı falan bilmiyor. Joystick raporu microdaki usb driver'ı sayesinde host'a gönderildiğinde host'un haberi oluyor.

Bu arada tek joystick kullanılıyor bile olsa sonuçta biz Mame'de oyundaki tuşları joystick'teki tuşlara map edeceğiz. Mapping yapılırken sanıyorum joystick'lerle emüle edilen arcade kabin'in oyuncu kontrolleri arasında sırasal bir bağlantı yoktur.

Benim esas endişem debounce Mevcut kod içinde debouncing için hiç bir şey yok. Gerekli olacak mı bilemedim. Deneyince göreceğim sanırım.

ps: Mario'da kötüyüm Diğer butonun kullanıldığını da göstereyim dedim ancak çiçeği bir türlü alamadım
« Son Düzenleme: Temmuz 08, 2015, 10:22:00 ÖÖ Gönderen: i_r_on » Logged

twitter | blog
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #161 : Temmuz 08, 2015, 13:15:34 ÖS »

işlemci içerisinde tarama için gerçekleşen döngü çok hızlı tamamlanıyorsa debounce un pek önemi kalmaya bilir
2 oyuncu olmasında sorun çıkacağını bende düşünmüyorum
iron un da dediği gibi okuma paralel yapılıyor fakat seri olarak işlemciye giriyor, kaldı ki pc ye gönderilen sinyallerde buffer a atılan veri içerisinde o an basılan tüm butonların bilgisini içeriyor diye biliyorum
scorpion
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #162 : Temmuz 08, 2015, 14:13:15 ÖS »

arkadaşlar süper gidiyo tatilde  Kahkaha bile sizi takip ediyorum..mutlu son yakın desenize keşke benimde elimden böle şeyler gelse yardım etsem size,bana galıba beklemek düşüyo Karizmatik
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #163 : Temmuz 10, 2015, 22:22:34 ÖS »

bu arada shift register'lı çözümü bitirmek üzereyim. ancak tavsiye etmiyorum
lehimlemesi bitirdi beni resmen

Bunun yerine iki pro micro daha mantıklı. Şu an sırf teoriyi pratiğe döndürme maksatlı uğraşıyorum.

twitter | blog
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #164 : Temmuz 10, 2015, 23:35:33 ÖS »

Kolay gelsin iron
Test sonucu edinilecek bilgi değerlidir
Uğraşın boşa çıkmayacaktır eminim
İşçiliği fazla ise 5-10 dolar için uğraşmaya gerek yok tabi ki
Ben güzel bir iş çıkaracağını düşünüyorum
Çok uğraştın üzerinde mutlu son yakındır
Sayfa: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 18   Yukarı git