Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeMegaOne (1MByte Kapasiteli Flash Kartuş)
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MegaOne (1MByte Kapasiteli Flash Kartuş)  (Okunma Sayısı 281033 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #75 : Şubat 12, 2016, 13:41:18 ÖS »

Hi-Z AND 0 = 0 olacağından emindim ama Hi-Z AND 1 durumunda şüpheliydim. Teşekkürler.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #76 : Şubat 12, 2016, 14:36:06 ÖS »

Bu arada Amiga içinde bir proje geliştirmeyi düşünüyor musun?

Teşekkürler,
Şimdilik henüz sipariş falan almıyorum da parçalar gelip herşey bitince isteyen arkadaşların edinmesini umarım sağlayacağım. Gerçi tek tek kargo vvs ile uğraşmak gözümde büyüyor ama bir çözüm bulacağız...

Amiga kullanmışlığım var. Ama ne program yazdım ne de elektronik kısmı ile aşina oldum. Kısacası bilmiyorum hiçbirşeyini. Belki şu C64 hevesimi atarsam önümüzdeki yıllarda Amiga'ya da eğilirim. Ama şu an için planladığım birşey yok...

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #77 : Şubat 12, 2016, 14:41:36 ÖS »

Hazır PCB'leri sipariş etmişken, en az 1 ay boş kalacağım. megaOne için bir klasik kartuş imajları listesi oluşturmaya koyuldum bu arada. EasyFlash veya Ocean emulasyonu haricinde aslında temelde bir multicart projesi bu.

Dolayısı ile default halinde bir klasik kartuş kolleksiyonu olmazsa olmaz.

İlk etapta nette ve özellikle aşağıdaki sitede bulabildiğim imajları inceledim. Listeledim. Ratinglerine göre sıraladım. Bu tablo çıktı:

Bu da yedek liste

http://www.mayhem64.co.uk/main.htm

Tabiki herkes isterse kendi kolleksiyonunu oluşturabilir fakat default bir imaj olması için bu listeyi hazırlamaya çalışıyorum. Sizce bu listede olması gereken yada çıkarılması gereken kartuşlar neler?

Bu klasik liste olduğundan sadece 8K ve 16K kartuşları dahil edebiliyorum. EasyFlash arşivleri ayrıca desteklenecek zaten.

megaOne'a toplam 63 adet klasik kartuş imajı ekleyebiliyorum. İlk slot loader için ayrılmış durumda.

arnavutrafet
Ziyaretçi
« Yanıtla #78 : Şubat 12, 2016, 19:02:41 ÖS »

Bin uzantılı rom da yükleyebilecek miyiz?
arnavutrafet
Ziyaretçi
« Yanıtla #79 : Şubat 12, 2016, 19:04:29 ÖS »

16k dan büyük easyflash oyun dosyalarını yükleyebiliyoruz değil mi?
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #80 : Şubat 12, 2016, 23:05:12 ÖS »

16k dan büyük easyflash oyun dosyalarını yükleyebiliyoruz değil mi?

Evet, 1MByte'a kadar olan easyflash için yapılmış tüm CRT imajlarını yüklemek mümkün olacak. Ancak sadece 1 adet easyflash imajı yüklemek mümkün. Yani 256K veya 512K bile olsa sadece bir tane yüklenebilecek.

8K ve 16K normal CRT imajlarından ise 63 adete kadar aynı anda yüklemek mümkün.

Bir de son olarak tek parça PRG dosyalarını da yüklemek mümkün olacak. Maksimum 16 adet 64K ya kadar olan PRG dosyalarından atılabilecek.

bin dosyası olarak ne kastettiğinizden emin olamadım. Eğer normal kartuş ROM imajı ise evet, yüklemek mümkün. 8K veya 16K normal kartuş olması şartı ile...

arnavutrafet
Ziyaretçi
« Yanıtla #81 : Şubat 12, 2016, 23:16:10 ÖS »

Yok hayır kartuş rom imajı değil, c64 kernal romu.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #82 : Şubat 12, 2016, 23:17:22 ÖS »

Bir bakmam lazım. Kartuş ile KERNAL replacement yapmak için soruyorsunuz yani?

Buarada jiffydos dışında bu kategori de ne tarz ROM lar var? Cehaletimden soruyorum.

arnavutrafet
Ziyaretçi
« Yanıtla #83 : Şubat 12, 2016, 23:39:25 ÖS »

Estağfurullah, o cehalet naçizane bize ait.
Beast
cyclone
dolphindos
exos
turbo rom
siffydos
vb..
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #84 : Şubat 12, 2016, 23:52:23 ÖS »

Anladım. Açıkçası bu donanım ile pek mümkün görünmüyor. Şöyle ki, KERNAL ROM'u değiştirmek için, $E000-$FFFF arasını maplemek gerekiyor. Bunu ancak ultimax mod kullanarak yapabiliriz. ultimax modda ise şöyle bir handikap var. Bilindiği üzere KERNAL olan kısım okunduğu zaman ROM okunur ama yazılmaya çalışıldığında, ROM altındaki RAM'e yazılır. Ultimax modda PLA bunu yapmıyor, yazma requestlerini de kartuşa gönlendiriyor. Bu sebeple KERNAL altında kalan RAM erişilmez hale geliyor.

Kısacası yapılsa bile bir çok program çalışmayacaktır. KERNAL replace eden kartuşlar olduğunu biliyorum ama bu iş için ya C64 içine bir kablo çekerek RAM sinyalini okumak gerekir, yada daha komplike bir donanım ile, C64'ün RAM'e yazmaya çalıştığını anlayıp, bu anlarda ROM'u devre dışı bırakmak gerekir. Belki bu iş ayrı bir proje olabilir ama megaOne için hedeflediğim limitlerin dışında kalıyor malesef...

arnavutrafet
Ziyaretçi
« Yanıtla #85 : Şubat 13, 2016, 00:08:23 ÖÖ »

Easyflash3 kullanıyorum ve orada malumunuz istenen kernal kullanılabiliyor, o amaçla sormuştum. malum kernal romları da 8kblık. bunlar bildiğim kadarı ile bin to crt ile kartuş dosyası haline geliyordu.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #86 : Şubat 13, 2016, 00:11:22 ÖÖ »

Evet biliyorum, easyflash3 yapıyor bunu ama onda büyük bir CPLD var. Zaten sizde easyflash3 varsa megaOne'a ihtiyacınız olmaz... Kahkaha

perpetual_007
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #87 : Şubat 13, 2016, 19:57:31 ÖS »

Mükemmel işler yapıyorsunuz. İstek sırası olursa ben de hemen sıramı almak isterim Kahkaha.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #88 : Şubat 23, 2016, 09:34:46 ÖÖ »

Evet, Çin tatili bitti ve gene elecrow dirtypcb'den önce davrandı. Tracking no da mevcut dün yola çıktı ilk parti PCB.

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #89 : Şubat 23, 2016, 10:30:50 ÖÖ »

Çok güzel gözüküyor.

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: