Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [Tamirat-Mod] Capcom CPS III  (Okunma Sayısı 76086 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
keikonda
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mayıs 12, 2015, 01:18:29 ÖÖ »

İçimden Rasim Ozan gibi hoaydaa diye bağırdım Kahkaha
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mayıs 12, 2015, 01:21:07 ÖÖ »

Haydaaa...

Orasını kurcala burasını kurcala PCB'yi kabloları çiplerin bacaklarını yeniden kontrol ediyorum.

Kartuşu alıp incelediğimde flash'ın bacaklarından bir ikisinin lehimlenlenmediğini buluyorum. Bunları lehimliyorum...

Kartuşu yeniden takıp power verince yine balık sırtı görüntü 

Sonra kartuşu çıkartıp CPS3'ü öyle çalıştırıyorum. Yine aynı balık sırtı görüntü!

Haaaa (jeton düşüyor) demekki kartuş olmadan bu sistemde görünen görüntü bu diyorum ve kartuşun pinlerini güzelce bir kez daha temizleyip PCB üzerindeki soketine biraz daha "kanırtarak" takıyorum zira soket biraz gevşekçe tutuyor kartuşu...

Acaba sorun PCB'de mi? Başkaca bir arızası var mı? diye düşünerek bir kez daha power veriyorum...

Aha!!! Bu seferki şlak sesini içerden eşim bile duydup "ne oldu" dedi
« Son Düzenleme: Kasım 16, 2017, 12:10:33 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mayıs 12, 2015, 01:21:36 ÖÖ »

İçimden Rasim Ozan gibi hoaydaa diye bağırdım Kahkaha

Ben de

keikonda
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mayıs 12, 2015, 01:32:09 ÖÖ »

Ellerine sağlık abi, bir kart daha hayata döndü sayende Kahkaha Sormak istediğim bir soru var, yanlış anlamadıysam custom bir bios var kartuşta ve tüm oyunlar mevcut cd'de. Tek bir board'da tüm oyunlar oynanabiliyor mu yani? Oyun seçimi nasıl oluyor?
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mayıs 12, 2015, 01:36:44 ÖÖ »

Meğer CPS III açılınca böyle bir görüntü oluyormuş. Bunu da öğrendik...

Şimdi, PCB üzerindeki SIMM modüllerini rastgele yerleştirmiştim. Aslında tam olarak rastgele değil elbette. Belli kapasitede olanların gireceği belli slotlar var oyununa göre. Ama eğer tüm 7 oyunu da oynayabilmek istiyorsanız 6 SIMM slotunu da uygun SIMM'lerle doldurmanız gerekiyor.

Gereken bilgi buradan: http://wiki.arcadeotaku.com/w/CPS3

Benim hasbelkader ilk slot'a taktığım SIMM'de belli ki eski bir oyunun bilgisi varmış. O yüzden bana CD'den yükleme yapıp yapmayacağımı soruyor.

E yükle bakalım ne olacakmış diyorum...

Hmmm eski kalan oyun Street Fighter III:2nd Impact'miş anlaşılan (Bu yolcunet'ten gelen CPS3 üzerindeki modullerden biri olmalı zira bendeki kartuşlar Next Generation)

Dikkat ederseniz burada yaptığımız işle kullandığımız oyun kartulunun bir alakası yok. Kartuştaki oyunun BIOS'unu sildik zaten az önce. Bu yöntemle "herhangi" bir CPS3 kartuşunu bir "Super KArtuş" a dönüştürüp BÜTÜN CPS3 arşivini oynayabiliyoruz. Ha arşiv de 7 oyun var sadece o başka

Neeee??? 42 dakika mı?

Biraz okuyunca SIMM modüllerine ilk yüklemenin bu kadar zaman alacağını görüyorum. Neyse bekleyelim bakalım.

Enteresan bir şekilde arkaplandaki oyunun siyah beyaz logosu oyun yüklendikçe renkleniyor.
« Son Düzenleme: Kasım 16, 2017, 12:10:42 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mayıs 12, 2015, 01:39:09 ÖÖ »

Ellerine sağlık abi, bir kart daha hayata döndü sayende Kahkaha Sormak istediğim bir soru var, yanlış anlamadıysam custom bir bios var kartuşta ve tüm oyunlar mevcut cd'de. Tek bir board'da tüm oyunlar oynanabiliyor mu yani? Oyun seçimi nasıl oluyor?

Hah ben de tam oraya geliyordum...

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Mayıs 12, 2015, 01:44:11 ÖÖ »

20 dolara çok düşeş bir sonuç çıktı hakkaten.

Blog'una biraz baktım da yalnız bu darksoft'a harbiden acıdım. Adam harbi harbi hacking'in koyu tarafında, oyunları yayınlamak için donation istiyor, 10 kişi parayı gönderince herkese açıyor falan. İstediği paralar da aslında cüzzi paralar bu nitelikte bir işin sonucu için. Adamın harcadığı emeğin yarısına burada amele çalıştıramazsın. O derece.

Gerçi belki de bu multi kartuşlar falan bu adamların elinden çıkıyordur da oradan voliyi vuruyorlardır. Sega ST-V için böyle bir şey yapmış eleman bu arad.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mayıs 12, 2015, 01:45:54 ÖÖ »

Oyunun yüklemesi bitti (ben de bu arada bu yazıyı yazmaya başladım )

Eğer bu ekranda Player1 Start tuşuna basılı tutarsak oyun yerine darksoft'Un menüsü geliyor. Ben bir şey yapmadan devam ediyorum şimdilik...

Devam edince karşımıza darksoft'un region menüsü geliyor. Buradan yüklediğimiz oyunun spesifik bir bölgede çıkmış versiyonunu oynamak istiyorsak joystick ile seçip Player1 1. Buton'a basıyoruz.

Yürü be capcom!!!

Ve Street Fighter III: 2nd Impact

« Son Düzenleme: Kasım 16, 2017, 12:10:52 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Mayıs 12, 2015, 01:51:53 ÖÖ »

20 dolara çok düşeş bir sonuç çıktı hakkaten.

Blog'una biraz baktım da yalnız bu darksoft'a harbiden acıdım. Adam harbi harbi hacking'in koyu tarafında, oyunları yayınlamak için donation istiyor, 10 kişi parayı gönderince herkese açıyor falan. İstediği paralar da aslında cüzzi paralar bu nitelikte bir işin sonucu için. Adamın harcadığı emeğin yarısına burada amele çalıştıramazsın. O derece.

Gerçi belki de bu multi kartuşlar falan bu adamların elinden çıkıyordur da oradan voliyi vuruyorlardır. Sega ST-V için böyle bir şey yapmış eleman bu arad.

Sen nediyorsun, ben bi CD-ROM'a fitken adam paketleyip göndermiş malı. Gerçi bu malı bu hale darksoft olmadan getirmek mümkün değildi...

Neyse eğer olabiliyorsa "ucuza" denemek istediğim bir "hack" di bu ve çalıştı!!!

Darksoft enteresan bir şahsiyet, esasen yaptığı "multi-kartuş" donanımlarının yanısıra yazılım tarafı da güçlü... Kartuşları da makul fiyatlardan üretip satıyor. 200-300 dolar seviyesinde...

Yakında çinliler uyanır, aliexpress'de görmeye başlarız 50-100 dolara.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mayıs 12, 2015, 01:56:12 ÖÖ »

Şimdi gelelim darksoft'un menüsüne...

Bu menüde görüdğünüz üzere 4. seçenek ile CD'deki oyunların listesi geliyor ve CPS3 için çıkmış 7 adet oyundan birisini seçebiliyorsunuz.

İlk yükleme 45 dakika sürse de PCB'yi daha sonra kapatıp açtığımızda "şak" diye geliyor karşımıza. Naomi gibi oyunu hafızasında (DIMM board) tutmak için bir pile de ihtiyaç olmadığından artık SIMM'lere yüklenen oyun sonsuza dek (flash bellek çipleri bozulana kadar) PCB'nin üzerinde!
« Son Düzenleme: Kasım 16, 2017, 12:11:03 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mayıs 12, 2015, 01:57:12 ÖÖ »

Bu menüdeki ilk seçenek ise başka bir projenin konusu ama bu akşamlık bu kadar...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Mayıs 12, 2015, 02:01:24 ÖÖ »

Bu son yazıları yazarken arkaplanda başka oyun yükledim. PCB'de en fazla SIMM modül isteyen oyun olan Street fighter III: 3rd Strike

« Son Düzenleme: Kasım 16, 2017, 12:11:12 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Mayıs 12, 2015, 02:02:06 ÖÖ »

@yavuzg : Elemanın hem donanım hem de yazılım tarafı güçlü ama ticari düşünememiş yeterince. Bu bilgi ile belki de kişiye özel şifrelenmiş bios flash'ı ve cdrom'u da satabilirdi Gerçi hedef kitle çok geniş değilse yine büyük para kaldırması zor olurdu.

Bence çok da dark değil, graysoft daha çok bu adam

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
keikonda
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Mayıs 12, 2015, 02:02:31 ÖÖ »

Şimdi gelelim darksoft'un menüsüne...

Sistem mükemmelmiş abi çok sağol bilgiler için
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Mayıs 12, 2015, 02:14:15 ÖÖ »

@yavuzg : Elemanın hem donanım hem de yazılım tarafı güçlü ama ticari düşünememiş yeterince. Bu bilgi ile belki de kişiye özel şifrelenmiş bios flash'ı ve cdrom'u da satabilirdi Gerçi hedef kitle çok geniş değilse yine büyük para kaldırması zor olurdu.

Bence çok da dark değil, graysoft daha çok bu adam

Evet adam sanırım zaten işli güçlü birisi. Kar amacı gütmeden "zevkine" yapıyor bunları. Biraz da "yapabildiğini" göstermek arcade guruları camiasında kendine yer edinmek için sanırım. MAME ekibiyle falan pek bir sıkı fıkı. Zaten kar amacı güdüyor olsa MAME ekibi direk kapılarını kapatırdı...

Buna rağmen bazı çevrelerde (KLOV'da mesela) "bootlegger" damgası yedi. Aslında bir anlamda belki öyle ama yaptıklarını senelerdir kendilerine saklayan tüccar bootlegger'lar gibi değil bence...

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: