Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)NEO-GEO MVS Mini Bartop Kabin Projesi
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 19   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: NEO-GEO MVS Mini Bartop Kabin Projesi  (Okunma Sayısı 267102 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #75 : Temmuz 30, 2016, 17:37:11 ÖS »

Eline sağlık çok güzel bir çalışma
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #76 : Temmuz 30, 2016, 22:13:02 ÖS »

abi eline sağlık çok iyi gidiyor gördüğüm kadarıyla...
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #77 : Ağustos 01, 2016, 08:18:03 ÖÖ »

Boyama için fikir ihtiyacım var. Şöyle ki yan panelleri dijitalcide sticker bastırarak kaplamak istiyorum. Ama sticker yapıştırmadan önce yüzeyi pürüzsüz hale getirmek lazım. Tecrübesi olan varsa, bu konuda ne yapılması daha doğru olur?

Macun-zımpara-macun-zımpara şeklinde pürüzsüz hale getirmek mi uygun? Yoksa önce ahşap koruyucu atıp üzrine vernik atıp zımpara yapmak mı daha uygun?

Bunun haricinde özellikle iç kısımlarda kalan çok az miktarda ahşap bölgeye de mat siyah boya atacağım. Örneğin speaker paneli, ekranın sağ sol iç kısımda kalan bölgeler gibi. Diğer açık yerler ve kontrol paneli zaten kendinden boyalı aliminyum panel kaplı olacak.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #78 : Ağustos 01, 2016, 09:06:14 ÖÖ »

Kabini görünce aklıma şu bilmece geldi.

Küçücük, fıçıcık.

Gayet güzel gidiyor çalışma.

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #79 : Ağustos 01, 2016, 09:55:03 ÖÖ »

boya konusunda henüz tecrübe etmedim ama benim okuduklarım ile
eğer ahşapta pürüz fazla ise önce zımpara ile uygun hale getirilmeli
ahşap koruyucu ile ahşabın koruması ve doyması sağlanıyor
sonrasında zımpara atıp yüzey prüzsüz duruma getirilip
2 kat sprey boya ile tüm kabine astar uygulayabilirsin
sonra mat siyah bölgeleri yine sprey boya ile 3 kat boyarsın
yan panallere de folyo kaplarsın işlem tamamlanmış olur
sprey boya kullandığın zaman katlardan sonra zımpara yapmıyorsun
onun için sprey öncesinde yüzeyin hazırlanması önemli
sprey boya da katlar arası 10dk beklemek kafi oluyor
boyayı çok yakından yada çok uzaktan uygulamamak gerekiyor
çok yakın olursa akma yapar çok uzak olursa boya tutunamaz
yere paraler düz hatlar şeklinde spreyi kaydırarak boyayın
birde katlkarı atarken her yerin mükemmel kapanmasını sağlamanıza gerek yok bazı yerler daha az boya almış gibi görünsede sonraki katları vururken oralar da kapanacaktır
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #80 : Ağustos 01, 2016, 11:01:24 ÖÖ »

Eğer bu kabini ben yapmış olsaydım (Nerdeee o gunler)

Ben kabini sade bırakırdım siyah boya vs ile kaplardım yada boyardım yanlara mavi renk SNK sticker ları yapıştırdım 2 yanada on tarafada NEO GEO sticker yapıştırirdim....

Tekrar dan kolay gelsin mükemmel gidiyor.....
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #81 : Ağustos 01, 2016, 17:35:02 ÖS »

evreno, teşekkürler. Bunu deneyeceğim bakalım.

Bu arada şu başından beri bahsetmiş olduğum alüminyum kaplama işini pratikte denemek istedim. Sonuçlar aşağıda.

İlk deneme için küçük bir parça olan kontrol paneli ile başlamak istedim. Bu arada kontrol paneli tamamen değişecek, yeniden yapacağım. Bunu sonra açıklarım. Bu panel sadece teoriyi test etmek için yapıldı.

Öncelikle autocad ile yapacağımız panelin profil görüntüsünü alıyoruz. Kıvrımlı bir bölüm olduğu için buraya ayrıca dikkat etmemiz gerekiyor. Kıvrımlı bölümün dış uzunluğunu programa hesaplatıp, tüm panelin açık görünümünü çiziyoruz.

Bu arada paneli tersten çiziyoruz. Çünkü kesimi arkadan yapacağız. Bunun sebebi ise, kıvrımlı olan bölümde çizmiş olduğumuz sarı çizgileri tam kemyecek olmamız. Panelin kalınlığı 4mm ama bu sarı çizgileri sadece 2.5mm derinlikte oyacağız. Bu sayede içe doğru kıvrılabilir olacak panel.

Kesim sonrası elimizdeki panel bu. Dikkat edilirse sarı çizgilerin olduğu yerler sadece oyuk.

Panelin ön yüzü kırmızı, ama üzerinde sonradan sökülecek koruma filmi var. Bükmek için çizik attığımız yerden kıvrılabileceğini test etmek için hafifçe büküyorum. Gayet güzel şekil alıyor.

Daha iyi ifade edebilmek için bir profil fotosu:

Ve sonuç. İnanılmaz güzel ve sağlam oldu. Gerçek panelde bir de bunun üzerine folyo ile Neo Geo logosu kaplayacağım.

Bence diğer tüm panel olarak planladığım yerleri bu şekilde yapabileceğim. Hiç soru işareti kalmadı kafamda.

Gelelim kontrol panelini neden yeniden yapacağıma. İki gündür hayali oyunlar oynayarak test ediyorum ve butonların yerleşimi hiç ergonomik gelmedi bana. Ayrıca butonlar bir tık daha yukarı alınmalı. Çünkü panel mini olduğu için bilek birazcık boşta kalıyor. Bu konularda biraz kılım. Yeniden çizeceğim bu paneli komple. Biraz daha gerçek ölçülerine sadık kalmam gerekiyor sanırım...

« Son Düzenleme: Ağustos 01, 2016, 17:37:04 ÖS Gönderen: delimawi » Logged

Enson
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #82 : Ağustos 01, 2016, 18:36:43 ÖS »

Butonları ilk gördüğümde bende bunu düşündüm. Bileğimi koymadan rahat olamam demiştim, sonra tabi herkesin bu durumda ölçüsü farklı dedim. Bu kıl olma konusunda katılmıyorum, yada bende öyleyim.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #83 : Ağustos 01, 2016, 18:43:16 ÖS »

İşin kötüsü artik paneli daha büyütemem. Bu ölçü ile butonları ileri alınca da bu sefer üst kısımdaki grafik olarak siyah renkli bir bant olan bölge var oraya taşacaklar. Nasıl bir çözüm bulacağım bilemiyorum henüz...

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #84 : Ağustos 02, 2016, 11:11:24 ÖÖ »

planlara baktığımda ben de düşünmüştüm ama bu detayda plan yaptığını görünce muhakkak simule etmişsindir diye dile getirmemiştim
bilek kısmının payı önem arz ediyor çünkü oyun oynarken uzunca zaman geçireceksin başında rahatsızlık vermesi keyfini kaçırabilir
diğer bir düşüncem alüminyum panelin işlenmiş hali güzel görünüyor
fakat aşağı kısımdaki vidalar açıkçası hoş görünmüyorlar
eğer senin için sorun olmayacak ise panelin altını uzatıp kabinin altına girecek şekilde 90 derece bükerek alttan vidalama yapabilirsen daha güzel olur fakat bu işlem için kabinin alt kısmını biraz frezelemek gerekecek, kontrol panelin üstüne gelen kısım vidalı olacakmı bilmiyorum resimlerde vida görünmüyor eğer vida olacaksa o kısmı da monitöre doğru uzatıp monitörün olduğu kısma bir kanal açarak içerisine girmesini sağlayabilirsin böylece yerinden kalmaz alt kısımdan da çift taraflı bant ile yapıştırırsan sağlam bir şekilde tutunabilir
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #85 : Ağustos 02, 2016, 11:14:31 ÖÖ »

gerçi üst kısım buton ve kontroller ile tutunacaktır zaten vidaya yada kanala gerek kalmaz sadece çift taraflı bant yeterli olabilir
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #86 : Ağustos 02, 2016, 11:32:18 ÖÖ »

birde aklıma geldi kabine t-molding yapmayı planlıyormusun
böyle güzel bir kabine bence kesinlikle yapılmalı
çünkü çok daha şık gösterecektir
eğer böyle bir düşüncen varsa, elimde restore edeceğim kabinim için aldığım bir top siyah t-molding var ne kadar ihtiyaç duyuyorsan kesip gönderebilirim
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #87 : Ağustos 02, 2016, 12:19:48 ÖS »

planlara baktığımda ben de düşünmüştüm ama bu detayda plan yaptığını görünce muhakkak simule etmişsindir diye dile getirmemiştim

Yok malesef o kadar detaya inmedim. Bazı yerleri de çok hızlı geçiyorum, benim zayıf noktam, çok sabırsızım.

diğer bir düşüncem alüminyum panelin işlenmiş hali güzel görünüyor
fakat aşağı kısımdaki vidalar açıkçası hoş görünmüyorlar

Ya aslında bu vida meselesi başlı başına bir konu. Öncelikle ben bu vidaları panelde havşa yuva açıp gömme taraftarıyım. Hatta sarı renkli ahşap vidaları yerine siyah renkli vidalardan bulup takmak istiyorum, en azından daha kaliteli bir görüntü verecektir.

İşin kötüsü sadece bu panelde değil, kabinin arka ve üst kısmındaki tüm panelleri de vida ile tutturmam gerekiyor. Ben bu panelde örneğin joystick vidaları görünmesin diye panel ile ahşap arasına cep açıp montajı o şekilde yaptım. Ama her yerde bu şekilde çözüm üretemiyorum.

Bir de şimdi bu panele özel olarak, aklımdaki şu; Panel ile altındaki ahşap desteği birbirlerine kalıcı olarak vidalayıp, bu ahşap ile beraber paneli yanlardaki destek profillerine bakım için açılabilir halde vidalamak.

Yandaki destek profillerinin içine M4 ahşap dübeli gömerek, bu paneli ve destek ahşabını çıkartıp takabilmek istiyorum.

Neden sadece paneli sökülebilir yapıp altındaki ahşabı bırakamıyorum. Çünkü butonları panel ile ahşaba beraber vidaladım. Hadi ahşaba daha geniş delik delip, butonları sadece panele vidalasam bile, joystick alttaki ahşaba vidalı iken panelin çıkabilme şansı yok. Çünkü joystickin yuvarlak deliği kapatan halkası takılıyor.

Sonuçta özetle bu kısımdaki çözüme dair daha hassas bir planlama yapılabilirdi ama olmadı işte.

Vidalar havşa açılıp gömülse ele gelmese ama görünüyor olsa çok mu kötü olur diyorsunuz?

birde aklıma geldi kabine t-molding yapmayı planlıyormusun
böyle güzel bir kabine bence kesinlikle yapılmalı
çünkü çok daha şık gösterecektir
eğer böyle bir düşüncen varsa, elimde restore edeceğim kabinim için aldığım bir top siyah t-molding var ne kadar ihtiyaç duyuyorsan kesip gönderebilirim

Çok güzel bir konuya değindin. Başından beri bunu yapmak istiyorum. Ama parça olarak bulamadım. Bir iki yere 50mt top siparişi için teklif istedim ama hala dönüş yapan olmadı. Perakende alabileceğim bir yer varsa gidip alabilirim ama henüz bulamadım. Eğer gönderme şansın varsa çok sevinirim. (4mt kadar yeterli olacaktır sanırım.)

Bir de bu kanalı açmak için henüz uç almadım. El frezesi var. Acaba uç alıp kolay bir şekilde açabilir miyim? Ahşap çam olduğundan biraz çekiniyorum da açıkıçası.

Bir de T yerine C şeklinde bir bant gördüm. Acaba bulabilsem o daha mı kolay uygulanır? Gerçi dönüşler problemli olacaktır. Bilemiyorum açıkçası çok kararsız kaldığım bir konu oldu bu konu.

Bu arada madem konu açıldı en son yaptığım kısmı da paylaşayım.

Arkadaki power girişi, açma kapatma butonu, sigorta ve ek kontrolcü girişinin olduğu paneli yaptım en son.

Power ile ilgili olarak elimde hazırda varolan şu parçayı kullandım. Bu parça hem power girişi, hem sigorta, hem power switch hem de emi filtre içeriyor. Yani bunu monte etmekle kompak bir çözüm üreteceğiz.

Hemen ölçüleri kullanarak arka panlein alt kısmını çiziyoruz. Aynı zamanda ikinci kontrolcü için D-SUB15 soket yerini de planlıyoruz.

Burada yeşil olan çizimler ahşap mor olan alüminyum kesilecek.

Yapı şu şekilde olacak, arkada ahşap panel, önde alüminyum panel ve arada bu parça sandwich olacak. Bunun için ölçülere uygun olarak panele cep açıyorum. Panel kırmızı renkli görünüyor ama bu kırmızı renkli taraf arkada kalan kısım. Ön yüzeyi siyah. Kabinin yan panelleri kırmızı orta kısmı siyah olacak.

Parçayı yerleştiriyoruz ve tam oturuyor.

Ön görünüm:

Şimdi zor kısım, bu parçalar için ahşapta dekopaj ile oyuk açacağız. Bunu CNC ile açamıyorum çünkü parça önceden kesilmiş durumda. Önceden kesilmiş bir parçayı CN de koordinatlamak çok zor. Benim CNC de de bu kadar gelişmiş bir teknoloji yok. Elle açacağız...

Kesim bitiyor, test etmek için yerine yerleştiriyoruz, fena olmadı. Ahşapda bir miktar pay kaldı bu kısım arka kapağın vidalanabilmesi için gerekli. Hata değil yani.

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #88 : Ağustos 02, 2016, 15:47:51 ÖS »

delimawi özelden kargo için adres bilgisini gönderirmisin

kabinin arkasına montajlayacağın kompozit malzeme siyah olacak sanırım
siyah ahşap vidaları var onlar ile havşa başı açarak vidalama yaparsan kötü gözükmeyecektir

joystick ve butonların konumunu biraz daha yukarı almak için oyun seçimi yapılan LCD yi start butonunun yanına taşıyabilirsen joystick için alan açılmış olur

c kanal iyi durmuyor bende bakmıştım ona en iyisi t kanal
kabin nispeten küçük olduğu için elinde dremel varsa biraz itina ile yavaş yavaş keserek kanalı açabilirsin, öncesinde atık parçalarda biraz alıştırma yapmak lazım

kontrol panelde öne koyduğun vidaları bence aşağı taşı siyah da olsa yine sırıtır, az biraz uğraş ile alt kısmı traşlayıp içe bükersen fıstık gibi olur, plana biraz daha detaylı baktım monitör altında boşluk bırakmışsın panelin ucunu az uzun tutup oranın içerisine sokarsan üst kısım da oradan destek almış olur

panelin durumu için ise şu yapılabilir belki
paneli yan destekleri üst ile vidalayıp üzerine kompozit paneli sabitlersen buton ve kol da takılı şekilde bir arada duracak şekilde olurlar yan destekleri kabinin yan yüzeylerine sabitlemeden kontrol paneli yerine yerleştirip kabinin altından iki tarafa da 3 er vida ile vidalarsan bence sıkıntı olmaz vidalar için ahşap dübeli ile yap istediğin kadar söküp takabilirsin, kompozit malzemeyi de alttan vidalarsan çok sıkı şekilde tutacağı için sorun kalmaz
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #89 : Ağustos 02, 2016, 16:04:47 ÖS »

kontrol panelin destek aldığı kısımları yan yüzeylere tutkal ile yapıştırmıştın onu sökmek ile uğraşmadan ona yaslanacak şekilde ek parçalar ile de yapabilirsin aslında
hatta bu şekilde vidaları sıkıştırdığında panel mevcut yapışık olan yüzeye de dayanacağı için daha sağlam durur
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 19   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: