Monitor Çerçevesi
Evet, nisbeten kolay bir konu aslında. Çerçeveyi pleksiglass ile yapacaktım, plan bu idi. Ama dün malzeme almak için çıktığımda, 3mm kalınlığında mdf lam levha gördüm ve fikrimi değiştirdim. Çünkü pleksiglass panel çok parlak olacaktı. Ben çerçeve kısmının mat olmasını istiyordum, bu paneli kullanmayı düşündüm. Eğer zaten istediğim gibi olmaz ise tekrar yapması kolay bir parça.
Autocad ile ölçüleri çıkartıp, kabin üzerinde ölçü alıp son durumu kontrol ediyorum öncelikle. Zira ara parçalar montaj esnasında 1-2mm kaymış sapmış olabilirdi. Ama ölçülerde bir değişiklik görmedim, aynı planda olduğu gibi kesilecek parça.
Ancak bu noktada bir detay eklemeye karar verdim. CNC de öncelikle çerçevenin iç kısmını kesip çıkarttım. Sonra CNC koordinatlarını hiç bozmadan ucu değiştirip aynı iç kısmı kestiğim iz üzerinden bir daha geçtim.
Uç bu, bu ucu çok önceleri almıştım ama kullanma fırsatım olmamıştı. İlk kez böyle birşey deniyorum.

Bu şekilde çerçevenin iç kısmına 45 derecelik bir pah vereceğim, tahminimce çok daha estetik olacak. Deneyelim bakalım...

Tam düşündüğüm gibi oldu. İyi görünüyor. Şimdi tekrar kesme ucunu takıp dış çerçeveyi kesip paneli çıkartıyoruz. Hemen yerine yerleştirip ölçü kontrolümüzü yapıyoruz. Bu arada bir not. Çerçeveyi gerçek ölçüsünden 0.5mm her yönden daralttım. Bu sayede rahat girip çıkacak.

Şimdi burada parçanın lam yüzeyini kullandım. Arka yüzü ham mdf olan kısım daha düz ama ön yüzdeki ağaç deseninin grenli yapısı, mat siyah boya eğer bu deseni doldurmaz ise hoş bir etki verecek. Arka tarafı dümdüz olduğu için çok parlak olabilirdi.
Bir yakın detay görünüm. Bence güzel oldu.

Şimdi sıra astar ve boyama işlerinde. Önce ince su zımparası ise CNC çapaklarını temizleyip astarı atıyorum.

Evet malesef balkonda çalışmak zorundayım, aksi taktirde boya kokusu çıkmıyor ofisten. Balkon da tozlu bir ortam ama başka çarem yok.
Astar sonrası daha belirgin olan bir kaç çapağı daha su zımparası ile temizleyip, nemli mikrofiber bez ile tozu silip iki kat siyah mat boyayı atıyorum.

Henüz yapıştırmadığım için biraz havada duruyor ama sonuçtan memnunum. Tam istediğim mat siyah renk falsosuz çıktı.

Şimdi artık işin son aşamasına gelene kadar bu parçayı bir yerlere kaldırabiliriz.
Sonraki adım ahşap kesme diski ile t molding kanallarını açmak, yani korkulu rüyam. Artık parçalar üzerinde testler yapmaya devam ediyorum. Çok uzun sürüyor ve çok toz çıkıyor. Bakalım nasıl olacak.
Bir sonraki adımda görüşmek üzere.