Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)NEO-GEO MVS Mini Bartop Kabin Projesi
Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 19   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: NEO-GEO MVS Mini Bartop Kabin Projesi  (Okunma Sayısı 267087 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #105 : Ağustos 03, 2016, 14:59:38 ÖS »

a) Dremel + freze aparatı + ahşap kesme diski ile 2 tur (2mm + 2mm)
b) T-molding.com => 2-3 feet t-molding + freze diski

Ne yaparsan yap, boya/kaplama işine geçmeden önce çözmen lazım o işi. Sonra yapamazsın.

Bir de forumda bi arkadaş yakın zamanda mahallesindeki köşebaşı hırdavatçısından t-molding için kanal açma disk aldığını yazmıştı. Adını hatırlamıyorum.

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #106 : Ağustos 03, 2016, 16:24:27 ÖS »

@Azul almıştı üstad

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=11708.45
http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=11708.60
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #107 : Ağustos 03, 2016, 16:30:47 ÖS »

Sizce bu uçla açılır mı kanal?
Lamba bıçağı diye geçiyor adı, ne işe yarıyor ki lamba bıçağı denilen uçlar?
http://www.gozdenalbur.com/4-mm-LAMBA-BICAGI-NO3A-3-12-mm-saftli,PR-7300.html

EDIT: Başka yerlerde CAM Bıçağı olarak da geçiyor...
http://adzkesicitakim.com/products/detail/35/4/115/cam-bicagi-4mm.html?&page=4
« Son Düzenleme: Ağustos 03, 2016, 16:34:38 ÖS Gönderen: delimawi » Logged

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #108 : Ağustos 03, 2016, 16:48:59 ÖS »

evet açılır ilk link de bulunan ürün 4 mm görünüyor doğru ölçüde yani
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #109 : Ağustos 03, 2016, 16:52:32 ÖS »

Bence yerli T-molding'ler için (yumuşak geçmelerin T genişliği 4mm) olur sanırım. Elindeki frezenin ucuna uygun ebatta olmasına dikkat etmen lazım.

AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #110 : Ağustos 03, 2016, 20:38:24 ÖS »

Azul arkadaşımız hocam bende sipariş ettim.
« Son Düzenleme: Ağustos 03, 2016, 20:40:24 ÖS Gönderen: AmigaMan » Logged

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #111 : Ağustos 03, 2016, 20:53:46 ÖS »

OkBaby kabin kontrol panel
Boy: 22cm
Kol sapı ile alt arası: 9,5cm
2 sıra butonun üst olanın alt hizası ile alt arası: 10,5cm
Alt buton ile alt arası: 6,5cm
Butonların merkezleri arası: 3,7cm

Yerli üretim kabin kontrol panel
Boy: 24,5cm
Kol sapı ile alt arası: 10,5cm
2 sıra butonun üst olanın alt hizası ile alt arası: 12,5cm
Alt buton ile alt arası: 8cm
Butonların merkezleri arası: 4,6cm

Yerli üretim t kenar 3mm yarık genişliği var
Kanalı 2mm açmak lazım sanırım yoksa sıkışmaz

Kanal açmak için önce atık bir malzeme ile deneyip ölçüyü belirleyerek ilgili ucu al istersen
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #112 : Ağustos 03, 2016, 21:26:50 ÖS »

Tesekkur ederim evreno. Paneli yeniden cizerken bu olculeri de giz onunde bulunduracagim. Ben de zaten nalburlarda o uclari bulamadim. Dremel icin 2mm lik ahsap kesme diski bulabildim. Artik parcada deneyecegim. Umarim is gorur.

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #113 : Ağustos 04, 2016, 12:51:20 ÖS »

Monitor Çerçevesi

Evet, nisbeten kolay bir konu aslında. Çerçeveyi pleksiglass ile yapacaktım, plan bu idi. Ama dün malzeme almak için çıktığımda, 3mm kalınlığında mdf lam levha gördüm ve fikrimi değiştirdim. Çünkü pleksiglass panel çok parlak olacaktı. Ben çerçeve kısmının mat olmasını istiyordum, bu paneli kullanmayı düşündüm. Eğer zaten istediğim gibi olmaz ise tekrar yapması kolay bir parça.

Autocad ile ölçüleri çıkartıp, kabin üzerinde ölçü alıp son durumu kontrol ediyorum öncelikle. Zira ara parçalar montaj esnasında 1-2mm kaymış sapmış olabilirdi. Ama ölçülerde bir değişiklik görmedim, aynı planda olduğu gibi kesilecek parça.

Ancak bu noktada bir detay eklemeye karar verdim. CNC de öncelikle çerçevenin iç kısmını kesip çıkarttım. Sonra CNC koordinatlarını hiç bozmadan ucu değiştirip aynı iç kısmı kestiğim iz üzerinden bir daha geçtim.

Uç bu, bu ucu çok önceleri almıştım ama kullanma fırsatım olmamıştı. İlk kez böyle birşey deniyorum.

Bu şekilde çerçevenin iç kısmına 45 derecelik bir pah vereceğim, tahminimce çok daha estetik olacak. Deneyelim bakalım...

Tam düşündüğüm gibi oldu. İyi görünüyor. Şimdi tekrar kesme ucunu takıp dış çerçeveyi kesip paneli çıkartıyoruz. Hemen yerine yerleştirip ölçü kontrolümüzü yapıyoruz. Bu arada bir not. Çerçeveyi gerçek ölçüsünden 0.5mm her yönden daralttım. Bu sayede rahat girip çıkacak.

Şimdi burada parçanın lam yüzeyini kullandım. Arka yüzü ham mdf olan kısım daha düz ama ön yüzdeki ağaç deseninin grenli yapısı, mat siyah boya eğer bu deseni doldurmaz ise hoş bir etki verecek. Arka tarafı dümdüz olduğu için çok parlak olabilirdi.

Bir yakın detay görünüm. Bence güzel oldu.

Şimdi sıra astar ve boyama işlerinde. Önce ince su zımparası ise CNC çapaklarını temizleyip astarı atıyorum.

Evet malesef balkonda çalışmak zorundayım, aksi taktirde boya kokusu çıkmıyor ofisten. Balkon da tozlu bir ortam ama başka çarem yok.

Astar sonrası daha belirgin olan bir kaç çapağı daha su zımparası ile temizleyip, nemli mikrofiber bez ile tozu silip iki kat siyah mat boyayı atıyorum.

Henüz yapıştırmadığım için biraz havada duruyor ama sonuçtan memnunum. Tam istediğim mat siyah renk falsosuz çıktı.

Şimdi artık işin son aşamasına gelene kadar bu parçayı bir yerlere kaldırabiliriz.

Sonraki adım ahşap kesme diski ile t molding kanallarını açmak, yani korkulu rüyam. Artık parçalar üzerinde testler yapmaya devam ediyorum. Çok uzun sürüyor ve çok toz çıkıyor. Bakalım nasıl olacak.

Bir sonraki adımda görüşmek üzere.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #114 : Ağustos 04, 2016, 13:08:08 ÖS »

Heycanla bekliyoruz...Eline sağlık...

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #115 : Ağustos 04, 2016, 13:12:18 ÖS »

Heycanla bekliyoruz...Eline sağlık...

Teşekkürler, açılışa gelirsin diye umuyorum...

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #116 : Ağustos 04, 2016, 19:20:41 ÖS »

Çok güzel olmuş
Kabin alt freze işini halledebildin mi?
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #117 : Ağustos 04, 2016, 21:31:18 ÖS »

Çok güzel olmuş
Kabin alt freze işini halledebildin mi?

Teşekkür ederim. O işe de daha girişemedim. Bu kadar geldim batırmayayım diye dikkatli ve sakin yapacağım o işi.

Şimdilik iç çıtaları falan taktım. Arka ve üst kapağı hazırlıyorum. Yeni kontrol panelini çizdim gibi. Tmolding ve dediğin freze işi de bitince tüm ahşap ve kesim işleri bitmiş olacak. Artık boyama ve kablolamaya geçeceğim.

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #118 : Ağustos 04, 2016, 23:23:55 ÖS »

Elinde dekupaj testere yada el testeresi varsa kabini ters yatırıp freze kenarlarını önce testere ile ilgili derinlikte kesip sonrasında freze yaparsan kenarlarda taşma olmadan freze yapabilirsin

Yada Dremel ile daire testere kullanarak da kesilebilir
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #119 : Ağustos 04, 2016, 23:28:49 ÖS »

Dekupaj var da, bıçak kesme derinliğini nasıl ayarlayacağım. Çok derin kesmez mi? Bir de dekupaj kullanma özürlüyüm. Ne zaman elimi atsam hep bir noktadan sonra bıçak eğimli gitmeye başlıyor. Yani kesme yüzeyine 90 derece tuttuğum halde kesilen yüzey 90 derecede sabit kalmıyor.

Dekupaj dandik birşeydi. Gittim dewalt'ın iyi bir dekupajını aldım. Pandül özelliği falan da var.

http://www.hepsiburada.com/dewalt-dw341-550w-dekupaj-testere-p-HRKLDW341?magaza=Hepsiburada&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.8.5

Bir deneme kesimi yaptım onda da durum aynı. Kısaca sorun bende Kahkaha

Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 19   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: