muhteşem!
gerçi dönemsel olarak benim zevkime göre çok yeni bir model arcade sistemi ancak bu projenin muhteşem olmadığı anlamına gelmez

@hursit, kabinin plastik/metal görünüm ve hissi yaratması için nasıl bir macun, boya düşünüyorsun?
Yavuz abi boya konusu acayip canımı sıkan bir mevzu aslında.
Birincisi bu büyüklükte bir şeyi boyamak için yeterli yerim yok ( artık yok)
ikincisi çok fazla vaktim olmadığı için proje zaten yavaş ilerliyor. Ama boya işini de tek seferede bitirmem gerekiyor ki benim o kadar vaktim yok.
Bu sebeplerden dolayı boya işini bu işleri yapan birine vermek gibi bir niyetim yok değil. Bir kaç kişi ile görüştüm. Sadece bir tanesi tatmin etti beni. Tabi tam kesin birşey yok.
Boyacı eleman parlak lake attığını söyledi. Daha önce yaptığı numuneler gayet başarılı ki adamın çok sağlam teçhizatı var bu işler için. Ana kasa beyaz mat olacak şekilde, yan ve kafa parçalar ise ( mavi olacak yüzeyler) parlak mavi olacak şekilde boyatmayı düşünüyorum.
Lake şimdilik iş görüyor gibi. Tabi bazı parçaları boya sonrası çatlama yapmaması açısından çelik macun ile kapatmam gerekiyor. Boyacı arkadaş öyle dedi ki, doğru söylüyor. Birleşim yeri olan parçaları çok iyi macunlamak gerekiyor. Yoksa zamanla çatlama yapıyor. İlk yaptığım vewlix de başıma gelmişti

Bu arada bir kaç kişiden öğrendiğim kadarı ile bir de polyester boya yapılıyormuş. Fakat bu boyanın bazı sıkıntıları var.
1- çok iğrenç bir kokusu var. Sağlığa çok zararlı
2- Bu kadar büyük bir parçayı boyatmak için Lake boyanın en az 5 katı ödemek gerekiyormuş.
3- Bu boyayı atan sanayi de bir yer buldum sadece. Onlar da pek uğraşmak istemiyorlar böyle ufak işler ile.
Bakalım zaman göstericek ama dediğim gibi boya işini birilerine satmak istiyorum