Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore Donanım[MOD] Commodore 1084S SCART (RGB)
Sayfa: 1 2 3 [4]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [MOD] Commodore 1084S SCART (RGB)  (Okunma Sayısı 36718 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Mart 11, 2017, 21:54:06 ÖS »

Yavuz abi, kusura bakma başlığı kirletiyorum İçini açsam bu aletin kenar ayalarını değiştirebilmem mümkün olur mu? üzerindeki analog ayarlarla bu kadar açılabiliyor ?

Pot'la oynadığında hiç mi genişlemiyor yoksa anca bu kadar mı genişliyor? Hiç oynamıyorsa pot arızalıdır. Anca bu kadar genişliyorsa bir çok sebebi olabilir. Belki kondansatörüleri yenilemek gerekebilir diyeceğim klasik olara

Devastator
Uzman

Ziyaretçi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Mart 11, 2017, 21:55:30 ÖS »

Yavuz abi, kusura bakma başlığı kirletiyorum İçini açsam bu aletin kenar ayalarını değiştirebilmem mümkün olur mu? üzerindeki analog ayarlarla bu kadar açılabiliyor ?

Pot'la oynadığında hiç mi genişlemiyor yoksa anca bu kadar mı genişliyor? Hiç oynamıyorsa pot arızalıdır. Anca bu kadar genişliyorsa bir çok sebebi olabilir. Belki kondansatörüleri yenilemek gerekebilir diyeceğim klasik olara

Abi pot çalışıyor ama bu frekansda bu kadar açılıyor. Farklı frekans ve çözünürlüklerde değişim oluyor.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Mart 11, 2017, 21:55:59 ÖS »

arkadaşlar rahat olun başlığı kirletmek diye bir şey yok. ben bi monitöre soket takmışım sen açma kapama düğmesini düzeltmişsin nolacak

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Mart 11, 2017, 22:00:03 ÖS »

Abi pot çalışıyor ama bu frekansda bu kadar açılıyor. Farklı frekans ve çözünürlüklerde değişim oluyor.

Hep böylemiydi sonradan mı böyle oldu?

Hep böyleyse zaten monitörün "normalde" desteklediği bu olabilir. Bu spesifik monitörün konusunda tecrübem yok ancak örneğin bazı arcade monitörlerin şaselerinde görüntüyü tüpe tam yayılımını sağlamak için bazı direnç değerlerini değiştirmek gerekebiliyor ancak bu dediğim "gerilla" taktiği, yani monitöründe sorun olmayabilir, normali bu olabilir...

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #49 : Mart 11, 2017, 22:59:41 ÖS »

Arkadaşlar uğraşırım diyen buyursun, ankara demetevlerden elden teslim, hediye Kahkaha Kahkaha Kahkaha

kamilsorhan
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Mart 12, 2017, 22:55:14 ÖS »

Eğer İstanbul'da olsaydınız bana hediye etmenizi isterdim.Arıza, vertikal çıkış entegresinin elekrolitik kondansatörlerinin arızasına benziyor.Bu tahminimden sonra kendiniz tamir etmeye teşebbüs ederseniz elektronik tecrübeniz yoksa ,tamir etmenizi tavsiye etmem.Monitörün içinde 30.000 v. gerilim var çarpılabilirsiniz.En iyisi bir tv tamircisine tamir ettirin.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #51 : Mart 13, 2017, 12:35:01 ÖS »

Sıkıntı olmaz, tüpü ve kondansatörleri deşarj ediyorum. Bir tane büyük kondansatör var sanırım  onu kastediyorsunuz. Akşam eşdeğerini bulup değiştireyim. Birde normalde güç verince çıt diye bir ses gelmesi lazım diye düşünüyorum, bütün crt lerde öyle galiba?

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #52 : Mart 13, 2017, 12:45:03 ÖS »

arkadaşlar rahat olun başlığı kirletmek diye bir şey yok. ben bi monitöre soket takmışım sen açma kapama düğmesini düzeltmişsin nolacak

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Oğuzhan
Uzman

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Ocak 31, 2018, 22:39:55 ÖS »

Bu senenin HORT'u Yavuz abi bu paylaşımın fotolarının linklerinde güncelleme bekliyoruz

Amiga 500/500+/1200
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88/SB-55/MT300s
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 20"/9"
Sega SMS1-2/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GB Color/GBA SP
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Şubat 01, 2018, 00:10:54 ÖÖ »

Bu senenin HORT'u Yavuz abi bu paylaşımın fotolarının linklerinde güncelleme bekliyoruz

Düzelttim @oguzog

Turanov61
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #55 : Eylül 10, 2023, 22:45:43 ÖS »

Selamün aleyküm. Sitenize yeni üye oldum. crt TV me RGB mod yaptırmayı haftalardır araştırıyordum. 42 yaşındayım. Retro oyunlara gençlik yıllarımda çok talkilirdim. Acaba bu crt TV RGB mod konusunda bana yardımcı olmanız mümkün müdür Yavuz bey? Şimdiden teşekkür ederim. Televizyonum Sony trinitron Kv-29C3D . Acaba desteklerini bu mod olayını?
Oğuzhan
Uzman

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Eylül 10, 2023, 23:59:46 ÖS »

Selamün aleyküm. Sitenize yeni üye oldum. crt TV me RGB mod yaptırmayı haftalardır araştırıyordum. 42 yaşındayım. Retro oyunlara gençlik yıllarımda çok talkilirdim. Acaba bu crt TV RGB mod konusunda bana yardımcı olmanız mümkün müdür Yavuz bey? Şimdiden teşekkür ederim. Televizyonum Sony trinitron Kv-29C3D . Acaba desteklerini bu mod olayını?

Televizyonunuz zaten RGB destekliyor. Bir şey yapmanıza gerek yok.

Arkadaki ilk scart girişi RGB destekli.

https://archive.org/details/manual_KV29C3D_SM_SONY/page/n3/mode/2up

Amiga 500/500+/1200
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88/SB-55/MT300s
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 20"/9"
Sega SMS1-2/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GB Color/GBA SP
Turanov61
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #57 : Eylül 16, 2023, 12:58:05 ÖS »

https://www.youtube.com/watch?v=HrzAHRjU3OM
Yavuz bey. Bu linkteki videoda arkadaş sizin yaptiginiz bir VGA to rgb dönüştürucuden bahsediyor. Elinizde bundan mevcut mu? Yoksada yaparmisiniz benim için?
Sayfa: 1 2 3 [4]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: