Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 37   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MS-DOS Sistemleriniz  (Okunma Sayısı 481869 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Faradrim
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #60 : Temmuz 10, 2017, 22:46:48 ÖS »

Değerli önerileriniz için teşekkürler, kafamda sistem azda olsa şekillendi ona göre parça araştırmasına başlarım.
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #61 : Temmuz 10, 2017, 22:54:58 ÖS »

Bana göre en iyi ms-dos sistemi Dos-Box  Kahkaha

Gerçi normal DOS oyunu oynayabileceğim bir P2 sistemim var ama monitor olarak 17" monitor bağlayınca grafikler güzel gözükmüyor, 25 sene evvel 14" monitörlerde oyunlar full hd gibi geliyordu.

Dos-Box'da scaler filtreleride oyunları remake havasına sokuyor.

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #62 : Temmuz 10, 2017, 22:59:46 ÖS »

Pentium III sistemime oyunları kurmaya devam ediyorum bugün yarın bir fotoğrafını çekerim adam akıllı paylaşırım sizlerle; bu da bitti sayılır ve depoya kalkabilir daha büyük bir eve geçene dek..  Sırada AT 486 sistem var (anakart çalışırsa - bazı endişelerim var karta ilişkin..) eğer çalışmazsa AT Pentium MMX DOS bilgisayarı toplayacağız.

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #63 : Temmuz 11, 2017, 14:27:49 ÖS »

Bu arada, MSDOS vb retro PC sistem toplamayı düşünen arkadaşların faydalanması için kendim için yaptığım bir yıla göre PC donanımı tablosunu sizlerle paylaşıma açtım, 1995 yılının bilgisayarını toplamak istersem ne lazım diye merak edene hitap edebilir.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1fP6LcI8yUSSTjROQ3E5ozxfnYzNz-fgrSnpbVCbuCVE/edit?usp=sharing

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #64 : Temmuz 11, 2017, 15:20:06 ÖS »

Bu arada, MSDOS vb retro PC sistem toplamayı düşünen arkadaşların faydalanması için kendim için yaptığım bir yıla göre PC donanımı tablosunu sizlerle paylaşıma açtım, 1995 yılının bilgisayarını toplamak istersem ne lazım diye merak edene hitap edebilir.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1fP6LcI8yUSSTjROQ3E5ozxfnYzNz-fgrSnpbVCbuCVE/edit?usp=sharing

Hemen bookmarklayalım

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #65 : Temmuz 11, 2017, 15:59:42 ÖS »

Ooo bura baya şenlenmiş. Kahkaha

Bende şu arkadaş var. Normalde Xp yüklü. Ama 98 yükleyip nostalji yapsam diyorum. Floppyisi bile var. Sizce nasıl olur? Tek sıkıntı monitör menteşeleri yalama olmuş.

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #66 : Temmuz 11, 2017, 16:02:50 ÖS »

Bu laptop'tan Sabancı Univ. veriyordu zamanında ve Win2K ile geliyordu sanırsam..  Windows 98 sürücülerini bulmakta zorlanmayacaksanız bayağı eğlenebilirsiniz.

Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #67 : Temmuz 11, 2017, 16:11:11 ÖS »

Valla çok güzel, harika bir tasarımı var. Halen daha çok severim. Kutusu, çantası kitapçığı hepsi duruyor. Bir ara Win98 yükleyip kullanayım ben bunu

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #68 : Temmuz 11, 2017, 16:24:17 ÖS »

Ooo bura baya şenlenmiş. Kahkaha

Bende şu arkadaş var. Normalde Xp yüklü. Ama 98 yükleyip nostalji yapsam diyorum. Floppyisi bile var. Sizce nasıl olur? Tek sıkıntı monitör menteşeleri yalama olmuş.

Menteşelerin değişme şansı yoksa tamir edilebiliyorlar. Menteşe yerinden sökülüp parçaları ayrılıyor. İçte kalan kısma teflon bant sarıp yerine takılıyor. Bant nedeniyle zor geçecek. Bunun için çekiçle hafif hafif tıklatmak gerekecek. Tabi bunu yaparken kırılma tehlikesi de var..
« Son Düzenleme: Temmuz 11, 2017, 16:31:07 ÖS Gönderen: cemkaan » Logged

BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #69 : Temmuz 11, 2017, 16:33:18 ÖS »

appiah4 sen ne iş yapıyorsun yahu? Kahkaha

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #70 : Temmuz 11, 2017, 16:40:33 ÖS »

Menteşelerin değişme şansı yoksa tamir edilebiliyorlar. Menteşe yerinden sökülüp parçaları ayrılıyor. İçte kalan kısma teflon bant sarıp yerine takılıyor. Bant nedeniyle zor geçecek. Bunun için çekiçle hafif hafif tıklatmak gerekecek. Tabi bunu yaparken kırılma tehlikesi de var..

Bilgi için teşekkürler. Şimdilik ellemeyi pek düşünmüyorum. Artık, çok daha kötü bir hal alırsa bakarım. Ne kadar mükemmel açılırsa açılsın, bu tip cihazlar bir daha eskisi gibi toplanamıyor. İlla bir yerde aksaklık oluyor. O yüzden ellemek istemiyorum.

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #71 : Temmuz 11, 2017, 16:43:31 ÖS »

Bilgi için teşekkürler. Şimdilik ellemeyi pek düşünmüyorum. Artık, çok daha kötü bir hal alırsa bakarım. Ne kadar mükemmel açılırsa açılsın, bu tip cihazlar bir daha eskisi gibi toplanamıyor. İlla bir yerde aksaklık oluyor. O yüzden ellemek istemiyorum.

En doğrusu
Şu menteşe işine çözüm bulamadılar. Aynı Batarya teknolojisi gibi geliştirilmeyen parçalardan.

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #72 : Temmuz 11, 2017, 17:00:04 ÖS »

Menteşeyi boşverin, L demirle sabitleyin gitsin Kahkaha bir nevi imac vb olarak kabul edin Kahkaha

Use the brute force, Luke
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #73 : Temmuz 11, 2017, 17:07:03 ÖS »

epoksi ile yapıştıranlar da  var.. Kahkaha

Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #74 : Temmuz 11, 2017, 17:48:03 ÖS »

En doğrusu
Şu menteşe işine çözüm bulamadılar. Aynı Batarya teknolojisi gibi geliştirilmeyen parçalardan.

CD-romuda unutmamak lazım. İllaki bozulacak o notebook cdromu Kahkaha

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 37   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: