|
Faradrim
|
 |
« Yanıtla #60 : Temmuz 10, 2017, 22:46:48 ÖS » |
|
Değerli önerileriniz için teşekkürler, kafamda sistem azda olsa şekillendi ona göre parça araştırmasına başlarım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hakanzade
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #61 : Temmuz 10, 2017, 22:54:58 ÖS » |
|
Bana göre en iyi ms-dos sistemi Dos-Box  Gerçi normal DOS oyunu oynayabileceğim bir P2 sistemim var ama monitor olarak 17" monitor bağlayınca grafikler güzel gözükmüyor, 25 sene evvel 14" monitörlerde oyunlar full hd gibi geliyordu. Dos-Box'da scaler filtreleride oyunları remake havasına sokuyor. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
appiah4
|
 |
« Yanıtla #62 : Temmuz 10, 2017, 22:59:46 ÖS » |
|
Pentium III sistemime oyunları kurmaya devam ediyorum bugün yarın bir fotoğrafını çekerim adam akıllı paylaşırım sizlerle; bu da bitti sayılır ve depoya kalkabilir daha büyük bir eve geçene dek.. Sırada AT 486 sistem var (anakart çalışırsa - bazı endişelerim var karta ilişkin..) eğer çalışmazsa AT Pentium MMX DOS bilgisayarı toplayacağız.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oğuzhan
|
 |
« Yanıtla #64 : Temmuz 11, 2017, 15:20:06 ÖS » |
|
Hemen bookmarklayalım 
|
|
|
|
|
|
Amiga 500/500+/1200/4000 Commodore 64 Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600 Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88 Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11" Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
|
|
|
|
Agony
|
 |
« Yanıtla #65 : Temmuz 11, 2017, 15:59:42 ÖS » |
|
Ooo bura baya şenlenmiş.   Bende şu arkadaş var. Normalde Xp yüklü. Ama 98 yükleyip nostalji yapsam diyorum. Floppyisi bile var. Sizce nasıl olur? Tek sıkıntı monitör menteşeleri yalama olmuş.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
appiah4
|
 |
« Yanıtla #66 : Temmuz 11, 2017, 16:02:50 ÖS » |
|
Bu laptop'tan Sabancı Univ. veriyordu zamanında ve Win2K ile geliyordu sanırsam.. Windows 98 sürücülerini bulmakta zorlanmayacaksanız bayağı eğlenebilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Agony
|
 |
« Yanıtla #67 : Temmuz 11, 2017, 16:11:11 ÖS » |
|
Valla çok güzel, harika bir tasarımı var. Halen daha çok severim. Kutusu, çantası kitapçığı hepsi duruyor. Bir ara Win98 yükleyip kullanayım ben bunu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kaan Akkurt
|
 |
« Yanıtla #68 : Temmuz 11, 2017, 16:24:17 ÖS » |
|
Ooo bura baya şenlenmiş.   Bende şu arkadaş var. Normalde Xp yüklü. Ama 98 yükleyip nostalji yapsam diyorum. Floppyisi bile var. Sizce nasıl olur? Tek sıkıntı monitör menteşeleri yalama olmuş. Menteşelerin değişme şansı yoksa tamir edilebiliyorlar. Menteşe yerinden sökülüp parçaları ayrılıyor. İçte kalan kısma teflon bant sarıp yerine takılıyor. Bant nedeniyle zor geçecek. Bunun için çekiçle  hafif hafif tıklatmak gerekecek. Tabi bunu yaparken kırılma tehlikesi de var..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 11, 2017, 16:31:07 ÖS Gönderen: cemkaan »
|
|
|
|
|
|
BioMenace
|
 |
« Yanıtla #69 : Temmuz 11, 2017, 16:33:18 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Agony
|
 |
« Yanıtla #70 : Temmuz 11, 2017, 16:40:33 ÖS » |
|
Menteşelerin değişme şansı yoksa tamir edilebiliyorlar. Menteşe yerinden sökülüp parçaları ayrılıyor. İçte kalan kısma teflon bant sarıp yerine takılıyor. Bant nedeniyle zor geçecek. Bunun için çekiçle  hafif hafif tıklatmak gerekecek. Tabi bunu yaparken kırılma tehlikesi de var.. Bilgi için teşekkürler. Şimdilik ellemeyi pek düşünmüyorum. Artık, çok daha kötü bir hal alırsa bakarım. Ne kadar mükemmel açılırsa açılsın, bu tip cihazlar bir daha eskisi gibi toplanamıyor. İlla bir yerde aksaklık oluyor. O yüzden ellemek istemiyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kaan Akkurt
|
 |
« Yanıtla #71 : Temmuz 11, 2017, 16:43:31 ÖS » |
|
Menteşelerin değişme şansı yoksa tamir edilebiliyorlar. Menteşe yerinden sökülüp parçaları ayrılıyor. İçte kalan kısma teflon bant sarıp yerine takılıyor. Bant nedeniyle zor geçecek. Bunun için çekiçle  hafif hafif tıklatmak gerekecek. Tabi bunu yaparken kırılma tehlikesi de var.. Bilgi için teşekkürler. Şimdilik ellemeyi pek düşünmüyorum. Artık, çok daha kötü bir hal alırsa bakarım. Ne kadar mükemmel açılırsa açılsın, bu tip cihazlar bir daha eskisi gibi toplanamıyor. İlla bir yerde aksaklık oluyor. O yüzden ellemek istemiyorum. En doğrusu Şu menteşe işine çözüm bulamadılar. Aynı Batarya teknolojisi gibi geliştirilmeyen parçalardan.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Levent (Lvnt)
|
 |
« Yanıtla #72 : Temmuz 11, 2017, 17:00:04 ÖS » |
|
Menteşeyi boşverin, L demirle sabitleyin gitsin  bir nevi imac vb olarak kabul edin 
|
|
|
|
|
|
Use the brute force, Luke
|
|
|
|
Kaan Akkurt
|
 |
« Yanıtla #73 : Temmuz 11, 2017, 17:07:03 ÖS » |
|
epoksi ile yapıştıranlar da var.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Agony
|
 |
« Yanıtla #74 : Temmuz 11, 2017, 17:48:03 ÖS » |
|
Menteşelerin değişme şansı yoksa tamir edilebiliyorlar. Menteşe yerinden sökülüp parçaları ayrılıyor. İçte kalan kısma teflon bant sarıp yerine takılıyor. Bant nedeniyle zor geçecek. Bunun için çekiçle  hafif hafif tıklatmak gerekecek. Tabi bunu yaparken kırılma tehlikesi de var.. Bilgi için teşekkürler. Şimdilik ellemeyi pek düşünmüyorum. Artık, çok daha kötü bir hal alırsa bakarım. Ne kadar mükemmel açılırsa açılsın, bu tip cihazlar bir daha eskisi gibi toplanamıyor. İlla bir yerde aksaklık oluyor. O yüzden ellemek istemiyorum. En doğrusu Şu menteşe işine çözüm bulamadılar. Aynı Batarya teknolojisi gibi geliştirilmeyen parçalardan. CD-romuda unutmamak lazım. İllaki bozulacak o notebook cdromu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|