|
evreno
|
 |
« Yanıtla #90 : Şubat 10, 2019, 22:49:13 ÖS » |
|
Çizim konusunu merak ettim doğrusu... Bazı eski oyunların kapaklarını ya da posterlerini yüksek çözünürlükte bulmak zor... Çizimle ilgili bilgiler çok faydalı olur...
çizim işi zor bir iş gibi geliyordur muhtemelen bir çok kişiye çizim işlerine başlamadan önce bana da öyle geliyordu photoshop da aslında çizimi yapmak çok zor değil sıkıntılı olan konu çizimini yapacağınız görsellerin detaylı fotoğraflarını bulabilmek ve o görselleri çizime hazır hale getirebilmek açı düzeltmeleri gibi işlemleri yapmak gerekiyor sonrasında çizimi yapmak kolay zor olan çok zaman alması  yani çooookkkkk sabır lazım  bir ara çizim süreci için video çekeceğim
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 10, 2019, 23:04:50 ÖS Gönderen: evreno »
|
|
|
|
|
|
AmigaEsref
|
 |
« Yanıtla #91 : Şubat 10, 2019, 23:00:10 ÖS » |
|
LW3D abi fotoğraf, air brush veya fırçalı illüstrasyonlar dışındaki illüstrasyonlar için; Örneğin Yavuz abinin yaptığı Elvira ve evreno kardeşimizin yaptığı Guns n' Roses kabinlerindeki illüstrasyonlar. 3 veya 4 renk keskin hatlı ise, bunlarda mouse ile sabırla tek tek üstünden trace ederek hazırlıyoruz. Bunu yaparken de illustrator, corel gibi vektörel çizim programlarını kullanıyorsunuz. Bu programlarda bir kere çizdiğiniz zaman. Ebat sınırı olmaksızın net baskı alabiliyorsunuz.
Ama örneğin Turrican kutusundaki gibi brush ve air brushlı bir illustrasyonunuz var ise. O zaman ancak scaner ile tarayıp belki bir takım filitre işlemleri uygulayıp kullanabiliyorsunuz. Onları çizmek için biraz uzman olmak lazım yani illüstrasyon bilgisine ihtiyaç var.
Ben misal kutuları yaparken vektörel olan logo yani tek renk veya 4 renk ve yazıları tekrardan çizip oluşturuken. Resimsel illüstrasyonları interneten en yüksek ve net çözünürlüklüsünü kullnarak çözüyorum. Ya da Orjinal kutu varsa tarama scaner ile taratıyorum.
|
|
|
|
|
|
AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520 COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S 'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
|
|
|
|
Kirbysaur
|
 |
« Yanıtla #92 : Şubat 11, 2019, 08:39:17 ÖÖ » |
|
Çok kaliteli bir çalışma, son haline kadar takip edeceğim.Aynı zamanda baya gaza getirdi beni 
|
|
|
|
|
|
Nintendoyla alakalı her şey - ATARI 800XL - SNES - Super Famicom - N64
Retro elektronik tamirleri.
|
|
|
|
evreno
|
 |
« Yanıtla #93 : Şubat 11, 2019, 14:11:13 ÖS » |
|
Aynen Eşrefin tarif ettiği şekilde yapılıyor iş Dediğim gibi çok zor bir şey değil çizimi yapmak ilk fırsatta video ile anlatmaya çalışacağım Eşref translite görseli var fotoğraf benzeri bir şey Bunun yeniden çizimi mümkün mü? yoksa farklı tekniklerle fotoğraf yada tarama görselini iyileştirmekle mi yetiniliyor Bu konuda bana fikir verebilir misin ekli dosyada görseli koydum bahsettiğim Çok kaliteli bir çalışma, son haline kadar takip edeceğim.Aynı zamanda baya gaza getirdi beni  Teşekkürler.
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 11, 2019, 22:08:01 ÖS Gönderen: evreno »
|
|
|
|
|
|
AmigaEsref
|
 |
« Yanıtla #94 : Şubat 11, 2019, 22:47:33 ÖS » |
|
Asıl zor olanlar bunlar abi bu arada biraz yoğunum projeler var. Yeni eve geldim bu haftam dolu geçiyor. Konuları kaçırirsam şimdiden özür dilerim. Dediğin gibi yüksek çözünurluklu bir görsel üzerine iyileştirme diyorum arka logo güller yeniden cizilebilir. Ya da bu fotoğraflarda rek tek bulunup üzerine efeckt uygulana bikir slash ayarına rahat getirikir bu görseller. Diğer türlüsü için yani photoshopta bruslarla tekrardan yapmaya çalışmak resim bilgisi ve çok daha sabır ister. Birde programlarda doğal fırça tadını yakalamak zor oluyor. Patleyip mask yapıp yüzeyleri tek tek uğraşmak gerekiyor. En zoruda saçlar oluyor.
|
|
|
|
|
|
AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520 COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S 'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
|
|
|
|
evreno
|
 |
« Yanıtla #95 : Şubat 11, 2019, 23:07:02 ÖS » |
|
Estağfurullah kardeş ne demek Birkaç fotoğraf var bende en detaylı olanı bu paylaştığım gerçeği 2 katı çözünürlükte Forum desteklemediği için küçülttüm Ben de araştırma yapayım biraz Teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Decypher
|
 |
« Yanıtla #96 : Şubat 11, 2019, 23:51:58 ÖS » |
|
Anlatım videosunu merakla bekliyorum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
naxayAxay
|
 |
« Yanıtla #97 : Şubat 15, 2019, 17:45:57 ÖS » |
|
Evreno, -çok geç keşfettim ama  - Topaz A.I. Gigapixel diye bir program var. Elindeki düşük çözünürlüklü fotoğrafları yapay zeka yardımıyla yeniden modelleyip ölçeklendiriyor. Projende çok işe yarayacağını düşünüyorum (Pinball fotoğraflar/poster/sticker/pf durumunu göze alınca) Umarım seni pek çok çizim işinden kurtarir. https://topazlabs.comFinal Fantasy VII PC fan made remaster projesinde de kullanılıyor. https://www.pcgamer.com/ai-neural-networks-are-giving-final-fantasy-7-a-makeover/
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 15, 2019, 17:48:24 ÖS Gönderen: naxayAxay »
|
|
|
|
|
|
evreno
|
 |
« Yanıtla #98 : Şubat 16, 2019, 12:06:33 ÖS » |
|
Teşekkürler paylaşım için Çizim işlerinin büyük bir bölümü bitti gerçi ama Hala çizilecek birçok şey var Ben çizimlerde her rengi tek renk tonu ile çizdiğim için program ile bu şekilde temiz bir iş çıkar mı bilmiyorum Güzel işler yapıyor gibi görünüyor örnek görsellere baktım çok iyi görünüyorlar Bir ara indirip test yaparım bakalım sonuçlar nasıl olacak Teşekkürler tekrar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evreno
|
 |
« Yanıtla #99 : Şubat 16, 2019, 18:10:25 ÖS » |
|
@naxayAxay ın bahsettiği yazılımı indirip trial olarak deneme yaptım yazılım gerçekten işini çok başarılı yapıyor Translite için çözünürlüğü düşük bir tarama vardı elimde Photoshop da biraz temizlik işleri yaptım sonrasında büyütme işlemini yaptırdım mükemmel şekilde büyüttü , logoyu da elimde olan temiz vektör ile değiştirdim orjinali daha iyidir muhakkak ama bunun da kalitesi gerçekten çok iyi teşekkürler @naxayAxay 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 10, 2022, 12:10:03 ÖS Gönderen: evreno »
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #100 : Şubat 16, 2019, 19:17:12 ÖS » |
|
Sen karar verdin mi 1/2 1/1 konusunda onu söyle bana 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evreno
|
 |
« Yanıtla #101 : Şubat 16, 2019, 20:01:11 ÖS » |
|
Yaaa sorma abi, aklımı çeliyorsun  Şuan için de 1/2 ama aklım girip gelmiyor değil Onun için en kısa zamanda kabinin imalatına başlayacağım yoksa kararsızlık devam edecek  Diğer çizimlere ara verdim onun için  Kabinin görsellerini yapayım kabini de yapayım ki aklım gidip gelmesin  1/1 son tercih, hem yer hem maliyet açısından gözüm korkuyor  Sen karar verdin mi 1/2 1/1 konusunda onu söyle bana 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #102 : Şubat 16, 2019, 20:12:36 ÖS » |
|
Maliyet konusunu hiç yazmayayım sen kaba hesabını yapmışsındır zaten  Sayısal oynadın mı bugün?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evreno
|
 |
« Yanıtla #103 : Şubat 16, 2019, 20:53:17 ÖS » |
|
Yapmam mı Bir ara excel de hesap yapıyordum yarısına gelmeden bıraktım kalbim dayanamadı  Dediğin gibi sayısal oynamak lazım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
naxayAxay
|
 |
« Yanıtla #104 : Şubat 16, 2019, 21:27:29 ÖS » |
|
Rica ederim. Özellikle translite konusunda pek çok işten kurtaracağı konusunda şüphem yoktu  @naxayAxay ın bahsettiği yazılımı indirip trial olarak deneme yaptım yazılım gerçekten işini çok başarılı yapıyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|