Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore Donanım[Restorasyon] Commodore 64 Ekmek Kasa (Breadbin)
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [Restorasyon] Commodore 64 Ekmek Kasa (Breadbin)  (Okunma Sayısı 63284 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Nisan 10, 2018, 23:51:30 ÖS »

Eline Sağlık @yavuzg, Her zamanki gibi yine harika bir iş çıkarmışssın. Böyle cihazların tekrar hayata döndüğünü görmek çok güzel.

Benim de elimde şu an bir tane böyle tamir aşamasında 250425 eski model var. Fakat C Kasa içerisinde. 7406 Logic devresi zamanında değişmiş, board a kablo ile yamalar yapılmış ama hala disk drive görmüyor. Bunu halledebilirsem, aynen senin verdiğin kodda sütlü kahve ile C64C kasayı boyayıp siyah klavye  ile desteklemeyi düşünüyorum.

Aslında ben de bu restorasyonda kullandığım rengin bu kadar hoş olacağını bilseydim gidip 100 euro bayılıp boş kasa almazdım

Kesinlikle tavsiye derim. Boya 48 saat sonra tam rengine oturuyor bu arada. İlginç bir renk. Farklı ışıklarda farklı gözüküyor, aynı C64 sütlü kahvesi gibi...

Bu arada sendeki disk sorunu CIA'den olmasın? Gerçi CIA 1-2 yer değişimi yapmışsındır mutlaka...

Neyse sana da kolay gelsin restorasyon projende...

Hmm... CIA 2 soketli sadece. Elimde bir miktar CIA mevcut, deneyeyim en azından belki de sorun budur.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Nisan 10, 2018, 23:53:06 ÖS »

Sevgi neydi? Sevgi emekti eline sağlık üstad

Teşekkürler @oguzog... Bi ara aynı taktikle bendeki artık iyice sararmış 1541'i de elden geçirmeye niyetim var. Zavallı resmen benim masada gözlerimin önünde sarardı. Retrobright olayına da pek sıcak bakmıyorum zaten. Bu şekilde sonsuza dek rengi sararmayacak...

WildLord
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Nisan 10, 2018, 23:54:06 ÖS »

C64'e ruhunu tekrar geri vermişsiniz ellerinize sağlık.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Nisan 10, 2018, 23:54:29 ÖS »

Eline Sağlık @yavuzg, Her zamanki gibi yine harika bir iş çıkarmışssın. Böyle cihazların tekrar hayata döndüğünü görmek çok güzel.

Benim de elimde şu an bir tane böyle tamir aşamasında 250425 eski model var. Fakat C Kasa içerisinde. 7406 Logic devresi zamanında değişmiş, board a kablo ile yamalar yapılmış ama hala disk drive görmüyor. Bunu halledebilirsem, aynen senin verdiğin kodda sütlü kahve ile C64C kasayı boyayıp siyah klavye  ile desteklemeyi düşünüyorum.

Aslında ben de bu restorasyonda kullandığım rengin bu kadar hoş olacağını bilseydim gidip 100 euro bayılıp boş kasa almazdım

Kesinlikle tavsiye derim. Boya 48 saat sonra tam rengine oturuyor bu arada. İlginç bir renk. Farklı ışıklarda farklı gözüküyor, aynı C64 sütlü kahvesi gibi...

Bu arada sendeki disk sorunu CIA'den olmasın? Gerçi CIA 1-2 yer değişimi yapmışsındır mutlaka...

Neyse sana da kolay gelsin restorasyon projende...

Hmm... CIA 2 soketli sadece. Elimde bir miktar CIA mevcut, deneyeyim en azından belki de sorun budur.

Murphy kanunu; Kesin soketsiz olan sorunludur

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Nisan 10, 2018, 23:59:32 ÖS »

İlk bu fotoyu görünce, mahalle kahvesinde oturan ihtiyar gibi "Çık çık çık çık... Büyüğe saygı kalmamış!" dedim.

Üşenmeden, sonuna kadar okuyup şu güzelliği görünce, "yuh bee, harika yahu! Olağanüstü" dedim. Kahkaha

Abi eline, emeğine ve sabrına sağlık. Cidden, bir çoğumuzun yedek parça yapıp özellikle kasası kırık diye atacağı bir aleti eski günlerine döndürmüşsün. Vallahi mükemmel. Benim A1200'ün kapağına da bir müdahele edebilsek keşke demedim değil.

NOT: Abi, kızacan ama Elvira ne oldu? O kadar aleti tamir ettin, onu da yaparsın sen. Aslansın abi, kralsın abi. Kahkaha Aha o ne terlik fırlattı. Kahkaha

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Nisan 11, 2018, 00:02:17 ÖÖ »

Bu arada RAL 1019 boyayı standart AVM hırdavatçılarında bulamayabilirsiniz (ben bulamadım).

Buradan sipariş verdim;

http://www.724odeal.com/tr/

Burası Ankara'da. Daha önce dükkanlarına da gitmiştim ama internetten sipariş verince ertesi gün elinize geçiyor, üşendim taaa OSTİM sanayi'ye gitmeye

Akrilik olan sprey boya kullanmalısınız ama. Başka tür olanlar ABS ile etkileşime girebilir dikkat.

Abi Ostim değil, Şaşmaz gözüküyor yalnız. Bu tip malzemeleri oto boyacılarında bulmak çok kolay. Hatta, bazıları rengi ayarlayıp sprey kutuya doldurup direk veriyorlar. Bu arada, Amiga'nın orjinal rengi nedir nerden bulunur acep?

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Nisan 11, 2018, 00:14:44 ÖÖ »

Doğru Şaşmaz'da. Gerçi OSTİM'den de girsen sokak araya araya İvedik veya Şaşmaz sanayilerde bulabiliyorsun kendini ne hikmetse. Ya da ben mi yol özürlüyüm nedir

Elvira'ya daha sıra gelmedi, elimde daha başka işler var şu an  Masum

Amiga rengi nedir bilmiyorum. Gerçi o daha zor. Kasa dokusuzsa (yani parlak düz ise) rengi tuttursan bile orijinaline yakın boyamak gerçekten zor olur. Ustalık ister... Elinin hızını çok az bile değiştirsen ton farkı olur.

Bu kasa pütürlü dokulu olduğu için kolaydı aslında.

egemenk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Nisan 11, 2018, 00:22:33 ÖÖ »

Gerçekten ağzım açık okudum. Abi valla burada onlarca tamiratını/projeni takip etmeme rağmen yine de bu kadarını beklemiyordum. Muazzam bir uygulama olmuş. El işçiliği, titizlik bunlara zaten diyecek laf yok. Ama beni en çok etkileyen bu kadar muazzam sonuçları elde etmeni sağlayabilecek yöntemleri, teknikleri, malzemeleri doğru şekilde sentezleyip başarıyla uygulamaya dönüştürme becerin. Saygıyla eğiliyorum
nightwolf
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Nisan 11, 2018, 01:04:31 ÖÖ »

Yazdiklarini buyuk bir zevkle okuyan biri olarak tebrik ederim.Guzel bir iscilik cikarmissin saygiyla egiliyorum.

dr.alban_ it's my life,no coke,born in africa,hello africa
maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Nisan 11, 2018, 01:26:10 ÖÖ »

Çok başarılı ve güzel bir restorasyon olmuş hocam, bilginize becerinize ve ellerinize sağlık.

Ben C64 'de mekanik klavye (şu çıkıt çıkıt yapan) var mı diye merak ediyordum, zira benim kullandığımda sanki var gibiydi, sizin mekanik yaylı yazınızdan sonra sormak istedim gerçekten var mı bu cihazlarda sesli klavye yoksa yine sessiz ama sadece yay mı var?

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Nisan 11, 2018, 02:09:25 ÖÖ »

Klasik IBM klavyelerdeki gibi bir mekanizma yok.

Bu yazıda paylaştığım gibi yaysız, kauçuk konilerden oluşan tür var. Bunlarda tuşların geri yaylanması kauçuk konilerden kaynaklanıyor. Sesi daha yumuşak "pöt pöt" diye

Diğer türde ise tuşun geri itmesi için bir yay var. Kontak noktasında ise kauçuk koni yok plastik tuşu tutan parçanın dibinde karbon kısım var. Onun sesi ise "cık cık" diye çıkar

Ama hiçbirisi IBM'lerdeki gibi "klik klik" sesi çıkartmaz

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Nisan 11, 2018, 07:24:02 ÖÖ »

İnanılmaz bir sonuç. Üstat sana birkac plastik kova,metal falan versek onlardan da ekmek kasa yaparsın herhalde

C64 ve A500 gerisi teferruat
malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Nisan 11, 2018, 07:59:24 ÖÖ »

Yaptığın işlerde, Fikir, buluş, yaratıcılık, deney, çözüm ne derseniz var. Yine çok güzel şeyler öğrendik.
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Nisan 11, 2018, 08:26:21 ÖÖ »

Zoru kolaylıkla yaparım...
İmkansız ise biraz vakit alır...

-Yavuzg

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
KNG
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Nisan 11, 2018, 09:19:30 ÖÖ »

Tebrikler üstad, sonuçta gelinen noktayı şaşkınlıkla okudum. O kadar kötü durumdaki kasayı bu hale getirmek büyük ustalık.
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: