Şimdi gelelim arka kapaklara. Burada kullandığımız standart "düz menteşe".

Burada da benzer teknik. Açtığımız deliklere menteşeleri yerleştirip vidalıyoruz.

Ancak arka panellerden bir tanesinin ölçüsü rahatsız edici derecede hatalı olduğunu farkediyorum. Danırım açılı panellerin etkisi 2-3 mm fark yaratmış ve bizim bu panel toplamda 5 mm kısa kalmış görünüyor.

Peki bu bir felakt mi? Tabii ki hayır, çeşitli opsiyonlarımız var bunu düzeltmek için:
1) Yeni ölçüyle yeni bir panel daha kesmek (Çok zahmetli)
2) macunla doldurmak (Dümdüz homojen şekilde macun cekmek çok zor, sonra zımpara ıvır zıvır, yenisi kesmek daha kolay)
3) Artık malzeme kullanmak

Hatırlarsanız 0.5 cm uzun gelen bir paneli kısaltmıştık önceleri. Ve artık parçaları proje bitene kadar atmayın demiştim... Şimdi gidip o parçayı bulalım.

Evet biraz ahşap tutkalı. 5 dakikada işlem tamam. Bence sonuç tatminkar. Macun ve boya işlemlerinden sonra paneller hafif şişer zaten, mükemmel oturur.

Ve arka kapakların açılmış hali.

Aslında kabinlerde böyle açılır kapanır arka kapak yapmak çok da gerekli değil. Kimi modelde bu panelleri basitçe vidalıyorlar. Ama ben arkaya kilitli kapak yapmayı seviyorum. Hem cihazları yerleştirirken pratik oluyor, hem de eve gelen arkadaşlar içine bakmak istiyorlar, şak hemen açıp gösteriyorum...