Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)SEGA ST-V Arcade kartını ev konsolu haline getirmek
Sayfa: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 18   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: SEGA ST-V Arcade kartını ev konsolu haline getirmek  (Okunma Sayısı 280395 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #150 : Eylül 08, 2013, 03:14:43 ÖÖ »

Şimdi ST-V'yi ve diğer elektronik ve kabloyu kasaya yerleştirmeye geldi sıra...

ST-V'nin normalde takılan kartuşu sabit tutmaya yarayan plastik aksamını söküyorum. Burada @Selim7 nin gönderdiği ST-V yerine elimdeki diğer ST-V'lerden birini kullanıyorum. Sebebi ise hem bu ST-V'nin daha yeni bir revizyon olması (Rev E) hem de elimde çalışan vaziyette hem C hem de E tipi ST-V board olmasını istiyorum. Bu sayede ilerde yapacağım ST-V tamiratlarında 2 çeşit ST-V board olması kontrollerimi kolaylaştıracak.

Neyse, ST-V...

Devreler...

Ve JAMMA ve Kick harness

şimdi kasaya girecekler...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #151 : Eylül 08, 2013, 03:45:44 ÖÖ »

Önce JAMMA soketini yerleştiriyorum

Sonra ST-V'yi

En son devreleri

Arka panel yerine yerleşti

Fan'ı da yuvasına sabitliyorum.

Ön panele Test ve Servis butonlarını yerleştiriyorum

O da tamam

Şimdi kabloları toparlamak lazım. Kasa içi kabloların toplanmadan önceki hali...

Ve sonrası...

Kasamızın kapağını da kapatıyorum. Ve sonuç...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #152 : Eylül 08, 2013, 03:49:08 ÖÖ »

Evet şimdi deneme zamanı...

Konsol bir oda ortamında fena gözükmüyor....

Açalım bakalım...

Fena olmadı galiba

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #153 : Eylül 08, 2013, 03:59:30 ÖÖ »

Şimdi proje tamamlanmış gibi gözükse de yapılacak bir iki iş bir de mini bir proje daha var;

1) Selim'in artık dökülmeye başlayan kartuşunun dış kabını değişitrmek. Bunun için her zaman alışveriş yaptığım arcadespareparts.com'dan "arızalı" olarak satılan bir ST-V kartuşu siparişi verdim (fiyatı sadece $2). Ayrıca kartuşları açmak için gereken tornavida uçlarını da ebay'den bir satıcıdan sipariş ettim, bekliyorum. Bu kartuşları zarar vermeden başka türlü açmanın yolu yok...
2)  Son parlatma cilasından önce kasanın boyasının ve verniğinin iyice kuruması/taşlaşması gerekiyor. Şu an kurumuş gibi gözükse de aslında çizilmelere karşı zayıf durumda.
3) Konsolun boyasının kuruması sırasında bir diğer küçük proje ile uğraşacağım. Bu mini projede microcontroller dünyasına giriyorum. Konsolda standart bir Playstation oyun kolunu hacklemeye gerek kalmadan kullanılabilmesini sağlayan bir adaptör üzerinde çalışıyorum şu an.

Şimdilik bu kadar...

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #154 : Eylül 08, 2013, 11:15:45 ÖÖ »

mükemmel...çok güzel görünüyor...Yurtdışı forumlarda paylaştınız mı? çok ilgi görecektir...

Yeni projeniz ise çok ilgi çekici..Herkesin işine yarayacak bir proje gibi görünüyor...

Başarılarınızın devamını dilerim...söyleyecek söz bulamıyor insan...

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #155 : Eylül 08, 2013, 13:21:44 ÖS »

mükemmel...çok güzel görünüyor...Yurtdışı forumlarda paylaştınız mı? çok ilgi görecektir...

Kesinlikle katılıyorum. Mutlaka paylaşılmalı.

American Restoration serisinin hastasıyım.

Hatta bir blog kurup bunları orada da paylaşmalısınız. Mesela Turkish Restoration. Kahkaha
« Son Düzenleme: Eylül 08, 2013, 13:24:18 ÖS Gönderen: Simon (Özay Turay) » Logged

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #156 : Eylül 08, 2013, 13:57:28 ÖS »

Yavuz abi, söylenecek söz gerçekten yok!. Otomasyonsuz bir sistem olmaksızın ancak bu kadar güzel bir sanat eseri meydana getirilebilirdi!. Ne denilebilir ki. Emeklerinize sağlık.

Alıntı
Şimdi proje tamamlanmış gibi gözükse de...
2)  Son parlatma cilasından önce kasanın boyasının ve verniğinin iyice kuruması/taşlaşması gerekiyor.

ST-V logosunu yapıştırdıktan ve vernik attıktan sonra iş bitti sanıyordum. Logo harika görünüyordu. Halbuki daha parlatma cilası varmış. Kahkaha Bundan başka daha nasıl güzel gözükebilir çok meraklandım doğrusu.  Harflerin kenarları sanki mm hesabı çok ince siyah ile boyanmış gibi, siyah ile beyazın buluşmasında ki o incecik katman harikulâde!

Bir noktada takılmıştım, bahsetmiştiniz;
Alıntı
Konsolda standart bir Playstation oyun kolunu hacklemeye gerek kalmadan kullanılabilmesini sağlayan bir adaptör üzerinde çalışıyorum şu an.
Proje esnasında bu da kasa içerisinde bir devre olacak sanıyordum. Meğersem bu da ayrı bir proje imiş.  Başım dönüyor.  Kahkaha

Yavuz abi, bu sizin "9. Senfoni" niz mi, hadi kabul edin!? 

Biraz abarttım mı? Belki haklısınız,  kabin ne güne duruyor diyeceksiniz. Bu farklı bir his. ST-V fanı olmak bir başka.     
« Son Düzenleme: Eylül 08, 2013, 14:01:34 ÖS Gönderen: Selim7 » Logged

Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #157 : Eylül 08, 2013, 18:48:14 ÖS »

Valla söylenebilecek bi söz var mı bilmiyorum bravo! desem olmayacak mükemmel desem olmayacak ne desem ne yazsam yaptığınız şey karşısında sönük kalacak! Bu kadar ince ve detaycı çalışıyor olmanız inanılmaz... Elinize sağlık!

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
daruga_13
Deneyimli

Genesis Does What Nintendon't

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #158 : Eylül 08, 2013, 19:35:16 ÖS »

Program yapıp yetenek arayanlar alın size yeteneğin kralı.Unutulmuş gerçek ustalık; el mahareti ile göz nuru ile ince ince işlenmiş bir sanat eseri.
Saygılar Yavuz Usta...

* acun.jpg (7.82 KB, 272x204 - Görüntüleme: 1476 kez.)

Aradığım Orjinal Sega Mega Drive/Genesis oyunları:Bölge kodu farketmez...

-Snowbros
-Sunsetriders
-Mega Turrican
-Comix Zone
-Teenage Mutant Hero Turtles The   Hyperstone Heist
Nes/Famicom oyunları:
-Astyanax
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #159 : Eylül 08, 2013, 19:41:46 ÖS »

Acun: - Yok Artık.

Kahkaha Kahkaha Kahkaha Kahkaha Kahkaha

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #160 : Eylül 08, 2013, 19:54:05 ÖS »

SAYGILAR! ne diyim ki.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #161 : Eylül 08, 2013, 20:23:55 ÖS »

@LW3D, yok paylaşmadım. Paylaşmayı da pek düşünmüyorum işin açıkçası. Zaten oralarda böyle proje çok. Amacım, her zaman söylediğim gibi, böyle işlerin Türkiye'de "yapılabilir" olduğunu "bizlere" anlatmak ve "yerli" içerik çıkartmak...

Yeni projeniz ise çok ilgi çekici..Herkesin işine yarayacak bir proje gibi görünüyor...

Evet, o işi öğrenmek için robotik sitelerinde araştırma yaptım çok. Sanırım artık joystickleri kesip biçmek yerine onların mesajlaşma protokolünü çözebilecek bir altyapıya sahip oldum. İnternette çok dağınık bir çok yazı var bu konuda, bunları toparlayıp işe yarar bir şey çıkartacağımı umuyorum. Bu sayede örneğin Commodore 64, Amiga, Atari gibi digital joystick kullanan retro bilgisayar ve konsollarda modern Playstation (1 ve 2, 3 USB kullkanıyor ve çözmesi daha zor - imkansız olmasa da) kollarını kullanabiliyor olacağız. Benzer hazır devreler var bu arada, tabi yine "yurtdışında"...

Yavuz abi, bu sizin "9. Senfoni" niz mi, hadi kabul edin!? 

Biraz abarttım mı?

evet

Valla söylenebilecek bi söz var mı bilmiyorum bravo! desem olmayacak mükemmel desem olmayacak ne desem ne yazsam yaptığınız şey karşısında sönük kalacak! Bu kadar ince ve detaycı çalışıyor olmanız inanılmaz... Elinize sağlık!

@Atacan, güzel yorumun için çok teşekkürler ancak mükemmel olabilmesi için bir lazer kesiciye ihtiyacım var belki ilerde o işe de bulaşabilirim. yurtdışında kendi lazer kesicisini yapan tipler var...

Program yapıp yetenek arayanlar alın size yeteneğin kralı.Unutulmuş gerçek ustalık; el mahareti ile göz nuru ile ince ince işlenmiş bir sanat eseri.
Saygılar Yavuz Usta...

@daruga_13, yok artık yine de güzel yorumun için teşekkrüler

Acun: - Yok Artık.

Kahkaha Kahkaha Kahkaha Kahkaha Kahkaha

aynen

@cengizermiş, PCB çıkartmayı istiyordun bir aralar. artık rahaklıkla çıkartabileceğini düşünüyorum, özellikle benim yaptığım hataları yapmadan...

Herkese güzel yorumları için teşekkürler. Bu projeleri yapıp böyle burada yazı olarak paylaşarak umarım sizlerin de içindeki proje ruhunu bir nebze cesaretlendirip kafanızın bir köşesinde uzun zamandır rafa kaldırdığınız büyük/küçük projenizi tekrardan masaya yatırmanızı sağlayabilmişimdir...
« Son Düzenleme: Eylül 08, 2013, 20:27:12 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #162 : Eylül 08, 2013, 21:02:38 ÖS »

ustad siz retrocu bir muhendissiniz degilmi itiraf edinde rahatlayalim

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #163 : Eylül 08, 2013, 22:13:16 ÖS »

Gerçekten Sivilde ne iş yapıyorsunuz bende merak ettim! Yazarken aklıma geldi Tanışma formuna yazmışmıydınız acaba?

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #164 : Eylül 09, 2013, 07:38:41 ÖÖ »

Süper bir proje oldu.. Elinize emeğinize sağlık.
Diger projeleri de bekliyoruz. .

Sayfa: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 18   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: