Birde Xbox un hdd kapasitesi nedir menüden bakınca 500000block gibi bir şey yazıyor.
HDD 8GB veya 10GB (8GB'ı kullanılıyor) kapasiteli oluyor varsayılan olarak.
Bölümler ve boyutları şöyle:
C: 500.00 MB
E: 4882.84 MB
X: 750.00 MB
Y: 750.00 MB
Z: 750.00 MBSoftMod yaparsan 10GB'lık modeldeki fazladan 2GB alanı F: olarak formatlayabiliyosun. Ama bu yeterli değil tabi ki. Bu yüzden 4. videodaki yöntem ile (Chip'li XBox'a bağlayarak veya özel bir Linux CD'si oluşturup yeni HDD'yi PC'de formatlamak ve XBox'ın key'i ile kilitlemek gibi başka yöntemler de var ama en basiti Chimp ile klonlamak) yeni HDD'yi hazırlayıp cihaza takarak HDD değiştirebiliyoruz.
137GB'a karar standart bölümler'in üzerindeki alan F: sürücüsü oluyor, 137GB üstünde HDD kullanırsan kalan alan G: oluyor yanlış hatırlamıyorsam. Softmod ile tümünü F: yapmak mümkün mü bilmiyorum.
Ben o yüzden Özgür'ün bahsettiği TSOP Flash yöntemiyle cihazın kendi flashına Xecuter2 bios'unu yazarak cihazı bir nevi çip olmadan çipli yaptım.
XBox Version Detector:
http://www.commodore.gen.tr/dosyalar/simon/XBox/Xbox-Version-Detector.rar Versiyona göre TSOP Lehim Noktaları:
http://www.xbox-hq.com/html/xbox-tutorials-277.htmlhttp://www.biline.ca/xbox_solder.htmBenim takip ettiğim dokümanı da buldum:
Flashing_TSOP_With_ANY_Version_XBOX_By_SLuSHIE.rarBenim kullandığım bios (X2.4981) 2 şekilde yüklenebiliyor:
06 ile biten 8GB üzerindeki tüm alanı 6. partition'a (F:) dönüştürüyor.
67 ile biten 8GB üzerindeki alanı 137GB'a kadar 6. partition'a (F:) ve 137GB üstünü 7. partition'a (G:) dönüştürüyor.
Ben G: sürücüsü istemediğim için 67 değil 06 kullandım.
Üstelik Xecuter2 bios'u modlayan bir Windows programı sayesinde özelliklerini (açılış mesajını, renkleri ve hatta animasyonları v.b) değiştirebiliyoruz. Benimki açılırken Microsoft yerine "
Hacked by Simon" yazıyor mesela.

XEcuter Bios Mod Tool:
XBtool_1.0.23a.rar (en son 4981 versiyon bios'u destekliyor)
X2.4981.BIOS.rar (modlanabilen son versiyon)
X2.4983.BIOS.rar (encypted olduğundan modlanamıyor)
X2.5035.BIOS.rar (ini dosyasıyla özellikleri değiştirilebiliyor fakat 512KB, 256KB flash'lı XBox'lara olmuyor)
iND-BiOS.5003.rar (ini dosyasıyla özellikleri değiştirilebilen 256KB bios, bir XEcuter2 değil ama forumlarda oldukça tavsiye ediliyor)
SoftMod olmayan cihazları SoftMod yapar gibi TSOP yapmak için:
splintercellsave_with_evox_raincoat-pal.rarsplintercellsave_with_evox_raincoat-ntsc.rarUygulama basit aslında.
Öncelikle cihazın zaten softmodlu olması gerekiyor. Anakart modeline göre bir veya iki yere lehim yaparak flash'ı yazılabilir hale getirdikten sonra Raincoat isimli bir Linux türevi çalıştırarak telnet ile cihaza bağlanıp flash'a Xecuter2 bios'u yazıyoruz. Daha sonra cihaz artık çipli olduğu için SoftMod Installer Deluxe kullanmaya gerek kalmıyor. Auto Installer Deluxe ile çipli cihaz kurar gibi kurulum yapabiliyoruz. İstediğimiz gibi HDD değiştiriyoruz.
Sizin için üşenmedim kendi XBox'ımda tekrarladım ve ekran görüntüsü aldım.

XBox versiyonunu
versiyon kontrol programıyla veya
http://www.xbox-scene.com/versions.php adresindeki adımları takip ederek belirlediğinizi ve yukarıdaki iki sitedeki resimlere veya download linkini verdiğim SLuSHIE'nin dokümanına göre lehimlenecek yerleri lehimlediğinizi varsayıyorum.
Ağ ayarlarından TCP/IPv4 manuel IP veriyoruz
IP adresi : 192.168.0.1
Alt ağ maskesi : 255.255.255.0
Varsayılan ağ geçidi : 192.168.0.64

XBox'ımız zaten softmodlu ise
http://www.commodore.gen.tr/dosyalar/simon/XBox/Raincoat.zip dosyasından çıkan Linux klasörünü XBox'ımızda E:\Apps\ klasörüne kopyalıyoruz ve dosya yöneticisinden E:\Apps\Linux\default.xbe'yi çalıştırıyoruz. Eğer henüz softmod yapmadıysak Softmod Installer Deluxe save dosyaları yerine yukarıdaki save dosyalarını kullanarak softmod yapar gibi (önce Evox dash açılıyor, menüden Raincoat seçiyorsunuz) başlatıyorsunuz.
Ekrana görüntü gelmede de cihazdan birtakım sesler geliyor, sesler kesildiğinde 192.168.0.64 sabit ip adresli bir linux çalışıyor ve telnet ile bağlanmanızı bekliyor.
Komut satırından telnet 192.168.0.64 komutu ile veya PuTTY kullanarak cihaza bağlanıyoruz, arada switch olabileceği gibi cross kablo ile bağlantı da yapabilirsiniz.
Gördüğünüz gibi ben PuTTY kullandım:

Bağlantı sağlanınca root kullanıcısı ve xbox şifresi ile giriş yapıyoruz ve sırasıyla şu komutları veriyoruz:
cd ../../media/E/Apps/Linux/raincoat
./raincoat -r orig_bios.bin
./raincoat -p bios.bin
reboot* İlk komut ile raincoat klasörüne geçmiş oluyoruz.
* İkinci komut ile orjinal biosun yedeği alınıyor.
* Üçüncü komut ise bir aksilik olmazsa bios.bin dosyasını TSOP'a flashlamış ve cihazımız çipli gibi olmuş oluyor.
* 4. komut ise sistemi yeniden başlatıyor
Tüm sorumluluk size aittir, cihazınız brick olursa sorumlusu ben değilim. Öte yandan demirden korkan da trene binmesin. 
Bahsi geçen tüm raincoat paketlerine x2_4983.06_256k.bin dosyası bios.bin olarak adlandırılarak konuldu, yani 8GB üzeri tüm alan F olacak şekilde formatlamayı destekliyor eğer siz x2_4983.67_256k.bin veya başka bir bios flashlamak istiyorsanız Linux çalıştırmadan önce bios.bin dosyasını değiştirmeniz gerekiyor.
Sizin için komutları kendi cihazımda uyguladım ve ekran görüntüsü aldım:

Umarım birilerinin işine yara, güzel bilgi birikimi ve gerekli dosya arşivi oldu bu başlıkta.