Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)[Mod-Hack] CRT TV RGB SCART Mod/Hack
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [Mod-Hack] CRT TV RGB SCART Mod/Hack  (Okunma Sayısı 37352 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 24, 2015, 18:23:00 ÖS »

Abi bu aralar yoğunluktan pek giremiyordum foruma.Girince bu yazını gördüm ve sabah işe başlamadan kendime gelmiş oldum  Ellerine sağlık.Benim gözlerim CPS1 kart ile şenlendi desem yalan olmaz  Kahkaha

Bu düzenekle yapacağım tamiratlar/projeler ile daha çok şenlenecek gözlerin

Gene soluksuz okuduğum ve izlediğim bir YavuzG klasiği. Yavuz sayende bilgi dağarcığımız git gide genişliyor, eline sağlık.

Evet, bu gerçekten kullanılabilir bir bilgi oldu. Ben de bilmiyordum acaba yapılabilirmi diye ama sonuç ortada. Bi şekil TDA8362 kullanan TV'lerin tamamını eğer RGB'yi desteklemiyorsa RGB'ye modlamak mümkün demekki. Hatta belki SCART soketi olmayanları bile

Hey Maşallah Yavuz Abi Evine Giren Eline Düşenin Kurtuluşu Yok Kahkaha

Kurtulanları görmüyorsunuz da ondandır Yine bir yığın birikmeye başladı. Arcade sepetim tıka basa dolu

Cartel marka otobüs ekranı sonunda huzurlu bir ev bulmuş gibi yavuz abi. Ellerine sağlık gene döktürmüşsün. Şu modülüde merak etmedik değil hani Kahkaha

Çok sevdim keratayı. Cam gibi de görüntüsü var. Denk gelecek olanlara şiddetle tavsiye ederim (ki internette kullanım/servis kılavuzunu bile bulamadım, pek piyasaya düşebilecek bir model değil sanırım).

daruga_13
Deneyimli

Genesis Does What Nintendon't

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Mart 24, 2015, 18:27:54 ÖS »

Eline sağlık abi,gerçekten görüntüsü cam gibi
O televizyon eskiden PRENSES otobüsler vardı,onlarda görmüştüm.Normalde o otobüslerde televizyon yok,sonradan takılan tv'ler bunlar.

Aradığım Orjinal Sega Mega Drive/Genesis oyunları:Bölge kodu farketmez...

-Snowbros
-Sunsetriders
-Mega Turrican
-Comix Zone
-Teenage Mutant Hero Turtles The   Hyperstone Heist
Nes/Famicom oyunları:
-Astyanax
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mart 24, 2015, 20:39:50 ÖS »

Eline sağlık abi,gerçekten görüntüsü cam gibi
O televizyon eskiden PRENSES otobüsler vardı,onlarda görmüştüm.Normalde o otobüslerde televizyon yok,sonradan takılan tv'ler bunlar.

Tam nostalji valla. O otobüsler arası mekik dokuduk git gel yapa yapa yolları...

Yavuz abi yine döktürmüşsün, ellerine sağlık. TV'de çok şirin.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Mart 24, 2015, 22:18:33 ÖS »

Çok hoş bir ekranmış. Bundan her retro severe lazım. Özellikle demo party türü organizasyonlara daha kolay taşınır. Bayağ işte görür...

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mart 24, 2015, 22:42:58 ÖS »

Çok hoş bir ekranmış. Bundan her retro severe lazım. Özellikle demo party türü organizasyonlara daha kolay taşınır. Bayağ işte görür...

Son party bitti belki ama tekrar buna benzer bir organizasyon olursa elim boş gelmeyeceğim. Kahkaha

varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mart 26, 2015, 15:00:17 ÖS »

Benzer renkli ufak crt'leri bit pazarında görüp çalışmıyordur diye erteliyordum ne zamandır, bunu görünce yine bi hevestir aldı gitti. Yıllardır isteyip dururum böyle birşey, bir köşeye sıkıştırıp famiclone, sega oynamalık.

Rgb ile boyundan büyük işlere de kalkışmış bu ufaklık
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mart 26, 2015, 15:36:01 ÖS »

Aslında "teorik" olarak HER tüplü renkli televizyon RGB görüntü alabilme yeteneğine sahiptir. Günün sonunda CRT, yani "Catode Ray Tübe" üzerinde 3 ayrı renk için elektron tabancası mevcuttur ve video sinyali "bir şekilde" R, G ve B bileşenlerine ayrılarak bu elektron tabancalarına ayrı ayrı iletilmek zorundadır.

Bu sebeple, aslında en "dandik", yani RF'den (anten girişi) başka bir şeyi desteklemeyen renkli TV'leri bile RGB modlamak teknik olarak mümkün. Tabii video sinyalinin izlediği yolu tek tek bulmak lazım

RF => [RF demodulator] => CVBS => [Composite Video decoder] => RGB => CRT

« Son Düzenleme: Mart 26, 2015, 15:37:39 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Ekim 18, 2019, 00:41:41 ÖÖ »

Bugün bu televizyonun aynısından edindim. Yalnız kumandası olmadığı için composite girişi deneyemedim. Müsait bir zamanımda bu rehberi kullanarak RGB modlayacağım.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ekim 18, 2019, 01:55:51 ÖÖ »

Bende de kumandası yok maalesef ancak yine de basit bir AV->SCART dönüştürücü ile görüntü almıştım...

Bu arada benimkisi otobüsten çıkma sanırım menüleri kilitli. Ön panelden sadece sesini açıp kapayabiliyorum o kadar. Sizinkisinde durum ne?

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Ekim 18, 2019, 02:21:43 ÖÖ »

Sanırım tüm düğmeleri işlev görüyor. Kanal arama, ses açma-kısma, kanal değiştirme, UHF/VHF seçimi vs.

Sadece RGB'de düzgün görüntü veren, region modlu Sega MD ile denedim. Composite'e geçseydi Siyah/Beyaz garip bir composite görüntü gelmesi gerekiyordu.

Composite otomatik geçişi sağlayan bir cihaz mı lazım? Sizin Plug and Play Pac-Man gibi?

ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Ekim 18, 2019, 06:17:20 ÖÖ »

Yazı için teşekkür ederim Yavuz Bey. Yazı, gerçekten çok güzel.

Yazılarınızı PDF olarak aktarıp CGTR'de yayınlansa iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü, forumda bu tür yazılar kaybolabiliyor.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ekim 18, 2019, 08:41:43 ÖÖ »

Sanırım tüm düğmeleri işlev görüyor. Kanal arama, ses açma-kısma, kanal değiştirme, UHF/VHF seçimi vs.

Hmm sizinki açıkmış belli ki. Gerçi ben RGB olarak girdiğimden renk,ışık vs gibi ayarlara ihtiyaç duymuyorum. Ama merak etmiştim acaba bu kilit nasıl kalkar diye.

Alıntı
Sadece RGB'de düzgün görüntü veren, region modlu Sega MD ile denedim. Composite'e geçseydi Siyah/Beyaz garip bir composite görüntü gelmesi gerekiyordu.

Composite otomatik geçişi sağlayan bir cihaz mı lazım? Sizin Plug and Play Pac-Man gibi?

Plug&Play pacman'in AV'ye geçiş konusunda bir özelliği yok aslında. Benim TV otel/otobüs TV'si olmasından dolayı sanırım AV default ayarlı olabilir.

Özel bir şey yapmıyorum yani.

RGB modladıktan sonraki SCART bağlantısında ise doğal olarak Pin 8'e 12V veriyorum Pin 16'ya 1.5V veriyorum.

Eğer kumanda yoksa SCART üzerinden "Composite Video" ya geçiş sağlaması için Pin 8'e 2V üzerinde bir voltaj vermek lazım.

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Ekim 22, 2019, 17:51:00 ÖS »

İlk CRT tecrübem olduğu için tereddütte kaldığım her adım için burada sorarak ilerlemek istiyorum. Zira bu TV'yi çok sevdim, elimde kalsın istemem.

Öncelikle TV'yi 5-6 youtube videosu ve buradaki görselle de teyit ettikten sonra discharge ettim. Hiçbir ses gelmedi. TV'ye üç gündür elektrik vermediğim için kendi kendine şarjı boşaldı sanırım. Neyse, sorularıma başlayayım.

Soru 1: Şaseyi tüpten nasıl ayırmam gerek? TV tüpünün arkasındaki vantuzu hafif yukarı doğru çektim, hafif döndürdüm ama pek çıkacak gibi durmadı. Korkarak çok az güç uyguladım gerçi.

* DSC_0054.JPG (265.88 KB, 900x506 - Görüntüleme: 663 kez.)

* DSC_0056.JPG (927.13 KB, 900x1600 - Görüntüleme: 773 kez.)

muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : Ekim 22, 2019, 17:53:06 ÖS »

öncelikle muhtemelen yüksek gerilim olduğundan bir probe aracılıgı ile şasesine kısa devre yapın daha sonra her iki kenarından bastırın sıkıca ve geri çekin çıkacaktır... Bu işlemi yapmadan sakın çıkarmaya çalışmayın
« Son Düzenleme: Ekim 22, 2019, 17:54:53 ÖS Gönderen: muhendis » Logged
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Ekim 22, 2019, 17:58:07 ÖS »

Şaseye kısa devre dediğiniz discharge ise onu yaptım. Aynı YavuzG'ninki gibi...

Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: