Şimdi sorunumuz G.I. yani genel aydınlatmada. Ana trafodan iki tane 5.9 V AC hattı geliyor backbox'a. Insert board üzerindeki röleyi kontrol ettim sağlam.
Interconnect board'a gelen konnektöre baktım, baya bi yıpranmış, bazı pinlerde oksitlenme var ve oynak...

Bir iki itiştirme kakıştırma, yerinde yama falan yaptım ama içime sinmedi. Komple kestim...

... ve sıfırdan yeni konnektörler yaptım.

Bu işlemden sonra jeton kanalı ışıklarımız geldi

Ama insert board G.I. ların yarısı hala sönük...

Neden sonra, üşenmedim komple interconnect board'u söktüm ve masada test ettim. O zaman anladım ki sigortalardan birisi yanmış.

Sigortayı değiştirdim ancak o hattı kontrol ettiğimde insert board GI kablolarında bir kısa devre buldum. Tabii bunu bulabilmek için o ampullerin tamamını söktüm. Meğerse çıplak kabloları sabitlemek için kullandığım zımbanın birisi ampul soketlerinden birisine şase yapmış. Onu da sökünce kısa devre ortadan kalktı...
Eee sorunu çözdükten sonra keyfim yerine geldi ve normal ampulleri ararken bunları bulmuştum, meğerse denemek için biraz renkli LED de almışım

gerçekten unutmuştum bunları aldığımı...

E deneyelim bari dedim

Hatta TNT amusements Elvira video'sunda gördüğüm gibi LED'lerden bir tanesini de yanar dönerli almışım

Onu da translite görselindeki kazanın altındaki yanan ateşin oraya koydum...