Abi optimizasyonlu pal nes oyunları konusunda beni etiketlemişsin
Bu konunun malesef ne tek ne de basit bir cevabı var ama SUPER MARIO özelinde ele alacak olursak PAL NES versiyonu PAL NES makinada oynadığınızda müzik ve oyun bir miktar NTSCden hızlıdır. NTSC marioyu palde oynadığınızda %17 yaşvaştır.
Ama bu optimizasyon meseleleri hem dönemsel hemde firmaya bağlı olarak çeşitllik gösteriyor.
ilk dönem ninitendonun kendi oyunları: genellikle değiştirilmemiş romlar. NTSC makinada %100 hızda çalışırken PALde %17 yavaş çalışıyor. konami firması oyunları da böyle genellikle ama topgun ve gradius özelinde işler değişiyormuş : her iki oyunda her iki makinada düzgün çalışıyor.(kusursuz değil ama hız farkı çok az)
Bazı 90lara doğru çıkan nintendo oyunlarında ise müzik düzgünken oyun ayarı kaçmış ve pal versiyonu daha hızlı olmuş.
Araştırdıkça bu konu ile igili çok enteresan kombinasyonlar çıkabiliyor ama işin ilginç tarafı tek düzgün optimize edilmiş oyun da TOP GUN 2 miş

kimsenin elini sürmeyeceği oyunlardan