Arcade kabin yaparken yurtdışındaki forumlarında yan gözle takip ettiğim bana ilginç gelen bir konu vardı; Özellikle bir kartuşla çalışan arcade PCB'leri ev konsolu haline getirmek. Bu iş için genellikle NeoGeo MVS slot'ları kullanılıyordu. Adına da "CMVS" yani "Consolized MVS" diyorlardı. SEGA'nın kartuşlu arcade board'u olan Titan Video (ST-V) sistemini konsol haline getirmeye çalışan pek bir örnek görmedim.
LW3D'nin yardımıyla bulaştığım JAMMA Arcade macerama Selim7'nin SEGA ST-V board'unu tamir ederek devam ettim. Şimdi sıra uzun zaman önce söz verdiğim bir ST-V board'unu konsol haline getirme projesine.
Bu iş bir supergun yapmaktan biraz daha

zahmetliymiş, onu öğrendim. Bir başka deyişle, supergun bu projenin sadece bir alt başlığı.
Neyse, yine biraz uzunca bir yazı dizisi olacak gibi. Üstelik henüz projeyi 100% tamamlamış da değilim ancak artık 90% bitti diyebilirim ve yazmaya başlamazsam detayları unutmaya başlayacağım...
Bu projedeki bir çok değişik malzeme ve imalat tekniğini hayatımda ilk defa kullandım. Hatalarım oldu (hem de çok) ama hatalarımdan ders alarak istediğim gibi olana kadar yeniden yeniden denedim. Bu sebeple bir arcade board'unu retro bir ev konsolu haline getirmeye hayatta niyetlenmeyecek bile olsanız kullandığım malzeme ve tekniklerden benzer hobileriniz için de faydalanabileceğinizi düşünüyorum.
Proje tahmin ettiğimden uzun sürdü. Bunun başlıca sebebi ilerleyen yazılarda da göreceğiniz gibi bir çok bilmediğim konuya dokundum ve bu konularda bir şeyler üretebilmek için bir çok araştırma yapıp bir çok yazılım öğrenmem, kendimi eğitmem gerekti. Maalesef kafamıza bir aparat takıp sonra "I know Kung-fu" (Matrix I - Neo

) diye çıkamıyoruz... Bir de tabii araya bayram seyran tatiller vs girince uzadı gitti... Arada sıkılıp bir iki arcade board'da tamir ettim

Aslında böyle bir projeye başlamak isteme sebeplerinden en önemlisi de aslında buydu. Yeni birşeyler öğrenmek. Kişisel fikrim, ortaya çıkan projenin gerçek hayatta belki pratik bir karşılığı olmasa da bence bu tarz projeler sırasında öğrendiğiniz yeni şeyler ve tecrübeler perspektifinizi değiştiriyor.
Neyse bu kadar gevezelik yeter! Artık başlıyorum (bu kadar malzemeyi nasıl yazıya dönüştüreceğim ben de bilmiyorum ama bakacaz artık

)