Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)SEGA ST-V Arcade kartını ev konsolu haline getirmek
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 18   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: SEGA ST-V Arcade kartını ev konsolu haline getirmek  (Okunma Sayısı 283772 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Haziran 15, 2013, 02:19:33 ÖÖ »

Evet, dvd yazısını daha önceden bende görmüştüm. Tabi hemen anlamıştım hazır kasa olduğunu, ardından güzel bir modifiye iş tamamdır.

Eski büyük receiver kasaları da olabilir aslında. Ama ST-V ye göre büyük kasa bulmak kolay değil sanırım. 

Yavuz abi ne olursa olsun, kasa fikriniz için çok teşekür ederim. Aklımda sürekli bu vardı. Bunu da proje ayarında gerçekleştireceksiniz ve bunu bana gelecek. Bu çok güzel birşey. Çok sağolun.. : )
« Son Düzenleme: Haziran 15, 2013, 02:23:14 ÖÖ Gönderen: Selim7 » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Haziran 15, 2013, 02:23:00 ÖÖ »

ben "sıfırdan" kasa yapmaktan bahsediyorum. yok bizde öyle uyduruk şeyler. 

Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Haziran 15, 2013, 02:26:17 ÖÖ »

Yok abi, estağfirullah. Konu açılmışken birkaç kelam edeyim demiştim.   

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Haziran 15, 2013, 02:26:27 ÖÖ »

şu tarz "şık" bir şey mesela

görenler ps5 zannetsinler  Kahkaha

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Haziran 15, 2013, 02:29:24 ÖÖ »

üzerinde ST-V logosu falan...

arkada "altın" görünümlü ses çıkışları v.s.

elimde kabin projesinden çok plexyglass artmıştı, kullancak proje arıyordum

Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Haziran 15, 2013, 02:33:57 ÖÖ »

Abi çok güzel. Bana böyle birşey mi yapacaksın?  Benzer yani? Her dakika şoka giriyorum Yavuz abi. Vay be!. Yuvarlak ovalimsi ergonomik hatlar, göz alıcı şık bir kaplama. Düşüncesi bile harika birşey. : )

guru68
Deneyimli

arıyor: SONY MSX

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #51 : Haziran 15, 2013, 04:36:44 ÖÖ »

Anaaa fotoroman bitti derken `behind the scenes` baslamis da haberimiz yok... saka saka! paylasiminiz icin tesekkurler.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Haziran 16, 2013, 20:16:48 ÖS »

Anaaa fotoroman bitti derken `behind the scenes` baslamis da haberimiz yok... saka saka! paylasiminiz icin tesekkurler.

sorma, bir proje daha çıktı kutudan. ama bu sefer değişik malzemelerle çalışma tekniklerini ve biraz daha detaylı bir supergun elektroniği üzerinde araştırma yapıyorum.

Akrilikten (plexyglass) nasıl kutu yapılır ve RGB'nin yanısıra S-Video ve CVBS çıkışları olan bir video encoder konuları.

forumda mutlaka birilerinin bir yerlerde bir şekilde işine yarayacağını düşündüm konular olacak...

Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Haziran 16, 2013, 23:29:24 ÖS »

Yavuz abi, pleksi malzemeleri ne ile birbirlerine tuttumayı plânlıyorsun acaba? Kloroform ile mi? Bu sıvı eriterek birbirlerine yapıştırıyormuş sanırım. Daha önce hiç kullanmadım. Gerçi çok da tehlikeli bir madde imiş. Şırıngayla sürme işlemi yaparken açık havada, eldivenli ve yüze maske takılarak yapılması tavsiye ediliyor.

Amma da işmiş yahu. : ) 

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Haziran 16, 2013, 23:46:19 ÖS »

Evet. Aseton da kullanılıyor. Ben küçük bir deneme yaptım asetonla. Yanlız kuruması çok uzun sürüyor. Kloroform siparişi verdim, onu  da deneyeceğim.

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #55 : Haziran 17, 2013, 15:40:08 ÖS »

Ahşap da kullanabilirsin Atari 2600 tarzına benzetebilirsin.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Haziran 19, 2013, 22:02:11 ÖS »

asfalt agladı bee

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #57 : Haziran 20, 2013, 15:32:40 ÖS »

Ahşap da kullanabilirsin Atari 2600 tarzına benzetebilirsin.

ahşapla yeterince çalıştım. yeni ar-ge yapmak istiyorum bu projede. şu an plexy malzeme üzerinde ar-ge'mi bitirmek üzereyim. paylaşacağım...

şeytan diyor şu kloroform filmlerdeki gibi "dokundurunca" bayıltıyor mu insanı diye dene (bu arada pek kokmuyor ve damlası plexy'yi taş gibi yapıştırıyor - çok zevkli çalışması Kahkaha)

diğer yandan video encoder işine ve konsolu tek güç kaynağı ile besleme konularına kastım bu aralar. incelemelerimi tamamladım, siparişlerim geldi. bu haftasonu üretim başlıyor bir aksilik çıkmazsa...

boş durmadım yani. fırtınadan önceki sessizlik

Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #58 : Haziran 21, 2013, 00:54:03 ÖÖ »

Yavuz abi, öyle heyecanlıyım ki anlatamam. : ) Nasıl birşey ile karşılaşacağım  şuan meşhul. Sürpriz olması çok heyecanli. Tâki hafta sonuna kadar.

"Şöyle ST-V logosu felan" demiştin. Valla o günden beri aklımda logolu logolu konsollar var. : )

Alıntı
şeytan diyor şu kloroform filmlerdeki gibi "dokundurunca" bayıltıyor mu insanı diye dene
Çiğ etin üzerinde cola denedikleri gibi, merak ediyorsan(ki ben çok merak ediyorum) sende kloroformu deneyebilirsin Yavuz abi. : ) Ben olsam "acaba ne olacak?" diye denerdim.  Bu yorum saçma olmadı değil mi. 

Alıntı
diğer yandan video encoder işine ve konsolu tek güç kaynağı ile besleme konularına kastım bu aralar.

Merakımı tarif edemiyorum. : ) Bir scartta, 19. pin ile 20. pini(Compozit) her iki ucu scartlı kabloda aynı pin numaralı sanıp, aylarca görüntü alamadığım zamanları hatırlıyorum. Vay be!.

Fotoğraflar için çok sabırsızım. İnşaAllah bir aksilik çıkmaz. : )
« Son Düzenleme: Haziran 21, 2013, 01:01:28 ÖÖ Gönderen: Selim7 » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #59 : Eylül 03, 2013, 03:13:07 ÖÖ »

Arcade kabin yaparken yurtdışındaki forumlarında yan gözle takip ettiğim bana ilginç gelen bir konu vardı; Özellikle bir kartuşla çalışan arcade PCB'leri ev konsolu haline getirmek. Bu iş için genellikle NeoGeo MVS slot'ları kullanılıyordu. Adına da "CMVS" yani "Consolized MVS" diyorlardı. SEGA'nın kartuşlu arcade board'u olan Titan Video (ST-V) sistemini konsol haline getirmeye çalışan pek bir örnek görmedim.

LW3D'nin yardımıyla bulaştığım JAMMA Arcade macerama Selim7'nin SEGA ST-V board'unu tamir ederek devam ettim. Şimdi sıra uzun zaman önce söz verdiğim bir ST-V board'unu konsol haline getirme projesine.

Bu iş bir supergun yapmaktan biraz daha  zahmetliymiş, onu öğrendim. Bir başka deyişle, supergun bu projenin sadece bir alt başlığı.

Neyse, yine biraz uzunca bir yazı dizisi olacak gibi. Üstelik henüz projeyi 100% tamamlamış da değilim ancak artık 90% bitti diyebilirim ve yazmaya başlamazsam detayları unutmaya başlayacağım...

Bu projedeki bir çok değişik malzeme ve imalat tekniğini hayatımda ilk defa kullandım. Hatalarım oldu (hem de çok) ama hatalarımdan ders alarak istediğim gibi olana kadar yeniden yeniden denedim. Bu sebeple bir arcade board'unu retro bir ev konsolu haline getirmeye hayatta niyetlenmeyecek bile olsanız kullandığım malzeme ve tekniklerden benzer hobileriniz için de faydalanabileceğinizi düşünüyorum.

Proje tahmin ettiğimden uzun sürdü. Bunun başlıca sebebi ilerleyen yazılarda da göreceğiniz gibi bir çok bilmediğim konuya dokundum ve bu konularda bir şeyler üretebilmek için bir çok araştırma yapıp bir çok yazılım öğrenmem, kendimi eğitmem gerekti. Maalesef kafamıza bir aparat takıp sonra "I know Kung-fu" (Matrix I - Neo  Kahkaha ) diye çıkamıyoruz... Bir de tabii araya bayram seyran tatiller vs girince uzadı gitti... Arada sıkılıp bir iki arcade board'da tamir ettim 

Aslında böyle bir projeye başlamak isteme sebeplerinden en önemlisi de aslında buydu. Yeni birşeyler öğrenmek. Kişisel fikrim, ortaya çıkan projenin gerçek hayatta belki pratik bir karşılığı olmasa da bence bu tarz projeler sırasında öğrendiğiniz yeni şeyler ve tecrübeler perspektifinizi değiştiriyor.

Neyse bu kadar gevezelik yeter! Artık başlıyorum (bu kadar malzemeyi nasıl yazıya dönüştüreceğim ben de bilmiyorum ama bakacaz artık  Kahkaha)

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 18   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: