Eveeet, kasamız ortaya çıktı. En fazla kafa yorduğum kısımları bi şekilde hallettik. Şimdi önemli bir detaya geldi sıra, ön ve arka panellerin montajına.
Onları sona bıraktım çünkü elektronik aksamın dışarı çıkan soketleri bu panellere açacağım deliklerden dışarı çıkacak. Ayrıca kasanın sağ ve sol panellerini ısıyla yamulttuğum için ortada kalacak olan boşluğun 3D tasarımda hesapladığım gibi olmayacağı açıkar. Çünkü ısı ile deforme olan akrilik az da olsa uzamıştır diyorum. Aslında boşluğu ölçtüğümde hesaplarımdan 1-2 mm daha kısa kaldığını görüyorum ki bu tahminlerimi doğruluyor.
Bunun olacağını bildiğimden ön ve arka panllerin kesim ve montajını sona bırakmıştım. Şimdi eldeki bilgilerle (kısalan panel ve yapılmış devrenin soket yerlerinin ölçüleri) revize ettiğim bir ön ve arka panel çizimini kağıda bastırıyorum.

Sonra maket bıçağı ile delik yerlerini ve kendisini keserek çıkartıyorum.

Sonra bu kağıdı soketlerin çıktığı akrilik panellerin geleceğe yere elle denemeler yaparak ölçüleri kontrol ediyorum. Bu işi galiba 4-5 defa yaptım tam soket deliklerini tutturabilmek için. En son tatminkar bir ölçü olduğuna kanaat getirdiğim şablonu artık panel olarak kestiğim akrilik levhaların üzerine koyarak delikleri açmaya başlıyorum.

Tüm delikler açılmış paneli yerine koyarak yapıştırmadan önce son kontrolleri yapıyorum.

Bazı ufak pürüzleri zımpara ile düzeltiyorum. Evet akrilik de zımparaya geliyor ancak çıkarttığı toz çok kaşıntı yapıyor

Son kontroller ve sanırım artık paneli yapıştırabilirim.