Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Neo Geo CMVS  (Okunma Sayısı 45767 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ekim 10, 2014, 01:46:55 ÖÖ »

@Yavuzg

Abi bu Omega CMVS sistemi aldigim bilgilere gore Amerika New york da cok satiliyormus kutusunun icinden bir sistem bir arcade stick ve hediye coklu oyun veriliyormus magazada satilan renkler siyah olanmis ancak istege gore renk secilebiliyormus fiyat olarak ise 440 dolara benim bir arkadasim 2 gun once almis cok memnun oldugunu soyledi yani demekki insanlar bu sistemi seviyorlar AES'in ucuk kartus fiyatlari insanlari cok zorluyor en guzeli bu sistem.

Eh bizimkisi de "Made in Turkey" Omega olacak işte

İçi tamamen aynı, dışı "el yapımı"

Ancak 440 dolar'da iyi fiyatmış. Amerikada 500 dolar'a Neo Geo kabin alıyorsun, çüş yani...

byjapan
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Ekim 10, 2014, 01:52:12 ÖÖ »

@Yavuzg

Abi bu Omega CMVS sistemi aldigim bilgilere gore Amerika New york da cok satiliyormus kutusunun icinden bir sistem bir arcade stick ve hediye coklu oyun veriliyormus magazada satilan renkler siyah olanmis ancak istege gore renk secilebiliyormus fiyat olarak ise 440 dolara benim bir arkadasim 2 gun once almis cok memnun oldugunu soyledi yani demekki insanlar bu sistemi seviyorlar AES'in ucuk kartus fiyatlari insanlari cok zorluyor en guzeli bu sistem.

Eh bizimkisi de "Made in Turkey" Omega olacak işte

İçi tamamen aynı, dışı "el yapımı"

Ancak 440 dolar'da iyi fiyatmış. Amerikada 500 dolar'a Neo Geo kabin alıyorsun, çüş yani...

Haklisin abim biz ona Made in Yavuzg diyelim.İcinden cikan sana bahsettigim 160 in 1 oyun ve arcade stick koymuslar abi arcade stickin kalitesi orjinal AES kalitesinde degilmis ama iyimis yani Hori kalitesinde diyor
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ekim 10, 2014, 14:32:21 ÖS »

Bu projeye karşıyım... çok can yakacak...

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ekim 13, 2014, 15:59:01 ÖS »

Baya olmuş konu açılalı ama ben diyeceğimi diyeyim
IMPOSSIBRU!!!!!

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ekim 22, 2014, 02:09:24 ÖÖ »

Eveet, projeye devam...  Kahkaha

Kasa ve elektronik kısımlar için tasarımları tamamladık. Artık projenin tasarım fazından "gerçekleştirme" fazına geçmenin zamanı geldi de geçiyor bile. Ancak elbette ki gerçek hayat da devam ediyor ve benim gerçek hayatta da projelerim var ilgilenmem gereken

Yine de geceleri bu projeye ufak ufak devam etme fırsatı yakaladım. Ancak önümde büyük bir engel vardı; odadaki biriken ıvır zıvır. Artık hem marangoz masamı hem de elektronik proje masamın altını geçit vermez bir şekilde kaplamaya başlamışlardı. Önce onları ortadan kaldırmam gerekiyordu. O konuda bana yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkürler...

Neyse, sonunda projeye tekrardan dönebildim...

Evet, CMVS yani "Consolized MVS" (Konsollaştırılmış MVS) projemiz temelde bir NeoGeo MVS slot olarak bilinen arcade board'u alıp onu bir oyun konsoluna dönüştürmek. Bu bir supergun yapmaktan biraz daha karmaşık bir iş. Esasen projenin içinde bir yerlerde zaten bir supergun yapmanız gerekiyor ki "supergun" işin bir detayı sadece  Kahkaha.

Projemizde bir CMVS'e dönüştüreceğim NeoGeo MVS slot bu;

Bu MVS slot aslında @cengizermis'in zamanında arızalı olup da tamir için bana gönderdiği MVS. Modeli MV-1A.

Bu modelde dikkatinizi bir şey çektimi? Bu slot'a oyun kartuşu "yatay" olarak yerleştirilebiliyor.

SNK bunu coinop'lar MVS arcade kabinin kontrol panelini açıp kartuşu slot'a "ileriye doğru iterek" rahatça yerleştirebilsin diye yapmış (Orijinal SNK MVS kabinlerde slot kontrol panelin hemen arkasındaki bir rafta bulunur). Kartuş tepeden giriyor olsaydı dar alanda bastırılması gerekecekti (gerçi SNK daha sonra kartuşun dikey yerleştirildiği bir başka MVS slot modeli de yapmış zamanında MV-1C ki sanırım "convert" yani sıradan arcade kabinlerde kullanmak için)

Neyse, yapmış olduğum konsol kasası tasarımı (ki SNK'nın NeoGeo AES oyun konsolundan esinlendim) gereği oyun kartuşu konsola tepeden dik yerleştirilmesi gerekiyor. Bunu yapabilmem için önümde iki seçenek var; ya bir MV-1C model MVS slot bulacaktım veya eldeki MVS slot'un kartuş yerleştirilen "daughter card" diyebileceğimiz ek PCB'sini "yatay" hale getirmem gerekiyordu.

Ben eldeki MVS slot'u kullanma yolunu seçtim yani eldeki MVS'i dikey hale getirmek!

Önce işe MVS'in koruyucu plastik aksamını sökerek başlıyoruz. MVS'e uygulayacağım mod'lardan sonra bu kasa ancak yedek parça olacak  Kahkaha

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ekim 22, 2014, 02:29:59 ÖÖ »

Oyun kartuşunun takıldığı ek PCB bu... Normalde MVS slot'un ana PCB'sine soketler ile dik monte edilmiş ve soketinden çıkartılabiliyor...

Ancak bu soketler benim işime yaramıyor zira birisi düz diğeri 90 derece tip. Önce 90 dereceli olan soketleri söküp yerlerine düz açılı olan soketler yerleştirmeyi düşündüm. Ancak elbette ki o soketlerden piyasada bulamadım. Ancak Konya sokaktaki Yıldırım Elektronik'deki arkadaş Farnell'den sipariş edebileceğimi söyledi. Fakat sipariş başına sabit 35 € kargo  ücreti ödemem gerektiğinden soket işinden vazgeçmek zorunda kaldım.

Daha sonra pin headerlar kullanarak kendi soketimi kendim yapayım dedim. Ancak onda da çift taraflı özel bir PCB yapmam gerekiyordu. İmkansız değil ancak yine zaman ve malzeme maliyeti olarak bakıldığında bu da pek mantıklı bir çözüm değildi.

Sonunda hem MVS PCB'si hem de kartuş soketinin bulunduğu PCB yi birbirine bağlayan soketleri tamamen sökerek PCB'leri birbirine kablolar ile bağlamanın en pratik yol olduğuna karar verdim. Kara verdim de, bu soketlerin toplamda tam olarak 248 adet bacağı vardı 

Yani lehim pompası ile bu yüzyılda bitecek bir iş değil 

Bu işte kullanacağım ilk silahım bu;

Bu otomatik lehim sökücü aleti daha önce sizlere kısaca tanıtmıştım sanırım. Temelde bir hava pompası ve tabanca havyanın birleşmesinden oluşmuş bir alet. Havya ucunun içi delik ve ısınan lehim aletin tetiğine bastığınızda çalışan hava pompası sayesinde çekiliyor ve aletin haznesinde toplanıyor.

Alet çok hızlı ve temiz bir şekilde lehimleri PCB'lerden emmeye yarıyor (Bkz aşağıdaki resim)

Önce aletin ısısını ayarlıyorum. Bu tarz ince hatları olan bir PCB için orta ayar yeterli.

Bu şekilde 10-15 dakikada 100 bacağın lehimini sökebildim. İşin güzel tarafı eğer lehimleri güzel söktüyseniz parça löp diye masaya bırakıyor kendini

PCB üzerinden emilen lehim aletin haznesinde toplanıyor. Bunu arada bir temizlemek lazım...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ekim 22, 2014, 02:33:38 ÖÖ »

Bu şekilde 3 soketi de söktüm ve PCB üzerindeki delikler gayet temiz bir şekilde ortaya çıktı...

Benzer şekilde MVS'in ana PCB'si üzerindeki soketleri söktüm...

Artık kartlar yatay olarak aynı düzlem üzerine geldi ancak işimiz daha yeni başlıyor

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ekim 22, 2014, 02:44:19 ÖÖ »

Önce PCB'leri birleştirecek kabloları rahatça lehimleyebilmek için her iki PCB'yi de geçici olarak da olsa aynı düzlemde sabitlemem gerektiğini anladım. Bunun için birer parça küçük sunta kestim ve PCB'leri bu suntaların üzerine vidaladım...

Şimdi çin işkencesi başlıyor  Kahkaha

Bu PCB'lerin birbirlerine soketlerle birleştiği deliklere minik kablolar kesip lehimlemem lazım. 248 tane!!!

248 tane minik kabloyu kesmek nispeten kolay ancak her kablonun her iki ucundaki yalıtım malzemesinin sıyrılması lazım, 496 defa!!!

Bunun için de ikinci silahım bu arkadaşlar;

Kesilen minik kabloyu yerleştiriyorsunuz...

Ve aleti sıkıştırıyorsunuz...

Bu alete aşık oldum diyebilirim  Kahkaha Kablo sıyırmak hiç bu kadar kolay ve zevkli olmamıştı. Aynı anda 3-4 kabloyu birden sıyırabiliyorsunuz...

Neyse, bu şekilde minik kabloları parti parti kesip sıyırıyorum...

Ve tek tek yerlerine yerleştiriyorum...

İlk sıranın yerleştirmesi bittikten sonra kablolar lehimlerken düşmesin diye bantlıyorum...

Ve kabloları PCB'yi ters çevirerek lehimliyorum.

« Son Düzenleme: Ekim 22, 2014, 02:45:50 ÖÖ Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ekim 22, 2014, 02:54:45 ÖÖ »

Fazla uzun kabloları yan keski ile traşlıyorum...

Sonra traşlanan parçaları kablo uçlarının aralarından antistatik fırça yardımı ile temizliyorum...

Bu işi her soket yeri ve sırası için yapıyorum (Soketlerin delikleri 4'er sıra halinde). Ayrıca ortadaki soketin aslında yalandan 48 uçlu olduğunu anlıyorum. Bu soket sadece +5V ve GND taşıyor. Tüm pinlerin yarısından biraz fazlası GND diğer kalanlar ise +5V. Sanırım fiziksel olarak da sağlam olsun diye 48 pinli geniş bir soket kullanmış SNK burada... Ancak bu deliklere lehim yaparken havya ucumu değiştiriyorum zira delikler +5V ve GND taşıyan geniş bakır plakalar üzerinde olduğundan ince havya ucum doğru dürüst lehim yapabilecek kadar ısıtmıyor PCB'yi.

Son sırayı da yerine yerleştiriyorum ve lehimliyorum...

ve sonunda tüm kabloların lehimlenmesi bitti...

Bakalım becerebildik mi? Kartuş çalışacak mı?  Kahkaha

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ekim 22, 2014, 02:58:37 ÖÖ »

Sabrın sonu selamet 

LW3D'nin zamanında hediye ettiği MVS ile gelen emektar Super Sidekicks 2 oyun kartuşu ne projeler gördü be...

Oyun sorunsuz bir şekilde "dikey" olarak çalışıyor...

Biraz çalışmasın bakalım, sıkıntı var mı? (Bahaneyle kısa bir maç çeviriyorum yine )

Gooool!

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Ekim 22, 2014, 03:17:41 ÖÖ »

Şu otomatik lehim sökücü çok hoşuma gitti. Alet işler el övünür dedikleri bu olsa gerek.

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ekim 22, 2014, 03:53:37 ÖÖ »

valla ben ellemeye korkarim  koca karti pic ederimm:)

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ekim 22, 2014, 08:39:18 ÖÖ »

Abi sendeki de nasıl bir sabırdır

O kadar lehimi sök, birde yerlerine 248 tane küçük kablo kesip, uçları sıyır. Üstüne birde boarda tek tek lehimle. Kahkaha

Yine çok sıkı bir proje çıkıyor ortaya, merkala bekliyorum.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Ekim 22, 2014, 08:40:19 ÖÖ »

Yine posteki sayar gibi ince işlere girmişsin abi. Kahkaha

Bu arada konsolun boyu biraz uzadı mı ne?

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Ekim 22, 2014, 08:47:06 ÖÖ »

Gooool!

Abi bu arada, İngiltere'ye  milli takım düzeyinde ilk golümüzü atarak, tarihe geçmiş oluyorsun Kahkaha
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: