Eveet, uzunca bir aradan sonra işe kaldığımız yerden devam edelim. Bu aralar biraz bölük pörçük çalıştığım için canlı yayın yapamadım, kusura bakmayın

Şimdi kabin yapımının kritik noktalarından birisi olan "monitor bezel" olayına geldik. Neden kritik derseniz doğru dürüst yapmazsanız 30 kiloluk CRT tüp ayağınızın dipinde patlar da ondan

Bu NeoGeo kabin modelinde TV/Monitör'ü plastik kasasıyla kabine basitçe yerleştirmemize imkan yok. Boyutlar izin vermez. Ayrıca bu modelde monitörü oturtacak bir raf yok hem de modelin orijinalinden sapmaya da niyetim yok.
Bu kabin modelinin orijinalinde 25" arcade monitör kullanılmış. Ben böyle bir monitör bulamayacağım için 25" bir CRT TV kullanacağım. Önce evdeki nispeten yeni ve kısmen düz ekran CRT TV'yi kullanmaya niyetim vardı (VGA-SCART yazılarımda gördüğünüz KONKA TV) ancak sonra gerçekten bombeli tüpü olan daha eski bir TV'yi ikinci el aramaya başladım. ikinci el sitelerde 25" (63 Ekran) TV'leri araştırdım ve kullanım kılavuzlarını internetten bulup inceledim. Aradığım özellikler;
1) Auto poweron (Yani TV'ye elektrik verdiğinizde direk açılmalı. Standby konumda kalmamalı. Arcade kabinin karşısında TV uzaktan kumandasıyla oynaşmak şık olmaz)
2) Ya servis menüsüne girilebilmeli ya da içinde yatay/diket görüntü boyutu ayarlarıyla oynanabilecek ayarları olmalı.
3) RGB SCART girişi olmalı (Buraya dikkat, her TV'nin SCART girişi vardır ancak hepsi RGB olacak diye bir kural yok)
4) Şöyle harbi 80-90'lardan kalma "bombeli" bir tüpü olmalı.
Bu aradığım özelliklerin tümüne sahip bir Panasonic TV buldum ve aldım.

TV'yi satan amca biraz hüzünlendi emektar TV'sinden ayrıldığına ama ne yapalım, üzerinde dantel örtüsü ile "arka odada" ölümü beklemek yerine daha yüce bir amaca hizmet edecek artık

Ama yeni bedeniyle tekrar doğmadan önce ölmesi lazım

TV'yi kasasından kurtarırken dikkat etmemiz gereken 2 şey var DİKKAT!!!!
1) TV'yi deşarj etmemiz lazım (Anlatacağım)
2) Eğer TV tamircisi vey teknik servis teknisyeni değilseniz söktüğünüz her kablonun sökmeden önce soketindeyken fotoğrafını çekip saklayın.