Eveet, apronumuzu da hallettik, kaputu kaldırdığımızda oyun alanının altının görünen son hali bu

İşin ilginç yanı, 3 sene önce bu kaputu ilk kaldırdığımda "Hass**** nasıl bir işe bulaştım" demiştim (Bkz bu yazının ilk sayfaları)
Şimdi sıfırdan tüm bu görünen kabloları elleyip tüm lehimleri yeniden yaptıktan sonra bu görüntüye alıştım artık desem yalan olur. Bakınca hala şaşırıyorum. Yanlız bu sefer "olm sen kafayı sıyırmışsın" diyorum kendi kendime

Neyse, şimdi yine eski çektiğim fotoğrafların kronolojik sırasına bakarak adımlarımı geri takip edip sırada ne var ona bakalım...
Oyun alanının geri montajı aslında "sökerken erişebildiğin ilk parçayı sök" basit mantığıyla sökebildiğiniz herşeyi aynı ama ters sıra ile geri monte etmekten başka bir şey değil.
Bu kapsamda en son en küçük ve en alçakta/arkada olan parçaları sökebildiğimize göre geri monte ederken de önce bunların montajını yapacağız.
İlk sırada oyun alanının en arkasındaki panel üzerinde bulunan "Dead heads" hologramı var. Yanlız bu hologramı koruyan şeffaf plastiğin durumu hiç de parlak değil. 3 sene önce şekilmiş bu fotoğrafta da gördüğünüz üzere ısıdan hem yamulmuş/gevremiş hem de ışıktan/yaştan sararmış.

Hevesle almış olduğum orijinal lisanslı plastik setinin ambalajını nihayet açıp bu parçanın yenisini arıyorum. Fakat o ne? Bu parça yok!!! Ulan hay ben senin diye satıcıya çıkışmadan önce bu setin içeriği neydi diye internette arıyorum ve farkediyorum ki bu parça sete dahil değilmiş. Sonuçta vakumlu mühürlü orijinal ambalaj zaten satıcının bu parçayı göndermeyi unutmuş olması pek mümkün de değildi... Plastik setine bu parçayı eklememe sebeplerini anlamış değilim. Hani plastikten tasarruf, maliyet vs sebebi de değil zira aynı plastikten yapılma bir sürü yok anahtarlıktı yok bardak altlığıydı gibi geri zekalı eşantiyonu eklemişler de bu basit parçayı eklememişler...
Neyse, garaja gidip yenisi kesmekten başka çare yok. Gerçi elimde 2mm kalınlığında plexy malzeme yok ancak eldeki malzemenin 3mm olmasından ötürü oluşacak 1 mm'lik çıkıntının da bu "görsel aksesuar"ın fonksiyonalitesinde çok önemli olmayacağını düşünüyorum...

Bu arada parçayı kestiğim bu plexy de benim taaa Neo Geo kabini yaptığım zamandan kalma atmadığım fazlalık parça.
Üstelik tamı tamına (milimetrik) keseceğim parçanın eninde

Ölçerken bunu farkettiğimde tüylerim diken diken oldu, ulvi bir his yaşadım

Neyin ne zaman işinize yarayacağı belli olmuyor bu hayatta.

neyse, kestiğim şeffaf plexyglass ile eskisi arasındaki farkı bu fotodan görebilirsiniz. Yani aslında göremeyebilirsiniz zira yeni parça doğal olarak o kadar şeffaf ki hologramın üzerine koyduğum bu fotoda farkedilmiyor bile

Holgram ve yeni koruyucu plexy'nin monte edilmiş hali...