Esasen tüm bu modlama işinin hemen ardından bu Famicom oldukça zamanlı geldi diyebilirim ki planlı bir operasyon veya Famicom AV modlama işine bir ön hazırlık değildi famiclone üzerindeki çalışmam.
Elimdeki Famicom'a "benzeyen" klonlar dışında gerçek bir Famicom'um hiç olmadı, zamanında da (80'lerde) Famicom görmüşlüğüm de yoktu (Zaten ne gördük ki biz çocukluğumuzda :'( )
İşin açıkçası PAL ve NTSC olarak bir kaç adet aktif çalışır durumda tuttuğum NES'im bana yetiyordu. Ayrıca ben NES'i daha çok severim

Ancak Famicom da hep ilgimi çekmiştir. Özellikle famiclone çoklu kartuşlara çoğunlukla tıkıştırılmış olan NTSC oyunların gerçek bir NTSC sistemde nasıl görüntü ve ses verdiğini hep merak etmiştim.
Evet arkadaşlar, çocukluğunuzda büyük bir yalan yaşadınız!

Aslında NTSC olan Super Mario'yu PAL famiclone sisteminizde %17 daha yavaş çalıştığından rahat rahat oynayabiliyordunuz

(Bazı çoklu famiclone kartuşlardaki Super Mario'lar ise gerçekten PAL oyunun kopyaları. Onlar da Famicom'da extra hızlı - %25 - çalışıyorlar

). Bu karşılaştırmayı da yapmak istiyorum bi ara aslında ama fotoğrafla olacak iş değil, tam @cengizermis'lik bir iş bu

Neyse, @LW3D tam da bu sırada gönderdiği hediyeyle bu soru işaretlerime bir ışık tutma fırsatı sağlamış oldu...
Famicom'un kasası kururken ben de konsolu bir deneyeyim dedim. Maalesef orijinal haliyle tek şansım olan RF çıkışı üzerinden.

Arkadaşlar, Famicom Nintendo'nun sadece Japon piyasası için çıkarttığı bir konsol olduğundan ve her ne kadar Amerikan NTSC standırdında görüntü vermesine rağmen bırakın PAL bölgelerini Amerika'da bile olduğu haliyle RF üzerinden kullanmak neredeyse imkansız. Sebebi görüntü standardının NTSC (J veya U olması o kadar büyük sorun değil) olmasına rağmen bu görüntüyü ancak Japonya'da kullanılan RF (Radio Frequency) taşıma frekansları ile TV'ye iletiyor olması.
Uzun lafın kısası, bizim TV'lerde kanal bulması zor. Bulsanız bile görüntü sorunlu ve ses yok... Buna rağmen en azından konsolun çalışabilirliğini test edebilmek için TV'ye RF kablosu ile bağlayıp kanal aradım...

Bu şekilde elinizdeki orijinal Famicom'um çalışıp çalışmadığını evinizdeki PAL bölge TV ile Famicom'u modlamadan anlamanız mümkün (Eğer zaten Japon yayın kanallarını alabilen multi-region veya Japon RF de-modülatörü olan bir televizyonunuz yoksa)
Görüntü fena değil ancak ses direk parazit olarak çıkıyor...

Yine de test amaçlı iş görüyor. Bizde Kanal 77 olarak gözüken, 91Mhz. Famicom'un iki kanal seçeneğinden birisi bu. Diğerini de denedim ama unuttum hangi frekans olduğunu. Sanırım 140-150Mhz arası bir kanaldı...